تخمین نیاز کود نیتروژن و عملکرد دانه ذرت با استفاده از کلروفیل متر طی مراحل مختلف رشد را شرح دهید .

1.68Kعناصر مورد نیاز گیاهان ( کود ) پاسخ به سوالات عمومی در زمینه تغذیه گیاهان

پرسش و پاسخ عمومی در خصوص عناصر مورد نیاز گیاهان در زیر این مقاله قابل نمایش عموم میباشد و طرح سوال به صورت رایگان است

تقریباً 20 عنصر مغذی و ریز مغذی از مواد مغذی ضروری برای تأمین کلیه نیازهای بیوشیمیایی گیاهان به حساب می آیند.

اهداف یادگیری

  • تشخیص عناصر مورد نیاز گیاهان به صورت تخصصی
[caption id="attachment_53342" align="aligncenter" width="378"]عناصر مورد نیاز گیاهان کود پرسش و پاسخ عناصر مورد نیاز گیاهان[/caption]

امتیاز کلیدی مطالب

  • اگر گیاه نتواند چرخه حیات خود را بدون آن کامل کند ، اگر هیچ عنصر دیگری نتواند عملکرد مشابه را انجام دهد و مستقیماً در تغذیه نقش داشته باشد ، یک عنصر ضروری است.
  • یک ماده مغذی ضروری مورد نیاز گیاه در مقادیر زیاد ، عنصر درشت مغذی ماکرو نامیده می شود ، در حالی که ماده مغذی مورد نیاز در مقدار بسیار کم ، عنصر ریز مغذی میکرو نامیده می شود.
  • منابع کمبود یا ناکافی مواد مغذی بر رشد گیاه تأثیر منفی می گذارد ، که منجر به توقف رشد ، رشد کند ، کلروز یا مرگ سلول می شود.
  • حدود نیمی از مواد مغذی ضروری ریز مغذی هایی مانند بور ، کلر ، منگنز ، آهن ، روی ، مس ، مولیبدن ، نیکل ، سیلیسیم و سدیم است.

شرایط کلیدی برای تغذیه گیاهان

  • ریز مغذی : ماده معدنی ، ویتامین یا ماده دیگری که حتی در مقادیر بسیار کمی برای رشد یا متابولیسم ضروری است.
  • کلروز : زردی بافت گیاه به دلیل از دست دادن یا عدم وجود کلروفیل
  • درشت مغذی : هر یک از عناصر مورد نیاز مقدار زیادی از موجودات زنده است

مواد مغذی ضروری

گیاهان برای تأمین تمام نیازهای بیوشیمیایی خود فقط به نور ، آب و حدود 20 عنصر نیاز دارند. به این 20 عنصر عناصر مغذی ضروری گفته می شود . برای اینکه یک عنصر ضروری تلقی شود ، سه معیار لازم است:
  1. یک گیاه نمی تواند چرخه حیات خود را بدون عنصر کامل کند
  2. هیچ عنصر دیگری نمی تواند عملکرد عنصر را انجام دهد
  3. این عنصر مستقیماً در تغذیه گیاه نقش دارد

درشت مغذی ها ماکرو و ریز مغذی ها میکرو

عناصر اساسی را می توان به عناصر درشت مغذی ها ماکرو و ریز مغذی ها میکرو تقسیم کرد . مواد مغذی مورد نیاز گیاهان در مقادیر بیشتر را عناصر درشت مغذی می نامند. حدود نیمی از عناصر اساسی عناصر مغذی در نظر گرفته می شوند: کربن ، هیدروژن ، اکسیژن ، نیتروژن ، فسفر ، پتاسیم ، کلسیم ، منیزیم و گوگرد. اولین کربن (C) برای تشکیل کربوهیدرات ها ، پروتئین ها ، اسیدهای نوکلئیک و بسیاری از ترکیبات دیگر به کربن (C) نیاز است. بنابراین ، در همه ماکرومولکول ها وجود دارد. به طور متوسط ​​، وزن خشک (به استثنای آب) سلول 50 درصد کربن است ، و آن را به یک قسمت اصلی از مولکول های زیستی گیاه تبدیل می کند. [caption id="attachment_53343" align="aligncenter" width="401"]عناصر مورد نیاز گیاهان کود ماکرو و میکرو پرسش و پاسخ کود میکرو و ماکرو[/caption]
عناصر اساسی مورد نیاز گیاهان : برای اینکه یک عنصر به عنوان یک ماده اساسی در نظر گرفته شود ، گیاه نمی تواند چرخه حیات خود را بدون عنصر کامل کند ، هیچ عنصر دیگری نمی تواند عملکرد عنصر را انجام دهد و این عنصر مستقیماً در تغذیه گیاه نقش دارد.

عناصر فراوان در چرخه رشد گیاهان نقش نیتروژن

عنصر فراوان بعدی در سلولهای گیاه نیتروژن (N) است. بخشی از پروتئین ها و اسیدهای نوکلئیک است. ازت در سنتز برخی ویتامین ها نیز استفاده می شود. هیدروژن و اکسیژن عناصر درشت مغذی هستند که بخشی از بسیاری از ترکیبات آلی هستند و همچنین آب را تشکیل می دهند. اکسیژن برای تنفس سلولی لازم است.

نقش موثر اکسیژن در گیاهان

گیاهان از اکسیژن برای ذخیره انرژی به شکل ATP استفاده می کنند. فسفر (P) ، ماکرومولکول دیگر ، برای سنتز اسیدهای نوکلئیک و فسفولیپیدها لازم است. به عنوان بخشی از ATP ، فسفر امکان تبدیل انرژی غذایی را از طریق فسفوریلاسیون اکسیداتیو به انرژی شیمیایی فراهم می کند. انرژی نور در حین فتوسفریلاسیون در فتوسنتز به انرژی شیمیایی تبدیل می شود. و به انرژی شیمیایی تبدیل می شود تا هنگام تنفس استخراج شود.

نقش گوگرد در تغذیه گیاهان

گوگرد بخشی از آمینو اسیدهای خاص مانند سیستئین و متیونین است و در چندین کوآنزیم وجود دارد. گوگرد همچنین به عنوان بخشی از زنجیره انتقال الکترون که شیب های هیدروژن در تبدیل انرژی نور به ATP نقش اساسی دارند ، در فتوسنتز نقش دارد.

نقش پتاسیم در تغذیه گیاهان

پتاسیم (K) به دلیل نقش آن در تنظیم باز و بسته شدن روزنه مهم است. روزنه ها به عنوان روزنه هایی برای تبادل گاز به حفظ تعادل آب سالم کمک می کنند. پمپ یون پتاسیم از این فرآیند پشتیبانی می کند.

نقش منیزیم در بهبود عملکرد گیاه

منیزیم (منیزیم) و کلسیم (کلسیم) نیز از عناصر مغذی مهم هستند. نقش کلسیم دو برابر است: برای تنظیم انتقال مواد مغذی و پشتیبانی از بسیاری از عملکردهای آنزیم. منیزیم برای فرآیند فتوسنتز مهم است. این مواد معدنی همراه با ریز مغذی ها به تعادل یونی گیاه نیز کمک می کنند.

عناصر مورد نیاز ارگانیسم های خاک به شرح زیر است

ارگانیسم ها علاوه بر عناصر مغذی زیاد ، به عناصر مختلفی به مقدار کم نیاز دارند. این ریز مغذی ها یا عناصر کمیاب در مقادیر بسیار کمی وجود دارند. هفت ریز مغذی اصلی شامل بور ، کلر ، منگنز ، آهن ، روی ، مس و مولیبدن است.

عناصر ریز مغذی میکرو

معرفی عناصر ریز مغذی و نقش آنها در تغذیه گیاهان

نقش بور در تغذیه گیاهان

اعتقاد بر این است که بور (B) در انتقال کربوهیدرات در گیاهان نقش دارد. همچنین در تنظیم سوخت و ساز بدن کمک می کند. کمبود بور غالباً باعث بازگرداندن جوانه ها خواهد شد.

نقش کلر در تغذیه گیاهان

کلر (Cl) برای اسمز و تعادل یونی لازم است. همچنین در فتوسنتز نقش دارد.

نقش مس در بهبود عملکرد گیاهان

مس (مس) جز component برخی از آنزیم ها است. علائم کمبود مس شامل قهوه ای شدن نوک برگها و کلروز (زردی برگ ها) است.

نقش آهن در بهبود عملکرد گل و گیاه

آهن (Fe) برای سنتز کلروفیل ضروری است ، به همین دلیل کمبود آهن منجر به کلروز می شود.

نقش منگنز در بهبود عملکرد گیاهان

منگنز (Mn) برخی از آنزیم های مهم دخیل در تشکیل کلروفیل را فعال می کند. گیاهان کمبود منگنز در رگهای برگ های آن کلروز ایجاد می کنند. در دسترس بودن منگنز تا حدودی به pH خاک بستگی دارد.

نقش مولیبدن در تغذیه گیاهان جوان

مولیبدن (Mo) برای سلامت گیاه بسیار ضروری است ، زیرا گیاهان از آن برای کاهش نیترات به شکل های قابل استفاده استفاده می کنند. بعضی از گیاهان از آن برای تثبیت نیتروژن استفاده می کنند. بنابراین ممکن است لازم باشد قبل از کاشت حبوبات به برخی خاکها اضافه شود.

نقش روی در بهبود عملکرد و تغذیه گیاهان

روی (Zn) در تشکیل کلروفیل نقش دارد و بسیاری از آنزیم ها را نیز فعال می کند. علائم کمبود روی شامل کلروز و توقف رشد است. ممکن است لازم باشد قبل از کاشت حبوبات به برخی خاکها اضافه شود. روی (Zn) در تشکیل کلروفیل نقش دارد و بسیاری از آنزیم ها را نیز فعال می کند. علائم کمبود روی شامل کلروز و توقف رشد است. ممکن است لازم باشد قبل از کاشت حبوبات به برخی خاکها اضافه شود. روی (Zn) در تشکیل کلروفیل نقش دارد و بسیاری از آنزیم ها را نیز فعال می کند. علائم کمبود روی شامل کلروز و توقف رشد است.

کمبود عناصر غذایی در گیاهان چه مواردی را ایجاد خواهد کرد

کمبود هر یک از این مواد مغذی ، به ویژه عناصر مغذی درشت ، می تواند روی رشد گیاه تأثیر منفی بگذارد. بسته به ماده مغذی خاص ، کمبود آن می تواند باعث توقف رشد ، رشد کند یا کلروز شود. کمبود شدید ممکن است منجر به علائم مرگ سلول در برگها شود. [caption id="attachment_53344" align="aligncenter" width="405"]کمبود عناصر در گیاهان و تغذیه نا مناسب کمبود عناصر در گیاهان[/caption]

عناصر مورد نیاز گیاهان ( کود ) هدف ما پاسخ به سوالات شما عزیزان در راستای تکمل علوم کشاورزی ایران

سازمان زنجیره تامین بهشت با ایجاد بستری در جهت پاسخگویی به سوالات راهکاری برای کمک به کشاورزان را نهادینه کرده است .

با بارگذاری سوال و جواب در فروش محصولات سهیم باشید و خود را بازنشسته کنید .

جهت مطالعه روند سهم دهی به شما عزیزان میتوانید وارد بستر تکمیل علم شوید .

بهترین تغذیه برای گیاهان چیست ؟

هدف ما پاسخ به سوالات شما میباشد و در این راستا بیش از هزاران سوال و جواب در اختیار شما قرار میدهیم .

سوالاتی که در خصوص عناصر مورد نیاز گیاهان ( کود ) بارگذاری شده است به صورت دسته بندی در بخش های مختلف تقسیم شده است .

دسته بندی ها در تمامی زمینه های گیاهی به تفکیک میباشد .

