خرید و فروش زمین مجازی در متاورس حرام است ؟
خرید و فروش زمین مجازی در متاورس حرام است ؟
ساعاتی پیش عضو مجلس خبرگان خرید و فروش زمین مجازی در متاورس را حرام اعلام کرده است و مستندات آن به شرح زیر است .
عضو مجلس خبرگان اعتقاد دارد بنابر دستورات فقهی اسلام، معامله رمز ارزها و خرید زمین در متاورس جایز نیست.
«محسن اراکی» در ششمین نشست از سلسله نشستهای علمی-پژوهشی دین و فضای مجازی به قوانین داد و ستد براساس اسلام اشاره کرد و گفت: «قرآن کریم مساوی نبودن داد و ستد را مذموم برشمرده و بر رعایت عدل در مبادلات اقتصادی بارها تاکید کرده است.»
به گزارش دیجیاتو به نقل از خبرگزاری حوزه؛ وی در ادامه با اشاره به خرید و فروش زمین مجازی در متاورس افزود:
«این حقه همیشگی آمریکا بوده است که بر سر سایر مملکتها کلاه بگذارد؛ با همین شیوههای ناعادلانه اکنون آمریکا به یکی از قطبهای اقتصادی جهان تبدیل شده است.»
به اعتقاد وی حکم پدیده جدید متاورس که فروش زمینهای مجازی است براساس فقه جایز نبوده زیرا اشیاء را با اشیاء و مال را با لامال نمیتوان مبادله کرد.
لازم به ذکر است متاورس یک دنیای دیجیتالی بوده که «مارک زاکربرگ»، خالق فیسبوک درباره آن میگوید: «متاورس فیسبوک مجموعهای از فضاهای مجازی محسوب میشود که میتوان در آنها افرادی را که یک فضای فیزیکی در کنار یکدیگر نیستند، گرد هم جمع و بین آنها رابطه برقرار کرد.»
ابتدای آذرماه قطعه زمین دیجیتالی در متاورس با قیمت 2.43 میلیون دلار فروخته شد تا آینده جدیدی پیش روی صنعت تکنولوژی دنیا رقم خورد.
تبادلات رمزارز مورد پذیرش قوانین اسلامی نیست
عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه با تاکید بر اینکه اسلام چیزی را در معامله میپذیرد که منفعت طرفینی داشته باشد اعلام کرد چیزی مانند رمزارزها که اعتبار محض است ارزش ندارد:
«اگر رمز ارزی باشد که برای کشور خود تعین کنیم و به واسطه آن با سایر کشورها مبادله کنیم مشکلی ندارد چون بر این اساس چیزی صورت میگیرد که آن کشورها خودشان پذیرفته بودند ولی اگر بخواهیم در جامعه خود رواج دهیم باید بر اساس قسطی صورت گیرد که در اسلام به عنوان قسط پذیرفته باشد.»
اراکی در پاسخ به سوال یکی از شرکتکنندگان در این نشست مبنی بر اینکه «اگر به رمزارز نگاهی به عنوان اعتبار بدون پشتوانه شود، در برخورد با ریال هم این مشکل وجود دارد» اظهار داشت در خصوص ریال هم این مسئله وجود دارد، ولی بر اساس اضطرار تاکنون ادامه یافته است: «بسیاری از مسائل جامعه در قالب فقه خرد جلو میرود و در برخی موارد با عنوان احکام ثانویه تعریف میشود که این مشکلات ناشی از عدم تدوین فقه حکومتی جامع است.»
انجمن متاورس ایران تمایل دارد نظرات عموم فعالان را در خصوص این موضوع بررسی نماید .
