چه بیماران کرونایی نیاز به بستری در بیمارستان های تخصصی دارند؟
چه بیماران کرونایی نیاز به بستری در بیمارستان های تخصصی دارند؟
شواهد موجود در زمینه پاسخ به سوال
شایعترین علائم بیماری کرونا شامل تب، سرفه خشک، تنگینفس یا دشواری در تنفس می باشد.. برخی از بیماران ممکن است علایمی مانند احساس درد، خستگی، استفراغ و اسهال هم داشته باشند. درصدی از افراد نیز ممکن است به ویروس کرونا مبتلا شوند، اما هیچگونه علائمی از خود نشان ندهند. بیشتر بیماران (80 درصد)، علائم خفیف بیماری را تجربه میکنند و بدون نیاز به درمان خاصی بهبود مییابند. اما افراد مسن و افراد دارای بیماریهای زمینهای مانند پرفشاری خون، مشکلات قلبی یا دیابت، با احتمال بیشتری دچار نوع شدیدتر بیماری میشوند.
نتیجهگیری
از آنجا که علایم این بیماری تا حد زیادی می تواند مشابه بیماری هایی مانند سرماخوردگی معمولی و آنفلوانزا باشد پیشنهاد می شود قبل از مراجعه حضوری به مراکز درمانی، با سامانه های راهنما در خصوص همه گیری کرونا، به صورت تلفنی تماس گرفته و از مشاوره آنها استفاده شود. با این حال توصیه می شود افراد در صورت داشتن علائم زیر به مراکز درمانی سرپایی یا بیمارستان های منتخب مراجعه نمایند:
1) تب شدید، سرفه شدید (خشک)، تنگی نفس شدید و سایر علائم عفونت حاد تنفسی؛
2) افراد دارای تب شدید که در طول 14 روز قبل از شروع این علایم، سابقه ی تماس با افراد آلوده به کرونا را داشته اند یا سابقه مسافرت به مناطق پرخطر و آلوده را داشته اند.
لازم به ذکر است که شماره تلفن 115 برای پاسخگویی در موارد اورژانس و با علائم شدید و شماره تلفن های 190 و 4030 برای موارد مشاوره و کسب راهنمایی در موارد غیراورژانس و آدرس salamat.gov.ir برای ورود اطلاعات خود و همراهی با نظام سلامت معرفی میگردند.