تعدادی از دسته هایی که بارگذاری شده است و در آنها مطالبی تخصصی به صورت سوال و جواب ذخیره شده است به شرح زیر است .

دسته های تخصصی ایجاد شده در زمینه عناصر مورد نیاز گیاهان چیست ؟

کود مناسب گیاهان دارویی که به تفکیک تمامی گیاهان با مشخصات و نیاز های عناصر گیاهی بارگذاری محتوا گردیده است .

کود مناسب گیاهان زینتی فضای باز که به تفکیک تمامی گیاهان با مشخصات و نیاز های عناصر گیاهی بارگذاری محتوا گردیده است .

کود مناسب گیاهان زینتی آپارتمان که به تفکیک تمامی گیاهان با مشخصات و نیاز های عناصر گیاهی بارگذاری محتوا گردیده است .

کود مناسب درختان میوه که به تفکیک تمامی درختان با مشخصات و نیاز های عناصر گیاهی بارگذاری محتوا گردیده است .

کود مناسب سبزیجات که به تفکیک تمامی سبزیجات با مشخصات و نیاز های عناصر گیاهی بارگذاری محتوا گردیده است .

کود مناسب کاکتوس ها که به تفکیک تمامی کاکتوس ها با مشخصات و نیاز های عناصر گیاهی بارگذاری محتوا گردیده است .

کود مناسب نشاء که به تفکیک تمامی نشاء ها با مشخصات و نیاز های عناصر گیاهی بارگذاری محتوا گردیده است .

کود مناسب غلات که به تفکیک تمامی غلات با مشخصات و نیاز های عناصر گیاهی بارگذاری محتوا گردیده است .

هدف پاسخگویی و ساختار سازی سازمان چیست ؟

پاسخ به تمامی سوالات صنایع کشاورزی و زیر دسته اصلی عناصر مورد نیاز گیاهان ( کود ) میتواند راهکاری برای بهبود تولیدات محصولات زراعی ، باغی و گلخانه ای باشد .

هدف این سازمان از ایجاد بستری در راستای تکمیل علوم در تمامی زمینه ها کمک به ایران و ایرانی میباشد و میکوشد تا بتاند راندمان پاسخگویی به سوالات شما عزیزان را فراهم آورد .

فراموش نکنید پلن های درآمدی سازمان در راستای عرضه محصولات به کشاورزان به صورت سهم بندی صورت گرفته است و اعضای فعال در زمینه پاسخ گویی به سوالات و نیز طراحان سوال های تخصصی میتوانند در فروش محصولات کشاورزی سهیم باشند .

محتوای بارگذاری شده از مقالات خارجی جمع آوری و ترجمه شده است - مطالعه و انتشار با ذکر منبع بلامانع است bio.libretexts.org

مرکز آموزش ویدئویی بستری برای آموزش های رایگان کشاورزی .

">عناصر مورد نیاز گیاهان ( کود )
کود پتاسیم کود سلفات کود نیترات کود نیتروژن
0

2f2a6aeb7f81b850985077dc4c2f78b2a36e70fc 14 - تخمین نیاز کود نیتروژن و عملکرد دانه ذرت با استفاده از کلروفیل متر طی مراحل مختلف رشد را شرح دهید .تخمین نیاز کود نیتروژن و عملکرد دانه ذرت با استفاده از کلروفیل متر طی مراحل مختلف رشد را شرح دهید .

مصطفی قدیری سوال ویرایش شده دسامبر 29, 2020
گذاشتن نظر
0

تخمین نیاز کود نیتروژن و عملکرد دانه ذرت با استفاده از کلروفیل متر طی مراحل مختلف رشد را شرح دهید .

ﮐﻮد ﻧﯿﺘﺮوژن ﯾﮑﯽ از ﻧﻬﺎدهﻫﺎي ﻋﻤﺪه ﺑﺮاي ﺗﻮﻟﯿﺪ ذرت (ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ .ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞﻣﺘﺮ ﻣﯽﺗﻮاﻧﺪ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان اﺑـﺰاري L ﻣﻔﯿﺪ در ارزﯾﺎﺑﯽ و ﺗﺨﻤﯿﻦ ﻧﯿﺎز ﻧﯿﺘﺮوژﻧﯽ ﮔﯿﺎه ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده ﻗﺮار ﮔﯿﺮد. اﯾﻦ آزﻣﺎﯾﺶ ﺑﺎ ﻫﺪف ﭘﯿﺶﺑﯿﻨﯽ ﻧﯿﺎز ﻧﯿﺘﺮوژﻧﻪ ذرت، زﻣﺎن ﺗﻘﺴﯿﻂ و ﭘﺎﺳﺦ ﻋﻤﻠﮑﺮد داﻧﻪ ذرت ﺑﻪ ﻣﺼﺮف ﻧﯿﺘﺮوژن ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﻗﺮاﺋﺖ ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ ﻣﺘﺮ اﻧﺠﺎم ﺷـﺪ .ﺑـﺪﯾﻦ ﻣﻨﻈـﻮر درﺻﺪ ﻣﺼـﺮف 100 و 75 ،50 ﺗﯿﻤﺎر )ﺷﺎﻫﺪ ﺑﺪون ﻣﺼﺮف ﮐﻮد ﻧﯿﺘﺮوژن، 5 ﻃﺮﺣﯽ در ﻗﺎﻟﺐ ﺑﻠﻮكﻫﺎي ﮐﺎﻣﻞ ﺗﺼﺎدﻓﯽ ﺑﺎ ﺑـﻪ اﺟـﺮا در 1387-88 ﺗﮑﺮار در اﯾﺴﺘﮕﺎه ﺗﺤﻘﯿﻘﺎت ﺧﺎك و آب ﮐﺮج در ﺳﺎل زراﻋﯽ 3 ﮐﻮد ﻧﯿﺘﺮوژن ﻣﻮرد ﻧﯿﺎز ﮔﯿﺎه (و 7 ﺑﺮﮔﯽ و 4 آﻣﺪ .ﻓﺴﻔﺮ و ﭘﺘﺎﺳﯿﻢ ﺑﺮ اﺳﺎس آزﻣﻮن ﺧﺎك در ﻫﻨﮕﺎم ﮐﺸﺖ و ﻧﯿﺘﺮوژن در ﺳﻪ ﺗﻘﺴﯿﻂ ﻫﻨﮕﺎم ﮐﺸﺖ و ﻣﺮاﺣﻞ ﺑﺮﮔﯽ ﻣﺼﺮف ﮔﺮدﯾﺪ. ﻧﻤﻮﻧﻪﺑﺮداري ﺑﺮگ و ﻗﺮاﺋﺖ ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ ﺗﻮﺳﻂ دﺳﺘﮕﺎه ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞﻣﺘﺮ در ﻣﺮاﺣـﻞ ﻣﺨﺘﻠـﻒ رﺷـﺪ ﮔﯿـﺎه ﺑﺮﮔﯽ، ﮔﻞدﻫﯽ و ﮐﺎﮐﻞ رﻓﺘﻦ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ .ﺑﺮرﺳﯽ ﻧﺘﺎﯾﺞ ﻧﺸﺎن داد ﺑﺎﻻﺗﺮﯾﻦ ﻗﺮاﺋﺖ ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞﻣﺘﺮ، درﺻﺪ 10 و 7 ،5 ،3 ﺷﺎﻣﻞ از T5 و T4 ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ اﯾﻨﮑﻪ ﺗﯿﻤﺎرﻫﺎي ، ﺑﻮد .در راﺳﺘﺎي ﺗﻮﺟﯿﻪ اﻗﺘﺼﺎدي T5 وT4 ﻧﯿﺘﺮوژن و ﻋﻤﻠﮑﺮد ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﺗﯿﻤﺎرﻫﺎي را ﺑـﻪ ﻋﻨـﻮان ﺗ ﯿﻤـﺎر T4 ﻧﻈﺮ ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ ﺑﺮگ و ﻧﯿﺰ ﻋﻤﻠﮑﺮد ﺗﻔﺎوت آﻣﺎري ﻣﻌﻨﯽداري ﺑﺎ ﯾﮑﺪﯾﮕﺮ ﻧﺪاﺷﺘﻨﺪ، ﻣﯽﺗـﻮان ﺗﯿﻤـﺎر ﺑﺮﮔﯽ 10 ﺑﺮﮔﯽ و 7 ﻫﺮﮔﺎه ﻗﺮاﺋﺖ ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ ﻣﺘﺮ در ﻣﺮاﺣﻞ ، ﻣﺼﺮف ﺑﻬﯿﻨﻪ ﮐﻮد ﻧﯿﺘﺮوژﻧﻪ ﻣﺒﻨﺎ ﻗﺮار داد، ﯾﻌﻨﯽ در اﯾﻦ ﺗﯿﻤﺎر را ﻧﺸﺎن دﻫﺪ، ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻏﻠﻈﺖ ﻧﯿﺘﺮوژن ﺑﺮگ و ﻋﻤﻠﮑﺮد داﻧﻪ، ﻣﯽﺗﻮان ﻧﺘﯿﺠﻪ ﮔﺮﻓـﺖ 56/55 و 67/20 ﺑﻪ ﺗﺮﺗﯿﺐ اﻋﺪاد ﻣﻘﺪار ﻧﯿﺘﺮوژن ﻣﺼﺮﻓﯽ ﮔﯿﺎه ﮐﺎﻓﯽ ﺑﻮده اﺳﺖ. اﻣﺎ اﮔﺮ ﻗﺮاﺋﺖﻫﺎ در ﻣﺮاﺣﻞ ذﮐﺮ ﺷﺪه ﮐﻤﺘﺮ از اﯾﻦ ﻣﻘﺎدﯾﺮ ﺑﺎﺷﺪ، ﯾﻌﻨﯽ ﮔﯿﺎه دﭼﺎر ﮐﻤﺒﻮد ﻧﯿﺘﺮوژن ﺑﻮده و در ﺻﻮرت ﻋﺪم ﻣﺼﺮف ﺳﺮك ﻧﯿﺘﺮوژن، دﭼﺎر اﻓﺖ ﻋﻤﻠﮑﺮد ﺧﻮاﻫﺪ ﺷﺪ .ﺑﺮ اﯾﻦ اﺳﺎس، ﺑﺮرﺳﯽ . ﺑﺮﮔﯽ (ﻧﯿﺰ ﻣﯽﺗﻮاﻧﺪ ﻣﺎ را در دﺳﺘﯿﺎﺑﯽ ﺳﺮﯾﻌﺘﺮ ﺑﻪ ﻧﺘﯿﺠﻪ ﯾﺎري ﻧﻤﺎﯾـ ﺪ 5 و 3) ﻗﺮاﺋﺖﻫﺎي ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ ﺑﺮگ در ﻣﺮاﺣﻞ ﻗﺒﻞ ﺗﺮ ﺑﺎﺷـﺪ، ﺑ ﯿـ ﺎﻧﮕﺮ 40 ﺑﺮﮔﯽ ﮐﻤﺘـﺮ از 5 و در ﻣﺮﺣﻠﻪ 17 ﺑﺮﮔﯽ ﮐﻤﺘﺮ از 3 ﺑﺪﯾﻦ ﺗﺮﺗﯿﺐ ﮐﻪ اﮔﺮ ﻋﺪد ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞﻣﺘﺮ در ﻣﺮﺣﻠﻪ ﮐﻤﺒﻮد ﺑﻮده و ﺑﺮاي ﭘﯿﺸﮕﯿﺮي از ﮐﺎﻫﺶ ﻋﻤﻠﮑﺮد، ﻧﯿﺎز ﺑﻪ ﻣﺼﺮف ﺳﺮﯾﻊ ﮐﻮد ﺳﺮك ﻧﯿﺘﺮوژن وﺟﻮد دارد .ﺑﺪﯾﻦ ﺗﺮﺗﯿـ ﺐ ﺑـﺎ ﺗﺸﺨﯿﺺ زودﻫﻨﮕﺎم ﮐﻤﺒﻮد، ﭘﯿﺸﮕﯿﺮي ﺑﻪ ﻣﻮﻗﻊ اﻣﮑﺎنﭘﺬﯾﺮ ﺧﻮاﻫﺪ ﺑﻮد