متاسفانه اقای اعرافی مطالعه زیادی ظاهرا نداشتن
حتی مراجع در مبانی می گن چیزی که ارزش عرفی داشته باشد می تونه مورد ثمن قرار بگیره و کلا مبانی خیلی از احکام معاملات ما عرف هست ک متاسفانه ایشان از چیزی حرف می زنن ک هیچ اطلاعی درباره اون ندارن
اولا اون اعرافی نیست بلکه اراکی هست
دوما مگه احکام خدا دست بشره که بتونه حلالش کنه یا حرام فقط دست خداست این علما فقط حکم خدا را بیان میکنن کم و زیادش دست اونا نیست
یک قاعده کلی در معاملات هست که باید ثمن و و مثمن وجود خارجی داشته باشند وجود ذهنی و مجازی که واقعا وجود نداره بنابر این معامله هم نمیتونه بر اون چیزی که وجود نداره انجام بگیره مثل اینکه شما گرسنه باشی در عالم ذهنت بری بهترین جای دنیا و بهترین نوشیدنی و غذاها را بخوری آیا در عالم واقعیت سیر میشی؟
ساخت دنیای موازی و مجازی معتبر با مشارکت گستردهی جامعه میتواند نه تنها به مهار تورم کمک کند بلکه به رشد تولید، ایجاد اشتغال، و ترویج نوآوری نیز کمک میکند. در دهههای اخیر، دنیای مجازی به عنوان یک زیرساخت مهم برای اقتصاد دیجیتال شناخته شده و باعث ایجاد فرصتهای جدیدی برای انسانها و شرکتها شده است.
اولاً، ایجاد و توسعه دنیای مجازی امکان دسترسی به بازارها و منابع جهانی را به شرکتها و کسبوکارها میدهد. این به شرکتها امکان میدهد تا محصولات و خدمات خود را به گسترهترین مخاطبان جهانی عرضه کنند و از این طریق تولید و صادرات را افزایش دهند.
دوماً، دنیای مجازی ایجاد فرصتهای اشتغال جدید را فراهم میکند. ایجاد و مدیریت پلتفرمها و خدمات مرتبط با دنیای مجازی به میلیونها انسان فرصت کاری در زمینههای مختلف مثل توسعه نرمافزار، طراحی وب، مدیریت داده، و امور مارکتینگ ایجاد میکند. این اشتغالات نه تنها افراد را به کار مشغول میکنند بلکه به افزایش تولید و افزایش درآمد اقتصادی نیز کمک میکنند.
سوماً، دنیای مجازی به عنوان یک محیط نوآوری مهم عمل میکند. شرکتها و توسعهدهندگان در دنیای مجازی میتوانند به طراحی و ارائه محصولات و خدمات جدید بپردازند. این نوآوریها به بهبود کیفیت زندگی افراد و بهبود فرایندهای کسبوکارها کمک میکنند.
در کل، ساخت دنیای موازی و مجازی به عنوان یک زیرساخت اساسی اقتصاد دیجیتال میتواند به مهار تورم، افزایش تولید، ایجاد اشتغال، و ترویج نوآوری کمک کند. این اهداف مهم اقتصادی و اجتماعی را تحقق میدهد و به جامعه بهرهوری و پیشرفت اقتصادی را میآورد.
مثل این می مونه که بگی اگر گذاشتین منم این گناه رو بکنم عیب نداره وگرنه نمیذارم بقیه هم بهش برسن. اگر گناه هست پس برای همه باید باشه و نباید شرطی داشته باشه. علمای عزیز، خواهش میکنم همه چی رو حرام نکنین باور کنین وقتی همه چی رو حرام می کنین تا یه جایی مردم تحمل کنن، از یه جایی به بعد کش شون در میره و دیگه جامعه رو نمیشه کنترل کرد…
واکنش رسول جعفریان استاد دانشگاه به حرام دانستن خرید زمین در متاورس (فیلم)
آیا متاورس حرام است ؟ چالش در خصوص خرید زمین های مجازی متاورس
اخبار فوری
رسول جعفریان، استاد تاریخ دانشگاه تهران، در نشست صد سالگی حوزه قم، با انتقاد از اعلام حرمت خرید زمین در متاورس، به سوابق تاریخی برخی مواضع اشاره کرد و گفت: علما نباید در مقابل همه پدیدههای جدید موضع منفی بگیرند و بزرگانی چون حاج شیخ عبدالکریم این هوشیاری را داشتهاند.
دوستان امتیاز منفی میدید امتیاز من کم میشه خب 😀
لطفا نظر بدید جای امتیاز منفی .
جهان روز به روز درحال توسعه است و ما روزی جلو خواهیم زد که بجای جلوگیری آموزش درست استفاده را در اختیار عموم قرار دهیم .
از نظر بنده ایران حتی توانایی ساخت بازی متاورس را نیز دارد و این تنها نیاز به پشتیبانی داخلی دارد .