نظر فیلسوف فرانسوی رنه دکارت در مورد رویکرد مکانیکی چیست ؟
شرح نظریه فیلسوف فرانسوی رنه دکارت در خصوص رویکرد مکانیکی .
همان طور که مستحظر می باشید عواملی چون :
1 – ادراک ها
2 – تجربه ها
3 – رفتار ها
اصولا ریشه در فعالیت دستگاه عصبی دارند .
در بعضی از مواقع این فکر به سراغ افرادی که به صورت واقعی شروع به مطالعه ی روان شناسی نموده اند بروز پیدا می کند که این ها رویکردی مکانیکی دارند و از این رو مقام انسانی را در حد نوعی ماشین زیستی تنزل می دهند .
اگر شما هم به این فکر افتاده اید ، بدانید و آگاه باشید که اولین کسی نیستید که چنین واکنشی نسبت به این موضوع دارد .
یکی از فیلسوفان بزرگ و گران قدر فرانسوی به نام رنه دکارت می فرمود : تمامی اعمال انسان ها و حیوانات پاسخ هایی مکانیکی به محرک های بیرونی می باشد .
به عنوان نمونه و مثالی از این دست واکنش پیچیده ی متشکل از لوله های پر از مایع و چرخ دنده هاست . وی این سخن را در سال 1662 میلادی بیان نمودند .
ولی به خاطر داشته باشید که دکارت به خوبی می دانست که انکار وجود روح در انسان ، با آموزه های دینی کلیسا مغایرت داشته و به همین دلیل پذیرش نظریه ی او را دشوار می گرداند .
نکته ی مورد توجه ناشی از ریز بینی دکارت در این زمینه : از این رو دکارت ، جایی هم برای روح در نظر گرفت و گفت این روح ما است که پاسخی ویژه از بین مجموعه ای از پاسخ های محتمل بر می گزیند . انعطاف پذیری ما حاصل چنین فرایندی است ، و هم از این رو است که می توانیم پاسخ های گوناگونی را در برابر محرکی واحد بروز دهیم . بر اساس دو گانه پنداری جسم و ذهن نزد دکارت ذهن یا همان روح وجودی مستقل از جسم مادی داشته ، هر دو می توانند بر یکدیگر اثر بگذارند .