ذرت ﮔﯿﺎﻫﯽ اﺳﺖ ﭘﺮﺗﻮﻗﻊ ﮐﻪ ﺑﺎ ﻣﺼﺮف ﻣﺘﻌﺎدل ﻋﻨﺎﺻﺮ ﻏﺬاﯾﯽ ﻣﯽﺗﻮان ﻋﻤﻠﮑﺮد آن را اﻓﺰاﯾﺶ داد .از ﻃﺮﻓﯽ ﺗﻐﺬﯾﻪ ﺑﻬﯿﻨﻪ ﮔﯿﺎه، ﺷﺮط اﺻﻠﯽ ﺑﻬﺒﻮد ﮐﻤﯽ و ﮐﯿﻔﯽ ﻣﺤـﺼﻮل اﺳﺖ .در ﺗﻐﺬﯾﻪ ﮔﯿﺎه ﻧﻪ ﺗﻨﻬﺎ ﺑﺎﯾﺪ ﻋﻨﺼﺮ ﺑﻪ اﻧﺪازه
ﮐﺎﻓﯽ در دﺳـﺘﺮس ﮔـﯿﺎه ﻗﺮار ﮔـﯿﺮد، ﺑﻠﮑـﻪ اﯾﺠـﺎد ﺗﻌﺎدل در رﻋﺎﯾﺖ ﻧﺴﺒﺖ ﻣﯿﺎن ﻋﻨﺎﺻﺮ ﻏﺬاﯾﯽ از اﻫﻤﯿﺖ ﺑﺎﻻﯾﯽ ﺑﺮﺧﻮردار اﺳﺖ .ﻣﺼﺮف ﻣﻄﻠﻮب ﻧﻬﺎدهﻫﺎ ﻣﺘﻨﺎﺳﺐ ﺑﺎ ﺷﺮاﯾﻂ رﺷﺪ ﮔﯿﺎه، دﺳﺘﯿﺎﺑﯽ ﺑﻪ ﻋﻤﻠﮑﺮد ﺑﺎﻻ را ﻣﻤﮑﻦ ﻣﯽﺳﺎزد و ﺑﻪ دﻟﯿﻞ ﻣـﺪﯾـﺮﯾﺖ ﺻﺤﯿـﺢ از ﻣﺒﺘﻼً ﺷﺪن ﮔﯿﺎه ﺑﻪ آﻓﺎت و اﻣﺮاض، ﻋﻠﻒﻫﺎي ﻫﺮز و ﺗﻨﺶ آب ﻣﻤﺎﻧﻌﺖ ﺑـﻪ ؛ زﻫﺘﺎﺑﯿــﺎن و ﻫﻤﮑــﺎران، 1377 ﻋﻤــﻞ ﻣــﯽآورد )ﺧﺪاﺑﻨــﺪه، .(1387 ؛ ﻣﺠﯿﺪﯾﺎن و ﻫﻤﮑﺎران، 1384 راﻧــﺪﻣﺎن ﭘــﺎﯾﯿﻦ ﮐﻮدﻫــﺎي ﻧﯿﺘﺮوژﻧــﻪ در ﮐﺸــﻮر، دﺳﺘﯿﺎﺑﯽ ﺑﻪ روشﻫﺎي ﻣﺨﺘﻠﻒ در ﺟﻬﺖ اﻓـﺰاﯾﺶ ﮐـﺎرآﯾﯽ اﯾﻦ ﮐﻮدﻫﺎ و ﻧﻬﺎﯾﺘﺎً اﻓﺰاﯾﺶ ﻋﻤﻠﮑﺮد ﮔﯿﺎه را ﺿﺮوري ﻣـﯽ ﻧﻤﺎﯾﺪ .ﺑﺎ وﺟـﻮد ي ﮐـﻪ ﻣﻘـﺪار و زﻣـﺎن ﻣﺼـﺮف ﮐﻮدﻫـﺎ ي ﻧﯿﺘﺮوژﻧﻪ اﻫﻤﯿﺖ ﺑﺴﺰاﯾﯽ در ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﺗﻐﺬﯾﻪ ﻧﯿﺘـﺮوژن ﮔﯿـ ﺎه دارا اﺳــﺖ، اﻣــﺎ ﻣﺘﺄﺳــﻔﺎﻧﻪ در ﺑﺴــﯿﺎري از ﻣﻨــﺎﻃﻖ ﻣﺼــﺮف ﮐﻮدﻫﺎي ﺷﯿﻤﯿﺎﯾﯽ ﺑﻪ وﯾﮋه ﮐﻮدﻫﺎي ﻧﯿﺘﺮوژﻧﻪ ﻣﻄﺎﺑﻘﺘﯽ ﺑﺎ ﻧﯿﺎز ، ؛ ﺑﻠﮑﻤـﺮ و اﺳـﭽﭙﺮز 1375 واﻗﻌﯽ ﮔﯿـﺎه ﻧـﺪارد )ﻣﻠﮑـﻮﺗﯽ، .(ﺟﻬﺖ ﺑﻬﺒـﻮد ﻣـﺪﯾﺮﯾﺖ 1993 ؛ ﺑﻠﮑﻤﺮ و ﻫﻤﮑﺎران، 1994 ﮐﻮدﻫﺎي ﻧﯿﺘﺮوژﻧﻪ، ﻻزم اﺳﺖ ﺑﯿﻦ ﻧﯿﺘﺮوژن ﻗﺎﺑـﻞ اﺳـﺘﻔﺎده و ﻧﯿﺎز ﮔﯿﺎه ﺗﻄﺎﺑﻖ زﻣﺎﻧﯽ ﺻﻮرت ﮔﯿﺮد، ﺑﺪﯾﻦﻣﻌﻨـﯽ ﮐـﻪ ﮐـﻮد ﻧﯿﺘﺮوژن در زﻣﺎن ﻣﻮردﻧﯿﺎز ﮔﯿـﺎه و ﺑـﺎ ﺳـﺮﯾﻌﺘﺮﯾﻦ روش در ؛ دوﺋـﺮ و 1994 ، اﺧﺘﯿﺎر ﮔﯿﺎه ﻗﺮار ﮔﯿﺮد )ﺑﻠﮑﻤـﺮ و اﺳـﭽﭙﺮز .(1992 ؛ ﻓﻮﻟﺖ و ﻫﻤﮑﺎران، 1991 ﻫﻤﮑﺎران، روشﻫﺎي ﻣﺘﻌﺪدي ﺟﻬﺖ ﺗﻌﯿﯿﻦ ﻣﻘﺪار ﻧﯿﺘـﺮوژن ﻣﻮرد ﻧﯿﺎز ﮔﯿﺎه وﺟﻮد دارد ﮐﻪ ﯾﮑﯽ از اﯾﻦ روشﻫـﺎ ﺗﻌﯿـﯿﻦ ﻣﯿﺰان ﻧﯿﺘﺮوژن ﺑﺮگ ﺑﺮ اﺳـﺎس اﻧـﺪازه ﮔﯿـﺮي ﻣﯿـﺰان ﻧﺴـﺒﯽ ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ .ﺑـﺎ ﺗﻮﺟـﻪ ﺑـﻪ ﻫﻤﺒﺴـﺘﮕﯽ ﺑـﺎﻻ ي ﻣﯿـﺰان ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ ﺑﺎ ﻧﯿﺘﺮوژن ﺑﺮگ، اﺳﺘﻔﺎده از اﯾـﻦ روش در ﺑﻬﺒـﻮد ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﮐﻮد ﻧﯿﺘﺮوژن ﺑﺴﯿﺎر ﺳﻮدﻣﻨﺪ ﻣـﯽ ﺑﺎﺷـﺪ )ﺑﻠﮑﻤـﺮ و ؛ ﻓـــﺎﮐﺲ و 1991 ؛ دﯾـــﺮ و ﻫﻤﮑـــﺎران، 1994 ،اﺳـــﭽﭙﺮز ؛ ﻫـﺎﭘﮑﯿﻨﺰ، 1995 ؛ ﭘﺎﯾﯿﮑﻠـﮏ و ﻫﻤﮑـﺎران، 1994ﻫﻤﮑﺎران، .(ﻟﺰوم ﭘﯿﺶﺑﯿﻨﯽ ﻣﻘﺪار ﻧﯿﺎز ﻧﯿﺘﺮوژﻧﻪ ﮔﯿﺎه و ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ 2004 زﻣﺎن ﻣﺼﺮف ﮐﻮدﻫﺎي ﻧﯿﺘﺮوژﻧﻪ، اﺳﺘﻔﺎده از ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞﻣﺘـﺮ را ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﺷـﯿﻮه اي ﺑـﺮاي ﺟﻠـﻮﮔﯿﺮي از اﺳـﺘﻔﺎده ﺑـﯽ روﯾـﻪ ﮐﻮدﻫﺎي ﻧﯿﺘﺮوژﻧﻪ و آﻟﻮده ﻧﻤﻮدن ﻣﺤﯿﻂ زﯾﺴﺖ و ﯾـﺎ رﻓـﻊ ﮐﻤﺒﻮد ﻧﯿﺘﺮوژﻧﻪ ﮔﯿﺎه ﺗﻮﺟﯿﻪ ﻣﯽﻧﻤﺎﯾﺪ .ﺑﺎ ﮐﻤﮏ اﯾـ ﻦ وﺳـ ﯿﻠﻪ ﺗﻮان ﻧﯿﺘﺮوژن ﻣﻮرد ﻧﯿﺎز ﺟﻬـﺖ رﺳـ ﯿﺪن ﺑـﻪ ﻋﻤﻠﮑـﺮد ¬ ﻣﯽ .(در 1387 ﻣﻄﻠﻮب را ﺑﺮآورد ﮐﺮد )ﻣﺠﯿـ ﺪﯾﺎن و ﻫﻤﮑـﺎران، اﯾﻦ روش ﻣﯽ ﺗﻮان ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﮐﻠﺮوﻓﯿـﻞ دو ﻓـﺎﮐﺘﻮر ، ﻣﺘـﺮ ﻣﻬﻢ ﺟﻬﺖ ﺑﻬﺒﻮد راﻧـﺪﻣﺎن ﻣـﺪﯾﺮﯾﺖ ﮐـﻮد ﻧﯿﺘـﺮوژن ﯾﻌﻨـﯽ ﺗﻌﯿﯿﻦ وﺿﻌﯿﺖ ﻧﯿﺘﺮوژن ﮔﯿﺎه در ﻃﻮل ﻓﺼﻞ رﺷﺪ و دﯾﮕﺮي ﺗﻌﯿﯿﻦ ﻣﯿﺰان ﮐﻮد ﻧﯿﺘﺮوژﻧﻪ ﻣـﻮرد ﻧﯿـﺎز )ﺑـﺮ ﻣﺒﻨـﺎي ﺗﻔـﺎ وت ﻧﯿﺘـﺮوژن ﮐــﻞ از ﺣــﺪ ﺑﺤﺮاﻧــﯽ (را ﺗﻌﯿــﯿﻦ ﻧﻤــﻮد .دﺳــﺘﮕﺎه را از ﻣﯿـﺎن ﺗـﮏ ﺗـﮏ 1 اﻧﺘﻘﺎل ﻧﻮر ﻣﺎدون ﻗﺮﻣﺰ، ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞﻣﺘﺮ ﺑﺮگﻫﺎ اﻧﺪازهﮔﯿﺮي ﻣﯽﻧﻤﺎﯾﺪ و ﻗﺮاﺋﺖ آن ﮐﻪ روﺷـﯽ ﺑـﺮاي ﺗﻌﯿﯿﻦ ﺳﺮﯾﻊ ﺷﺪت ﺳﺒﺰﯾﻨﻪ ﮔﯿﺎه ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ، ﺑﺎ ﻏﻠﻈﺖ ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ  ؛ 1995 ﺑــﺮگ ارﺗﺒــﺎط ﻗــﻮي دارد )ﻣــﺎركول و ﻫﻤﮑــﺎران، .(2005 ، ﺳﭽﻠﻤﺮ و ﻫﻤﮑﺎران (ﺑﺮ 1994) در ﺗﺤﻘﯿﻘﯽ ﮐﻪ ﺗﻮﺳﻂ اﺳﻤﯿﻞ و زﻧﮓ روي ارﺗﺒﺎط ﻧﯿﺘﺮوژن ﺑﺮگ و ﻗﺮاﺋـﺖ ﮐﻠﺮوﻓﯿـﻞ ﻣﺘـﺮ اﻧﺠـﺎم ﮔﺮﻓﺖ، ﻫﻤﺒﺴﺘﮕﯽ ﺧﻄﯽ ﺑﯿﻦ اﯾﻦ دو ﻋﺎﻣﻞ ﻣﺸﺎﻫﺪه ﮔﺮدﯾﺪ . (1999) ﺑﺮرﺳﯽ اﻧﺠﺎم ﺷـﺪه ﺗﻮﺳـﻂ ﻣﺎداﮐـﺎدز و ﻫﻤﮑـﺎران درﺻــﺪ از ﻧﯿﺘــﺮوژن ﺑــﺮگ در 70ﻧﺸــﺎن داد ﮐــﻪ ﺣــﺪود ﮐﻠﺮوﭘﻼﺳﺖﻫﺎ اﻧﺒﺎﺷﺘﻪ ﻣﯽﺷﻮد و در ﻧﺘﯿﺠﻪ ﻣﻘﺪار ﮐﻠﺮوﻓﯿـ ﻞ ﻫﻤﺒﺴﺘﮕﯽ زﯾﺎدي ﺑﺎ ﻣﯿﺰان ﻧﯿﺘـﺮوژن دارد .ﻧﺘـﺎﯾﺞ ﺗﺤﻘﯿﻘـﺎت دﯾﮕﺮ ﻧﺸﺎن داده اﺳﺖ ﮐﻪ ارﺗﺒﺎط ﺑﯿﻦ ﻧﯿﺘـﺮوژن و ﮐﻠﺮوﻓﯿـﻞ ، ﮔﯿﺎه در وارﯾﺘﻪﻫﺎي ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺑﺎ ﻫﻢ ﻣﺘﻔﺎوت ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ )ﮐﻮﺳﺘﺎ .(ﻧﺘﺎﯾﺞ ﺑﺮﺧﯽ از ﭘﮋوﻫﺶﻫﺎ ﻧﺸـﺎن ﻣـ ﯽدﻫـﺪ ﮐـﻪ در 1991 ﺑﺎﻻﺗﺮﯾﻦ ﻣﯿﺰان ﻧﯿﺘﺮوژن، ﺑﺎﻻﺗﺮﯾﻦ اﻋﺪاد ﮐﻠﺮوﻓﯿـ ﻞﻣﺘـﺮ و در ﮔﯿﺎﻫﺎن ﺷﺎﻫﺪ، ﮐﻤﺘﺮﯾﻦ اﻋﺪاد ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞﻣﺘﺮ ﻣﺸﺎﻫﺪ ﻣـ ﯽﺷـﻮد .(2005 ، )ﺑﺮدﻣﯽ در ﺗﺤﻘﯿﻘﯽ ﮐﻪ ﺑﺮ روي ﮔﻨﺪم دﯾﻢ اﻧﺠﺎم ﮔﺮﻓـﺖ، ﻣﻼﺣﻈﻪ ﮔﺮدﯾﺪ ﻋﻮاﻣﻠﯽ ﻧﻈﯿﺮ اﻗﻠﯿﻢ، وارﯾﺘﻪ، رﻃﻮﺑﺖ و ﻣﯿﺰان ﻧﯿﺘﺮوژن ﺧﺎك ﺑﺮ روي ﺷﺪت ﺳﺒﺰﯾﻨﮕﯽ و ﻋﺪد ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ ﻣﺘﺮ .(در ﺗﺤﻘﯿـﻖ 1992 ﺗﺄﺛﯿﺮ زﯾﺎدي دارﻧﺪ )ﻓﻮﻟﺖ و ﻫﻤﮑـﺎران، (ﺑﺮ روي ﭘﻨﺒﻪ، ﺑﯿﻦ 1992) اﻧﺠﺎم ﺷﺪه ﺗﻮﺳﻂ وود و ﻫﻤﮑﺎران ﻏﻠﻈﺖ ﻧﯿﺘﺮوژن ﺑﺮگ )در ﺳﻪ ﻣﺮﺣﻠﻪ ﻣﺨﺘﻠﻒ رﺷﺪ (و ﻋـﺪد ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞﻣﺘﺮ ﻫﻤﺒﺴﺘﮕﯽ ﻣﺜﺒـﺖ ﻣﻌﻨـﯽ داري ﺑـﻪ دﺳـﺖ آﻣـﺪ . ( در ﺗﺤﻘﯿﻘﯽ ﺑـﺮ روي ﮔﻨـﺪم 1995)اﺳﭽﺎدﭼﯿﻨﺎ و دﻣﯿﺘﺮﯾﻮا ﻧﺸﺎن دادﻧﺪ ﮐﻪ اﻧﺪازهﮔﯿﺮي ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ، ﺷﺎﺧﺺ ﻣﻄﻤﺌﻦﺗﺮي در ﺗﺨﻤﯿﻦ ﺟﺬب ﻧﯿﺘﺮوژن از ﺧﺎك ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻏﻠﻈـﺖ ﻧﯿﺘـﺮوژن ﺑﺮگ ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ . ﺗﺤﻘﯿﻘــﺎت ﻣﺘﻌــﺪدي در راﺑﻄــﻪ ﺑــﺎ ﻫﻤﺒﺴــﺘﮕﯽ ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ ﺑﺮگ و ﻧﯿﺘﺮوژن ﮔﯿﺎه ﺑـﻪ و ﯾـ ﮋه ﺑـﺮ روي ﮔﯿـﺎه ذرت ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﯾﮏ ﮔﯿﺎه ﺷـﺎﺧﺺ و دارا ي ﻧﯿـ ﺎز ﺑـﺎﻻ ي ﻧﯿﺘﺮوژن اﻧﺠﺎم ﺷـﺪه ﮐـﻪ ﻧﺘـﺎﯾﺞ آﻧﻬـﺎ ﻧﺸـﺎن داده اﺳـﺖ ﻗﺮاﺋﺖ ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞﻣﺘﺮ ﻣﯽﺗﻮاﻧﺪ ﺑﺎ اﻃﻤﯿﻨﺎن ﮐﻤﺒـﻮد و ﻧﻘـﺶ ﻧﯿﺘﺮوژن در ﮔﯿـﺎه ذرت را ﻧﺸـﺎن دﻫـﺪ .اﯾـﻦ ﺗﺤﻘﯿﻘـﺎت ﻋﻤﺪﺗﺎً ﺑﺮ ﻣﻨﺎﻃﻘﯽ ﮐـﻪ ﻣﺼـﺮف ﮐـﻮد ﻧﯿﺘـﺮوژن در ﮔﯿـﺎه ﭘﺎﺳﺦ )ﻋﮑﺲاﻟﻌﻤﻞ (ﻣﺜﺒﺖ ﻧﺸﺎن داده و ﯾﺎ ﻧﺪاده، ﺗﻤﺮﮐﺰ ﻧﻤﻮدهاﻧﺪ .از ﻣﻘﺎدﯾﺮ ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞﻣﺘﺮ ﻣﯽﺗـﻮان ﺑـﺮا ي ﺗﻌﯿـﯿ ﻦ ﻏﻠﻈﺖ ﻧﯿﺘﺮوژن و ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﻗﺎﺑﻠﯿﺖ دﺳﺘﺮﺳﯽ ﺑﻪ ﻧﯿﺘـﺮوژن در ﮔﯿــﺎه ذرت اﺳــﺘﻔﺎده ﻧﻤــﻮد )اﺳــﭽﺎرف و ﻫﻤﮑــﺎران، 2006.( ﻧﺘﺎﯾﺞ ﺑﺮﺧﯽ ﻣﻄﺎﻟﻌﺎت اﻧﺠﺎم ﺷـﺪه در اﺳـﺘﻔﺎده از ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞﻣﺘﺮ در ﻣﺮاﺣﻞ ﻣﺨﺘﻠﻒ رﺷﺪ ذرت ﺗﺤﻘﯿﻘﺎﺗﯽ ﻧﺸﺎن داده ﮐﻪ ﺑﯿﺸﺘﺮﯾﻦ ﻫﻤﺒﺴـﺘﮕﯽ ﺑـﯿﻦ ﻗﺮاﺋـﺖ ﮐﻠﺮوﻓﯿـﻞ ﻣﺘـﺮ و ﺑﺮﮔﯽ ﺑﻮده، ﺑﻪ ﻋﺒﺎرت دﯾﮕﺮ، 6 ﺗﺎ 4 ﻧﯿﺘﺮوژن ﮐﻞ در ﻣﺮﺣﻠﻪ ﮐﺎرﺑﺮد اﯾﻦ دﺳﺘﮕﺎه را ﺑﯿﺸﺘﺮ در اواﯾـﻞ ﻣﺮﺣﻠـﻪ رﺷـﺪ ذرت ﺗﻮﺻﯿﻪ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ ﮐﻪ ﺑﺘﻮان ﺳﺮﯾﻌﺎً ﮐﻤﺒﻮد را ﺗﺸـﺨﯿﺺ داده و ﮐﻮد ﻣﻮرد ﻧﯿﺎز را در اﺧﺘﯿـﺎر ﮔﯿـﺎه ﻗـﺮار داد ﺗـﺎ از ﮐـﺎﻫﺶ ؛1994 ﻋﻤﻠﮑﺮد ﺟﻠﻮﮔﯿﺮي ﺑﻪ ﻋﻤﻞ آﯾﺪ )ﻓﺎﮐﺲ و ﻫﻤﮑﺎران، ؛ ﭘﺎﯾﯿﮑﻠـــﮏ و 1992 ، ؛ ﭘﺎﯾﯿﮑﻠـــﮏ و ﻓـــﺎﮐﺲ 1987 ،ﻓﺮﯾــﺎ .(اﻟﺒﺘــﻪ 1992 ؛ اﺳــﭽﭙﺮز و ﻫﻤﮑــﺎران، 1995ﻫﻤﮑــﺎران، ﻫﻤﺒﺴﺘﮕﯽ ﺑﯿﻦ ﻗﺮاﺋـﺖ ﮐﻠﺮ وﻓﯿـﻞ ﻣﺘـﺮ و ﻣﯿـﺰان ﻧ ﯿﺘـﺮوژن در ﻣﺮاﺣﻞ دﯾﮕﺮ رﺷﺪ اﯾﻦ ﻣﺤﺼﻮل ﻧﯿﺰ ﺑﺎﻻ ﺑﻮده اﺳﺖ )دﯾـﺮ و ؛ ﭘﺎﯾﯿﮑﻠــﮏ و 1992 ؛ ﻓﻮﻟــﺖ و ﻫﻤﮑـﺎران، 1991ﻫﻤﮑـﺎران، .(1992 ؛ اﺳﭽﭙﺮز و ﻫﻤﮑﺎران، 1992 ،ﻓﺎﮐﺲ (ﺑــﺮ روي 1992) در ﺗﺤﻘﯿــﻖ وود و ﻫﻤﮑــﺎران ذرت، ﻫﻤﺒﺴﺘﮕﯽ ﺑﺎﻻﯾﯽ ﺑﯿﻦ ﻗﺮاﺋﺖ ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ ﻣﺘﺮ و ﻋﻤﻠﮑﺮد ﻣﺤﺼﻮل ﺑﻪ دﺳﺖ آﻣﺪه ﮐﻪ در ﺗﻮﺻﯿﻪ ﮐﻮدي از آن اﺳـﺘﻔﺎده (ﺑﻬﺘـﺮﯾﻦ 1993) ﮔﺮدﯾﺪه اﺳﺖ .در ﺗﺤﻘﯿﻖ رﯾﻮز و ﻫﻤﮑﺎران ﻫﻤﺒﺴﺘﮕﯽ ﺑﯿﻦ ﻣﯿﺰان ﻣﺤﺼﻮل و ﺟﺬب ﻧﯿﺘﺮوژن در ﻣﺮﺣﻠـﻪ (ﺑــﻪ دﺳــﺖ آﻣــﺪ. ﭘﺎﯾﯿﮑﻠــﮏ و ﻓــﺎﮐﺲ GS5)ﭘـﻨﺠﻢ رﺷــﺪ (از دﺳﺘﮕﺎه ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞﻣﺘﺮ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﭘﯿﺶﺑﯿﻨـﯽ ﻣﯿـﺰان 1992) ﺑﺮﮔـﯽ 6 ﻧﯿﺘﺮات ﭘﺎي ﺑﻮﺗﻪ ذرت اﺳﺘﻔﺎده ﻧﻤﻮده و در ﻣﺮﺣﻠﻪ (را ﺑﻪ ﻋﻨـﻮان ﺣـﺪ ﺑﺤﺮاﻧـﯽ 43/4) (ﻋﺪد ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞﻣﺘﺮ V6) ﻧﯿﺘﺮوژن ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺗﻮﺻﯿﻪ ﮐﻮدي ﭘﯿﺸﻨﻬﺎد ﻧﻤﻮدﻧﺪ . (ﻧﺸﺎن 1988) و ﻫﻤﮑﺎران 1 ﻧﺘﺎﯾﺞ آزﻣﺎﯾﺸﺎت وﻟﻒ R =0/86) داد ﮐــﻪ ﻫﻤﺒﺴــﺘﮕ ﯽ ﺑــﺎﻻﯾﯽ (ﺑــﯿﻦ ﻇﺮﻓﯿــﺖ 2 ﻓﺘﻮﺳﻨﺘﺰي ﺑﺮگﻫﺎ و درﺻـﺪ ﻧ ﯿﺘـﺮوژن در ﻃـ ﯽ دوره ﭘﯿـ ﺮي وﺟﻮد دارد .ﻋﻼوه ﺑﺮ اﯾﻦ، ﻣﻘﺪار ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ و ﻣﯿﺰان ﻧﯿﺘﺮوژن R =0/80) ﻧﯿﺰ ﻫﻤﺒﺴﺘﮕﯽ ﺑﺎﻻﯾﯽ (داﺷﺘﻨﺪ .آﻧﻬﺎ ﺑﯿﺎن ﮐﺮدﻧﺪ ﮐﻪ 2 درﺻــﺪ ﮐــﺎﻫﺶ در ﻣﻘــﺪار 50 ﮐﻤﺒــﻮد ﻧﯿﺘــﺮوژن ﻣﻮﺟــﺐ ﻧﯿﺘﺮوژن، ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ و ﻇﺮﻓﯿﺖ ﻓﺘﻮﺳﻨﺘﺰي ﮔﯿﺎه ﻣﯽﺷﻮد و اﯾـ ﻦ ﮐﺎﻫﺶ در ﺑﺮگﻫﺎي ﻗﺪﯾﻤﯽﺗﺮ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺳﺎﯾﺮ ﺑﺮگﻫﺎ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺑﻮد . در داﺧــﻞ ﮐﺸــﻮر ﻧﯿــﺰ ﻧﺘــﺎﯾﺞ ﻣﻄﺎﻟﻌــﻪ ﻧﻮﺷــﺎد و (در دو اﯾﺴﺘﮕﺎه ﺗﺤﻘﯿﻘﺎﺗﯽ اﺳﺘﺎن ﻓﺎرس ﺑﺮ 1380)ﻫﻤﮑﺎران روي ﮔﯿﺎه ذرت ﻧﺸـﺎن داد ﺑﯿﺸـﺘﺮﯾﻦ ﻣﺤﺼـﻮل داﻧـﻪ ذرت ﻫﻨﮕﺎﻣﯽ ﺑﻪ دﺳﺖ آﻣﺪ ﮐﻪ ﻋﺪد ﻗﺮاﺋﺖ ﺷﺪه ﺗﻮﺳﻂ ﮐﻠﺮوﻓﯿـﻞ ﻣﺘﺮ در ﻗﺴﻤﺖ ﻣﯿﺎن ﺑﺮگ و در ﻣﺮﺣﻠﻪ ﺧﻤﯿﺮي ﺷـﺪن داﻧـﻪ، ﺑـﻮد .در ﺗﺤﻘﯿﻘـﺎت 49 در دو ﻣﻨﻄﻘﻪ ﻣﻮرد ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﺑﺮاﺑﺮ ﺑـﺎ اﻧﺠﺎم ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺑﺮ روي ذرت در اﯾﺴﺘﮕﺎه ﺗﺤﻘﯿﻘـﺎت ﺧـﺎك و آب ﮐﺮج، ﻋﺪد ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ ﻣﺘﺮ در ارﺗﺒﺎط ﺑﺎ ﻣﯿﺰان ﻧﯿﺘـﺮوژن و ﻋﻤﻠﮑـﺮد در ﻣﺮﺣﻠـﻪ ده ﺑﺮﮔـﯽ ﺑـﻪ دﺳـﺖ آﻣـﺪ 42 (V10) .(ﻧﺘﺎﯾﺞ آزﻣﺎﯾﺸـ ﯽ ﮐـﻪ ﺗﻮﺳـﻂ ﮔﻠـﺪاﻧ ﯽ و 1380 )ﺳﻤﺎوات، (ﺑﺮ روي ذرت در ﻣﺤﯿﻂ آﺑﮑﺸـﺖ اﻧﺠـﺎم 1389)ﻫﻤﮑﺎران ﺷﺪ، ﻧﯿﺰ ﻧﺸﺎن داد ﺗﯿﻤﺎرﻫـﺎ ي ﻋﻨﺎﺻـﺮ ﻏـﺬا ﯾﯽ ﻣﺨﺘﻠـﻒ در ﻣﺮاﺣﻞ ﻣﺨﺘﻠﻒ رﺷﺪ ﺑﻪ ﻃﻮر ﻣﻌﻨﯽداري ﺑﺮ اﻋﺪاد ﮐﻠﺮوﻓﯿـ ﻞ ﻣﺘﺮ ﺗﺄﺛﯿﺮ ﮔﺬارﻧﺪ .در ﺗﻤﺎﻣﯽ ﻣﺮاﺣﻞ رﺷـﺪ ﺑ ﯿﺸـﺘﺮ ﯾﻦ ﻣﯿـﺰان . ﻣﺸـﺎﻫﺪه ﺷـﺪ NPK ﻋﺪد ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞﻣﺘﺮ در ﺗﯿﻤﺎرﻫﺎي ﺣﺎوي ﻧﺘﺎﯾﺞ اﯾﻦ آزﻣﺎﯾﺶ ﻧﺸـﺎن داد ﮐـﻪ اﻋـﺪاد ﮐﻠﺮوﻓﯿـﻞ ﻣﺘـﺮ ﺑـﻪ ﻣﺮاﺣﻞ رﺷﺪ ﮔﯿﺎه و ﻋﻨﺎﺻﺮ ﻏﺬاﯾﯽ ﻣﺨﺘﻠـﻒ ﺑـﻪ ﺧﺼـﻮص ﻧﯿﺘﺮوژن ﺑﺴﺘﮕﯽ دارد .در اﺛﺮ ﮐﻤﺒﻮد ﻧﯿﺘـﺮوژن در ﮔﯿـ ﺎه، زرد ﺷﺪن ﺑﺮگﻫﺎ اﯾﺠﺎد ﺷﺪه ﮐﻪ ﺑﺎﻋﺚ ﭘﯿﺮي زودرس ﺑﺮگﻫﺎ و ﮐﺎﻫﺶ رﺷﺪ ﮔﯿﺎه ﻣﯽﺷﻮد .ﺑﻪ ﻫﻤـ ﯿﻦ دﻟﯿـ ﻞ ﮐﻤﺘـﺮ ﯾﻦ اﻋـﺪاد ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞﻣﺘﺮ در ﮐﻞ ﻣﺮاﺣﻞ رﺷﺪ در ﺗﯿﻤﺎر ﻓﺎﻗﺪ ﻧﯿﺘﺮوژن ﺑـﻪ دﺳﺖ آﻣﺪ .ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺑﺎ اﻓﺰاﯾﺶ ﺳﻦ ﮔﯿﺎه ﻧﯿـﺰ ﻣﯿـﺰان اﻋـﺪاد ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞﻣﺘﺮ ﮐﺎﻫﺶ ﯾﺎﻓﺖ. ﻻزم ﺑﻪ ذﮐﺮ اﺳﺖ ﺗﺎ ﺑـﻪ ﺣـﺎل ﮐﻠﺮوﻓﯿـﻞ ﻣﺘـﺮ ﺑـﻪ ﻋﻨﻮان وﺳﯿﻠﻪاي ﺑﺮاي ارزﯾﺎﺑﯽ اﯾﻨﮑﻪ آﯾﺎ و ﭼﻪ ﻣﻮﻗﻊ ﻣﺼﺮف ﮐﻮد ﻧﯿﺘﺮوژن ﻣﻮرد ﻧﯿﺎز اﺳﺖ و ﻧﯿﺰ ﺑﺮاي ﺗﻌﯿﯿﻦ ارﺗﺒﺎط ﺑـﯿﻦ ﻗﺮاﺋﺖ ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ ﺑـﺮگ و ﻏﻠﻈـﺖ ﻧﯿﺘـﺮوژن در ﮔﯿـﺎه، ﻣـﻮرد اﺳﺘﻔﺎده ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ اﺳﺖ .ﭼﻨﺪﯾﻦ ﺑﺮرﺳﯽ ﻧﺸﺎن داده اﺳـﺖ ﺑﺮﮔﯽ ﻗﺎدر اﺳﺖ 7ﮐﻪ ﻗﺮاﺋﺖ ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ ﻣﺘﺮ ذرت در ﻣﺮﺣﻠﻪ درﺻﺪ دﻗﺖ 80 ﺗﺎ 65 ﻣﻨﺎﻃﻖ داراي ﻋﮑﺲاﻟﻌﻤﻞ ﻣﺜﺒﺖ را ﺑﺎ ؛1992 ، ﺟــﺪا و ﻣﺸــﺨﺺ ﻧﻤﺎﯾــﺪ )ﭘﺎﯾﯿﮑﻠــﮏ و ﻓــﺎﮐﺲ ؛ زﺑﺎرث 1995 ؛ ﺳﯿﻤﺰ و ﻫﻤﮑﺎران، 1996ﺟﻤﯿﺴﻮن و ﻻﯾﺘﻞ، (ﺗﻨﻬﺎ ﻗﺮاﺋـﺖ 1995) .(ﺳﯿﻤﺰ و ﻫﻤﮑﺎران 2002و ﻫﻤﮑﺎران، ﻣﻄﻠﻖ ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ ﻣﺘـﺮ را ﻣـﻮرد اﺳـﺘﻔﺎده ﻗـﺮار دادﻧـﺪ .دﯾﮕـﺮ ﭘﮋوﻫﺸﮕﺮان ﻗﺮاﺋﺖ ﻣﻄﻠﻖ و ﻧﺴﺒﯽ ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ ﻣﺘﺮ را ﻣﻘﺎﯾﺴـﻪ ﻧﻤﻮده و ﮐﺎراﯾﯽ آﻧﻬﺎ را در ﺗﻔﮑﯿـ ﮏ ﻣﻨـﺎﻃﻖ داراي ﻋﮑـﺲ اﻟﻌﻤﻞ ﻣﺜﺒﺖ و ﺑﺪون ﻋﮑﺲاﻟﻌﻤﻞ، ﯾﮑﺴﺎن ارزﯾـ ﺎﺑﯽ ﮐﺮدﻧـﺪ ؛1996 ؛ ﺟﻤﯿﺴــﻮن و ﻻﯾﺘــﻞ، 1992 ، )ﭘﺎﯾﯿﮑﻠــﮏ و ﻓــﺎﮐﺲ .(اﮔﺮ ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞﻣﺘـﺮ، 2002 زﺑﺎرث و ﻫﻤﮑﺎران، ﻋﻼوه ﺑﺮ ﭘﯿﺶﺑﯿﻨﯽ ﻋﮑﺲاﻟﻌﻤﻞ ﻣﺜﺒـﺖ و ﯾـﺎ ﻋـﺪم داﺷـﺘﻦ ﻋﮑﺲاﻟﻌﻤﻞ ذرت ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻣﺼﺮف ﮐـﻮد ﻧﯿﺘـﺮوژن، ﺑﺘـﻮان ﻣﻘﺪار ﮐﻮد ﻧﯿﺘﺮوژن ﻣﻮرد ﻧﯿـﺎز و ﻧﯿـﺰ ﻣﻘـﺪار ﻋﮑـﺲ اﻟﻌﻤـﻞ ﻣﺜﺒﺖ ﻋﻤﻠﮑﺮد )اﻓﺰاﯾﺶ ﻋﻤﻠﮑﺮد (را ﻧﯿﺰ ﭘـﯿﺶ ﺑﯿﻨـﯽ ﻧﻤـﻮد، ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ ﻣﺘﺮ ﺑﺴﯿﺎر ﺳﻮدﻣﻨﺪﺗﺮ ﺧﻮاﻫﺪ ﺑﻮد .ﺑﻪ ﻧﻈـﺮ ﻣﯽرﺳﺪ ﭘﯿﺶﺑﯿﻨﯽ و ﺗﺨﻤﯿﻦ ﻣﻘﺪار ﮐﻮد ﻧﯿﺘﺮوژن ﺑﺮاي اﺗﺨﺎذ ﺗﺼﻤﯿﻢﻫﺎي ﻣﺪﯾﺮﯾﺘﯽ ﻣﻔﯿﺪﺗﺮ ﺑﺎﺷـﺪ، وﻟـﯽ در ﻣﻨـﺎﻃﻘﯽ ﮐـﻪ ﻣﺼﺮف ﮐﻮد ﻧﯿﺘﺮوژن ﺑﻪ دﻟﯿﻞ ﻋﻮاﻣﻞ ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﺷـﺮاﯾﻂ آب و ﻫﻮاﯾﯽ اﻧﺠﺎم ﻧﮕﺮﻓﺘﻪ و ﯾﺎ ﻫﺪر رﻓﺘﻪ اﺳﺖ، ارزﯾﺎﺑﯽ اﯾﻨﮑـﻪ ﻣﻘﺪار ﮐﺎﻫﺶ ﻣﺤﺼﻮل در ﺻﻮرت ﻋﺪم ﭼﺎرهاﻧﺪﯾﺸـﯽ ﭼـﻪ ﻣﯿﺰان ﺧﻮاﻫﺪ ﺑﻮد، ﺑﺴﯿﺎر ﻣﻔﯿﺪ ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ . ﻟﺬا اﯾﻦ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﺑﺎ اﻫﺪاف زﯾﺮ اﻧﺠﺎم ﮔﺮدﯾﺪ: – ﮐﺎﻟﯿﺒﺮه ﻧﻤﻮدن ﻗﺮاﺋﺖ ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ ﻣﺘﺮ ﺑﺎ ﻏﻠﻈﺖ ﻧﯿﺘﺮوژن در  ﺑﺮگ ذرت – ارﺗﺒـﺎط ﮐﻠﺮوﻓﯿـﻞ ﺑـﺮگ ﺑــﺎ ﻋﻤﻠﮑـﺮد ﮔﯿـﺎه در ﻣﺮاﺣــﻞ ﻣﺨﺘﻠﻒ رﺷﺪ – ﭘﯿﺶﺑﯿﻨﯽ ﻧﯿﺎز ﻧﯿﺘﺮوژن ذرت در ﻃﻮل دوره رﺷﺪ4 -ﮐـﺎﻫﺶ ﻣﺼــﺮف ﻧﯿﺘــﺮوژن ﺑــﻪ ﻣﻨﻈــﻮر ﺣﻔــﻆ ﺑﻬﺪاﺷــﺖ 5 ﻋﻤﻮﻣﯽ و ﻣﺤﯿﻂزﯾﺴﺖ ﻣﻮاد و روشﻫﺎ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر اﻧﺠﺎم اﯾﻦ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ، آزﻣﺎﯾﺸـﯽ در ﻣﺰرﻋـﻪ اﯾﺴﺘﮕﺎه ﺗﺤﻘﯿﻘﺎت ﺧﺎك و آب ﮐـﺮج ﺑـﺮ روي ﮔﯿـﺎه ذرت ).Zea Mays ( در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﺑﻠﻮكﻫﺎي ﮐﺎﻣـﻞ ﺗﺼـﺎدﻓﯽ L : ﺗﮑﺮار ﺑﻪ ﺷﺮح زﯾﺮ ﺑﻪ اﺟﺮا درآﻣﺪ 3 ﺗﯿﻤﺎر و 5ﺑﺎ ( =ﺷﺎﻫﺪ )ﺑﺪون ﻣﺼﺮف ﮐﻮد ﻧﯿﺘﺮوژن T1 درﺻﺪ ﮐﻮد ﻧﯿﺘﺮوژن ﻣـﻮرد ﻧﯿـﺎز ﮔﯿـﺎه )ﺑـﻪ ﻣﻘـﺪار 25 =T2 ( ﮐﯿﻠﻮﮔﺮم در ﻫﮑﺘﺎر100 درﺻﺪ ﮐﻮد ﻧﯿﺘﺮوژن ﻣـﻮرد ﻧﯿـﺎز ﮔﯿـﺎه )ﺑـﻪ ﻣﻘـﺪار 50 =T3 ( ﮐﯿﻠﻮﮔﺮم در ﻫﮑﺘﺎر200 درﺻﺪ ﮐﻮد ﻧﯿﺘﺮوژن ﻣـﻮرد ﻧﯿـﺎز ﮔﯿـﺎه )ﺑـﻪ ﻣﻘـﺪار 75 =T4 ( ﮐﯿﻠﻮﮔﺮم در ﻫﮑﺘﺎر300 400 درﺻﺪ ﮐﻮد ﻧﯿﺘﺮوژن ﻣﻮرد ﻧﯿﺎز ﮔﯿﺎه )ﺑﻪ ﻣﻘـﺪار 100 =T5 ﮐﯿﻠﻮﮔﺮم در ﻫﮑﺘﺎر( ، ﺑـﺎ ﺗـﺮاﮐﻢ 704رﻗﻢ ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده ﺳﯿﻨﮕﻞ ﮐـﺮاس ﺳـﺎﻧﺘﯿﻤﺘﺮ، 18 ﺑﻮﺗﻪ در ﻫﮑﺘﺎر، ﻓﺎﺻﻠﻪ ﻫـﺮ دو ﺑﻮﺗـﻪ 75000 ﺳﺎﻧﺘﯿﻤﺘﺮ ﺑﻮد و ﮐﺸﺖ ﺑﻪ ﺻـﻮرت 75ﻓﺎﺻﻠﻪ ﺧﻄﻮط ﮐﺸﺖ ﺟﻮي و ﭘﺸﺘﻪ اﻧﺠـﺎم ﮔﺮدﯾـﺪ .ﻗﺒـﻞ از اﺟـﺮاي آزﻣـﺎﯾﺶ از ﻗﻄﻌﻪ ﻣﻮرد ﻧﻈﺮ ﻧﻤﻮﻧﻪﺑﺮداري ﻣﺮﮐﺐ ﺧﺎك اﻧﺠـﺎم و ﺑﺎﻓـﺖ درﺻـﺪ ،pH ﻣﻘﺪار ﻋﻨﺎﺻﺮ ﭘﺮ ﻣﺼﺮف و ﮐﻢ ﻣﺼﺮف، ،ﺧﺎك ﮐﺮﺑﻦ آﻟﯽ و ﻗﺎﺑﻠﯿﺖ ﻫﺪاﯾﺖ اﻟﮑﺘﺮﯾﮑﯽ ﻋﺼﺎره اﺷﺒﺎع ﺧـﺎك (اﻧﺪازهﮔﯿﺮي ﮔﺮدﯾﺪ .ﺗﯿﻤﺎرﻫـﺎي ﮐـﻮدي ﺑـﻪ ﺻـﻮرت EC) ﺳـﺎﻧﺘﯿﻤﺘﺮ زﯾـﺮ 7 و 6 ﻧﻮاري در دو ﻃﺮف ﭘﺸﺘﻪﻫﺎ ﺑﻪ ﻓﺎﺻﻠﻪ و ﮐﻨﺎر ﺑﺬر اﻋﻤﺎل ﮔﺮدﯾﺪ .ﻓﺴﻔﺮ و ﭘﺘﺎﺳﯿﻢ ﺑﺮ اﺳﺎس آزﻣـﻮن ﮐﯿﻠﻮﮔﺮم در ﻫﮑﺘـﺎر از ﻣﻨـﺎﺑﻊ 160 و 180 ﺧﺎك )ﺑﻪ ﺗﺮﺗﯿﺐ ﺳﻮﭘﺮ ﻓﺴﻔﺎت ﺗﺮﯾﭙﻞ و ﺳﻮﻟﻔﺎت ﭘﺘﺎﺳﯿﻢ( در ﻫﻨﮕـﺎم ﮐﺸـﺖ و ﻧﯿﺘﺮوژن از ﻣﻨﺒﻊ ﮐﻮد اوره در ﺳﻪ ﺗﻘﺴﯿﻂ ﻫﻨﮕـﺎم ﮐﺸـﺖ، (ﻣﺼﺮف ﮔﺮدﯾﺪ .ﻫـﺮ V7) ﺑﺮﮔﯽ 7 (و V4) ﺑﺮﮔﯽ 4ﻣﺮﺣﻠﻪ ﺗﯿﻤﺎر ﺑﻮد ﮐﻪ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﺗﺼـﺎدﻓﯽ در ﻃـﻮل 5ﺑﻠﻮك ﺷﺎﻣﻞ 7 ( ﺑﻠﻮك ﺗﻮزﯾﻊ ﮔﺮدﯾﺪه ﺑﻮدﻧﺪ .ﻓﺎﺻﻠﻪ ﮐﺮتﻫـﺎ )ﺗﯿﻤﺎرﻫـﺎ 5 ﻣﺘـﺮ ﺑـﻮد .از ﻫـﺮ ﮐـﺮت 3 ﺳﺎﻧﺘﯿﻤﺘﺮ و ﻓﻮاﺻﻞ ﺑﯿﻦ ﺑﻠﻮكﻫﺎ ﻗﺮاﺋـﺖ ﺗﻮﺳـﻂ ﮐﻠﺮوﻓﯿـﻞ 30 ﺑﺮگ اﻧﺘﺨﺎب و ﺣـﺪود 4-5 ﻣﺘﺮ اﻧﺠﺎم ﮔﺮدﯾﺪ .ﻗﺮاﺋﺖ ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ و ﻧﻤﻮﻧﻪﺑﺮداري ﺑﺮگ ﺑـﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺗﻌﯿﯿﻦ ﻋﻤﻠﮑﺮد ﺑﺮگ و اﻧﺪازهﮔﯿﺮي ﻏﻠﻈـﺖ ﻧﯿﺘـﺮوژن 10 و 7 ،5 ،3 ﺑﺮگ در ﻣﺮاﺣﻞ ﻣﺨﺘﻠـﻒ رﺷـﺪ ﮔﯿـﺎه ﺷـﺎﻣﻞ ،V10 ،V7 ،V5 ،V3) 2 و ﮐﺎﮐـﻞ رﻓـﺘﻦ 1ﺑﺮﮔﯽ، ﮔـﻞ دﻫـﯽ (اﻧﺠﺎم ﺷـﺪ .ﺑـﺮگ ﻫـﺎ ي ﺑﺮداﺷـﺖ ﺷـﺪه ﺑـﺮاي R1 و VT 1
اﻧﺪازهﮔﯿﺮي ﻏﻠﻈﺖ ﻧﯿﺘﺮوژن ﺑـﻪ آزﻣﺎﯾﺸـﮕﺎه ارﺳـﺎل ﺷـﺪﻧﺪ . از، ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر اﻓﺰاﯾﺶ دﻗـﺖ ﻫﻨﮕـﺎم ﻗﺮاﺋـﺖ ﮐﻠﺮوﻓﯿـﻞ ﻣﺘـﺮ ﻗﺮاﺋﺖ ﺑﺮگﻫﺎﯾﯽ ﮐـﻪ از ﻧﻈـﺮ ﻇـﺎﻫﺮي ﻧﺎﺳـﺎﻟﻢ و ﺑـﺎ دﯾﮕـﺮ ﺑﺮگﻫﺎي ﺑﻮﺗﻪ ﻣﺘﻔﺎوت ﺑﻮدﻧﺪ، اﺟﺘﻨﺎب ﮔﺮدﯾـﺪ .ﻗﺮاﺋـﺖ ﺑـﺮ روي اوﻟﯿﻦ ﺑﺮگ ﺗﮑﺎﻣﻞ ﯾﺎﻓﺘﻪ از ﺑﺎﻻي ﮔﯿﺎه اﻧﺠـﺎم ﮔﺮ ﻓـﺖ . اﯾﻦ ﺑﺮگ ﺑﺎﯾﺪ داراي ﯾﻘﻪاي ﺑﺎﺷﺪ ﮐﻪ ﺳﺎﻗﻪ را اﺣﺎﻃﻪ ﻧﻤـﻮده اﺳﺖ .ﭘﺲ از اﻧﺘﺨﺎب ﺑﺮگ، ﻧﺎﺣﯿﻪ ﻗﺮاﺋـﺖ در ﻓﺎﺻـﻠﻪ ﺑـﯿﻦ ﻧﻮك و ﯾﻘﻪ ﺑﺮگ و در ﻓﺎﺻﻠﻪ ﻟﺒـﻪ ﺑـﺮگ و رﮔﺒـﺮگ ﻣﯿـﺎﻧﯽ ﺗﻌﯿﯿﻦ ﮔﺮدﯾـﺪ .در ﭘﺎﯾـﺎن دوره رﺷـﺪ ﻫﻨﮕـﺎﻣﯽ ﮐـﻪ درﺻـﺪ درﺻﺪ ﺑﻮد، ﺑﺮداﺷـﺖ از ﺧـﻂ وﺳـﻂ 30-35رﻃﻮﺑﺖ داﻧﻪ ﻣﺘﺮ از ﺑﺎﻻ و ﭘﺎﯾﯿﻦ ﺧﻂ ﮐﺸﺖ و ﯾـﮏ 1 ﻫﺮ ﮐﺮت ﺑﺎ ﺣﺬف ﺧﻂ از ﻃﺮﻓﯿﻦ اﻧﺠﺎم ﮔﺮدﯾـﺪ .ﻣﯿـﺰان ﻋﻤﻠﮑـﺮد ﮐـﻞ در ﻫـﺮ ، ﺑـﺎ ﺗﻌﯿـﯿﻦ T5 ﻣﺮﺣﻠﻪ و ﻧﯿﺰ در ﭘﺎﯾﺎن دوره رﺷـﺪ در ﺗﯿﻤـﺎر وزن ﺧﺸﮏ ﮐﻞ ﺑﻮﺗﻪ ﺑـﺮ ﺣﺴـﺐ ﺗـﻦ در ﻫﮑﺘـﺎر ﻣﺤﺎﺳـﺒﻪ ﮔﺮدﯾﺪ. ﻋﻤﻠﮑﺮد ﺑﺮگ در ﻫﺮ ﻣﺮﺣﻠﻪ در ﻫﺮ ﯾﮏ از ﺗﯿﻤﺎرﻫـﺎ ﺑﺎ ﺗﻌﯿﯿﻦ وزن ﺧﺸـﮏ ﺑـﺮگ ﻫـﺎي ﯾـﮏ ﺑﻮﺗـﻪ در ﮐـﺮت و ﺗﺒﺪﯾﻞ آن ﺑﻪ ﻫﮑﺘﺎر ﻣﺤﺎﺳﺒﻪ ﮔﺮدﯾـﺪ . ﻋﻤﻠﮑـﺮد داﻧـﻪ ﻧﯿـﺰ در ﭘﺎﯾﺎن دوره رﺷﺪ در ﻫﺮ ﯾﮏ از ﺗﯿﻤﺎرﻫﺎ ﺑـﺮ ﺣﺴـﺐ ﺗـﻦ در ﻫﮑﺘﺎر ﻣﺤﺎﺳﺒﻪ ﮔﺮدﯾﺪ. ﺗﺠﺰﯾﻪ و ﺗﺤﻠﯿﻞ آﻣﺎري ﻧﺘــﺎﯾﺞ ﺑــﻪ دﺳــﺖ آﻣــﺪه ﺗﻮﺳــﻂ ﻧــﺮم اﻓﺰارﻫــﺎي و SPSS ﻣــﻮرد ﺗﺠﺰﯾــﻪ و ﺗﺤﻠﯿــﻞ آﻣــﺎري MSTATC ﻗــﺮار ﮔﺮﻓــﺖ .ﺗﺮﺳــﯿﻢ ﻧﻤﻮدارﻫــﺎ ﻧﯿــﺰ ﺗﻮﺳــﻂ ﻧــﺮم اﻓــﺰار . اﻧﺠﺎم ﺷﺪ Excel ﻧﺘﺎﯾﺞ و ﺑﺤﺚ اﻧﺪازهﮔﯿﺮي ﺑﺮﺧﯽ ﺧﺼﻮﺻﯿﺎت ﻓﯿﺰﯾﮑﯽ و ﺷﯿﻤﯿﺎﯾﯽ ﺧﺎك ﻧﺘﺎﯾﺞ ﺗﺠﺰﯾﻪ آزﻣﺎﯾﺸﮕﺎﻫﯽ ﺧﺼﻮﺻﯿﺎت ﺷﯿﻤﯿﺎﯾﯽ . ﻧﺸﺎن داده ﺷﺪه اﺳﺖ1ﺧﺎك ﻣﻮرد ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ در ﺟﺪول اﺛﺮ ﺗﯿﻤﺎرﻫﺎي ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺑﺮ ﺧﺼﻮﺻﯿﺎت ﺑﺮگ اﺛﺮ ﺗﯿﻤﺎرﻫﺎ ﺑﺮ اﻋﺪاد ﻗﺮاﺋﺖ ﺷﺪه ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ ﻣﺘﺮ و ﻏﻠﻈﺖ ﻧﯿﺘﺮوژن ﺑﺮگ ﺗﺄﺛﯿﺮ ﺗﯿﻤﺎرﻫﺎ را ﺑﺮ ﻣﻘﺎدﯾﺮ ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ 1 ﺷﮑﻞ ﺑﺮﮔﯽ ﺗﺎ ﮐﺎﮐﻞ رﻓﺘﻦ ﻧﺸﺎن ﻣﯽ 3ﺑﺮگ از ﻣﺮﺣﻠﻪ دﻫﺪ .در ﺗﻔﺎوت ، ﺗﻤﺎم ﻣﺮاﺣﻞ رﺷﺪ ﺑﻪ ﺟﺰ ﻣﺮﺣﻠﻪ ﮔﻞدﻫﯽ ﺗﯿﻤﺎرﻫﺎ ﺑﺎ ﺷﺎﻫﺪ و ﻧﯿﺰ ﺗﻔﺎوت ﻏﺎﻟﺐ ﺗﯿﻤﺎرﻫﺎ ﺑﺎ 5 ﯾﮑﺪﯾﮕﺮ، از ﻧﻈﺮ ﻣﻘﺪار ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ ﻗﺮاﺋﺖ ﺷﺪه در ﺳﻄﺢ درﺻﺪ ﻣﻌﻨﯽدار ﺑﻮد .اﻟﺒﺘﻪ در ﻣﺮﺣﻠﻪ ﮐﺎﮐﻞ رﻓﺘﻦ، ﻓﻘﻂ درﺻﺪ 5 ﺑﺎ ﺷﺎﻫﺪ و ﺳﺎﯾﺮ ﺗﯿﻤﺎرﻫﺎ در ﺳﻄﺢ T5ﺗﻔﺎوت ﻣﻌﻨﯽدار ﺷﺪ، ﻫﺮﭼﻨﺪ در ﺳﺎﯾﺮ ﺗﯿﻤﺎرﻫﺎ ﻧﯿﺰ اﻓﺰاﯾﺶ ﻏﯿﺮ ﻣﻌﻨﯽدار ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ ﺑﺮگ ﻣﺸﺎﻫﺪه ﮔﺮدﯾﺪ . ﻧﯿﺰ ﺗﺄﺛﯿﺮ ﺗﯿﻤﺎرﻫﺎ را ﺑﺮ ﻏﻠﻈﺖ ﻧﯿﺘﺮوژن ﺑﺮگ در 2 ﺷﮑﻞ ﺑﺮﮔﯽ ﻧﺸﺎن ﻣﯽ 10 ﺑﺮﮔﯽ و 5 ﺑﺮﮔﯽ، 3 ﻣﺮﺣﻠﻪ دﻫﺪ .ﺑﻪ ﺟﺰ ﻣﺮﺣﻠﻪ، در ﺳﺎﯾﺮ ﻣﺮاﺣﻞ رﺷﺪ ﺗﻔﺎوت ﻣﻌﻨﯽداري از اﯾﻦ

ﻧﻈﺮ ﻏﻠﻈﺖ ﻧﯿﺘﺮوژن ﺑﺮگ در ﺳﻄﺢ ﻣﺸﺎﻫﺪه ﻧﺸﺪ . در ﮐﻠﯿﻪ ﻣﺮاﺣﻞ رﺷﺪ، ﻣﻘﺪار ﻗﺮاﺋﺖ ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ و ﻧﯿﺰ (ﮐﻤﺘﺮﯾﻦ و در T1) ﻏﻠﻈﺖ ﻧﯿﺘﺮوژن ﺑﺮگ در ﺗﯿﻤﺎر ﺷﺎﻫﺪ (ﺑﯿﺸﺘﺮﯾﻦ T5) درﺻﺪ ﻣﺼﺮف ﻧﯿﺘﺮوژن ﻣﻮرد ﻧﯿﺎز 100ﺗﯿﻤﺎر ﻣﻘﺪار را ﻧﺸﺎن داد .ﺑﻪ ﻋﺒﺎرت دﯾﮕﺮ در ﺗﻤﺎم ﻣﺮاﺣﻞ رﺷﺪ، ﺑﺎ اﻓﺰاﯾﺶ ﻣﻘﺪار ﻧﯿﺘﺮوژن ﻣﺼﺮﻓﯽ، ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ ﺑﺮگ اﻓﺰاﯾﺶ ﯾﺎﻓﺖ ﮐﻪ ﻣﻘﺪار اﯾﻦ اﻓﺰاﯾﺶ در ﻣﺮاﺣﻞ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻣﺘﻔﺎوت ﺑﻮد . 7 ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﻣﺮﺣﻠﻪ T5 ﺑﺎﻻﺗﺮﯾﻦ ﻗﺮاﺋﺖ ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞﻣﺘﺮ در ﺗﯿﻤﺎر 5 (ﮐﻪ ﺗﻔﺎوت آن ﺑﺎ ﺑﻘﯿﻪ ﻣﺮاﺣﻞ در ﺳﻄﺢ 71/08)ﺑﺮﮔﯽ ﺑﻮد -ج ﮐﻪ ﻣﺮﺣﻠﻪ 1 -پ .(در ﺷﮑﻞ 1 درﺻﺪ ﻣﻌﻨﯽدار ﺑﻮد )ﺷﮑﻞ ﺑﺮﮔﯽ را ﻧﺸﺎن ﻣﯽ 10 دﻫﺪ، ﻗﺮاﺋﺖ ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻣﺮﺣﻠﻪ ﺑﺮﮔﯽ ﮐﻤﺘﺮ ﻣﯽ 7 ﺑﺎﺷﺪ .ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﻏﻠﻈﺖ ﻧﯿﺘﺮوژن ﺑﺮگ ﻧﯿﺰ در درﺻﺪ در 3/71) ﺑﺮﮔﯽ اﺳﺖ 7اﯾﻦ ﻣﺮﺣﻠﻪ ﮐﻤﺘﺮ از ﻣﺮﺣﻠﻪ ﺑﺮﮔﯽ (ﮐﻪ 7 ﻣﺮﺣﻠﻪ T5 درﺻﺪ در ﺗﯿﻤﺎر 3/99ﻣﻘﺎﯾﺴﻪ ﺑﺎ دﻟﯿﻞ آن اﻓﺰاﯾﺶ ﺳﺮﯾﻊ رﺷﺪ روﯾﺸﯽ ﮔﯿﺎه در اﯾﻦ ﻣﺮﺣﻠﻪ اﺳﺖ )اﺛﺮ رﻗﺖ( .در اﯾﻦ ﻣﺮﺣﻠﻪ رﺷﺪ ﺑﻪ ﻗﺪري ﺳﺮﯾﻊ اﺳﺖ روز ﯾﮑﺒﺎر، ﺑﺎ اﻓﺰاﯾﺶ ﺗﻌﺪاد ﺑﺮگﻫﺎ، ﮔﯿﺎه وارد 2- 4ﮐﻪ ﻫﺮ ﻣﺮﺣﻠﻪ ﺟﺪﯾﺪي از رﺷﺪ ﺑﺮﮔﯽ ﻣﯽﺷﻮد .در ﻣﺮاﺣﻞ ﮔﻞدﻫﯽ و – د (ﻧﯿﺰ ﻗﺮاﺋﺖ ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ ﮐﺎﻫﺶ ﺑﯿﺸﺘﺮي 1 ﮐﺎﮐﻞ رﻓﺘﻦ )ﺷﮑﻞ را ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ دو ﻣﺮﺣﻠﻪ ﻗﺒﻞ ﻧﺸﺎن ﻣﯽ دﻫﺪ ﮐﻪ دﻟﯿﻞ آن آﻏﺎز ﻣﺮﺣﻠﻪ زاﯾﺸﯽ ﮔﯿﺎه و ﺗﻮﻟﯿﺪ داﻧﻪ اﺳﺖ .ﺑﺎ ورود ﮔﯿﺎه ﺑﻪ ﭼﺮﺧﻪ ﺗﻮﻟﯿﺪ، ﻧﯿﺘﺮوژن ﺑﯿﺸﺘﺮي ﺻﺮف ﺗﻮﻟﯿﺪ داﻧﻪ ﻣﯽ ﺷﻮد. ارﺗﺒﺎط ﺑﯿﻦ ﻏﻠﻈﺖ ﻧﯿﺘﺮوژن ﺑﺮگ و ﻣﻘﺪار ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ ﻫﻤﺒﺴﺘﮕﯽ ﺑﯿﻦ ﻗﺮاﺋﺖ ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ و درﺻﺪ ﻧﯿﺘﺮوژن ﺑﺮگ در ﺗﻤﺎم ﻣﺮاﺣﻞ رﺷﺪ ﮔﯿﺎه ﺗﻌﯿﯿﻦ ﮔﺮدﯾﺪ .ﺑﺎﻻﺗﺮﯾﻦ ﻫﻤﺒﺴﺘﮕﯽ ﺑﯿﻦ ﻏﻠﻈﺖ ﻧﯿﺘﺮوژن و ﻣﻘﺎدﯾﺮ ﻗﺮاﺋﺖ ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞﻣﺘﺮ 7 در ﻣﺮﺣﻠﻪ (R=0/85) ﺑﺮﮔﯽ ﺑﺪﺳﺖ آﻣﺪ ﮐﻪ از ﺗﻤﺎم 2 و Wolf (. ﻧﺘﺎﯾﺞ آزﻣﺎﯾﺸﺎت 3 ﻣﺮاﺣﻞ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺑﻮد )ﺷﮑﻞ (ﻧﯿﺰ ﻫﻤﺒﺴﺘﮕﯽ ﺑﺎﻻﯾﯽ ﺑﯿﻦ ﻣﻘﺪار 1988) ﻫﻤﮑﺎران R =0/80) ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ و ﻣﯿﺰان ﻧﯿﺘﺮوژن ﺑﺮگ . ( ﻧﺸﺎن داد 2 ﻫﻤﺎﻧﻄﻮر ﮐﻪ در ﻧﺘﺎﯾﺞ ﻗﺒﻠﯽ ﻣﺸﺎﻫﺪه ﺷﺪ ﺑﺎﻻﺗﺮﯾﻦ اﻋﺪاد . ﺑﺮﮔﯽ ﺑﻮد 7 ﻗﺮاﺋﺖ ﺷﺪه ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞﻣﺘﺮ ﻧﯿﺰ ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﻣﺮﺣﻠﻪ ﺑﺎﻻﺗﺮﯾﻦ ، ﺑﻪ ﻋﺒﺎرت دﯾﮕﺮ، در ﺑﺎﻻﺗﺮﯾﻦ ﻣﯿﺰان ﻧﯿﺘﺮوژن ﮐﻤﺘﺮﯾﻦ اﻋﺪاد ، اﻋﺪاد ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞﻣﺘﺮ و در ﮔﯿﺎﻫﺎن ﺷﺎﻫﺪ ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞﻣﺘﺮ ﺑﺎ ﮐﻤﺘﺮﯾﻦ ﻣﯿﺰان ﻏﻠﻈﺖ ﻧﯿﺘﺮوژن ﻣﺸﺎﻫﺪ ﺷﺪ . (ﻫﻤﺨﻮاﻧﯽ دارد 2005) ﮐﻪ ﺑﺎ ﻧﺘﺎﯾﺞ ﺗﺤﻘﯿﻘﺎت ﺑﺮدﻣﯽ ارﺗﺒﺎط ﺑﯿﻦ ﻋﻤﻠﮑﺮد و ﻋﺪد ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ ﻧﺘﺎﯾﺞ ﻧﺸﺎن داد در ﻫﺮ ﯾـﮏ از ﻣﺮاﺣـﻞ رﺷـﺪ، ﺑـﺎ (و T5 ﺗـﺎ T1 اﻓﺰاﯾﺶ ﻣﻘﺪار ﻣﺼﺮف ﻧﯿﺘﺮوژن )ﺗﯿﻤﺎر ﻫـﺎي اﻓﺰاﯾﺶ ﻣﯿﺰان ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ ﺑﺮگ، ﻋﻤﻠﮑـﺮد ﺑـﺮگ ﻧﯿـﺰ اﻓـﺰاﯾﺶ ﯾﺎﻓﺖ .در ﻫﺮ ﻣﺮﺣﻠﻪ، ﺑﺎﻻﺗﺮﯾﻦ ﻋﻤﻠﮑﺮد ﺑﺮگ ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﺗﯿﻤﺎر و ﮐﻤﺘﺮﯾﻦ ﻋﻤﻠﮑﺮد ﺑﺮگ ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﺗﯿﻤﺎر T5 4 ﺑﻮد .ﺷﮑﻞ T1
ارﺗﺒــﺎط ﺑــﯿﻦ ﻣﯿــﺰان ﮐﻠﺮوﻓﯿــﻞ ﺑــﺮگ و ﻋﻤﻠﮑــﺮد را در ﺑﺮﮔﯽ ﺗـﺎ ﮐﺎﮐـﻞ 3ﺗﯿﻤﺎرﻫﺎي ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻧﯿﺘﺮوژن از ﻣﺮﺣﻠﻪ رﻓﺘﻦ ﻧﺸﺎن ﻣﯽدﻫﺪ. ﺗﺄﺛﯿﺮ ﻫﺮ ﺗﯿﻤﺎر ﺑﺮ ﻋﻤﻠﮑﺮد در ﻣﺮاﺣﻞ ﻣﺨﺘﻠﻒ رﺷﺪ درﺻﺪ ﻣﻌﻨﯽدار ﺑﻮد .در ﺗﯿﻤﺎرﻫﺎي 5از ﻧﻈﺮ آﻣﺎري در ﺳﻄﺢ ﺑﺮﮔﯽ ﮔﯿﺎه 10، ﺑﺎﻻﺗﺮﯾﻦ ﻋﻤﻠﮑﺮد ﺑﺮگ در ﻣﺮﺣﻠﻪ T5 و T4 ﺗﻦ در ﻫﮑﺘﺎر (و ﺑﻌﺪ 4/19 و 4/16 ﻣﺸﺎﻫﺪه ﺷﺪ )ﺑﻪ ﺗﺮﺗﯿﺐ از آن ﺑﺎ آﻏﺎز ﻣﺮﺣﻠﻪ زاﯾﺸﯽ ﮔﯿـﺎه، ﻋﻤﻠﮑـﺮد ﺑـﺮگ ﮐـﺎﻫﺶ از T5 و T4 .(ﺑﻪ ﻋﺒﺎرت دﯾﮕـﺮ، ﺗﯿﻤﺎرﻫـﺎي 5 ﯾﺎﻓﺖ )ﺷﮑﻞ ﻧﻈﺮ ﻋﻤﻠﮑﺮد ﺑﺮگ در ﻣﺮاﺣﻞ ﻣﺨﺘﻠﻒ رﺷﺪ و ﻋﻤﻠﮑﺮد داﻧـﻪ در ﻫﻨﮕﺎم ﺑﺮداﺷﺖ ﺗﻔﺎوت آﻣـﺎري ﻣﻌﻨـﯽ داري ﺑـﺎ ﯾﮑـﺪﯾﮕﺮ .(ﻋﻼوه ﺑﺮ اﯾﻦ، ﻣﻄـﺎﺑﻖ ﺷـﮑﻞ 7 و ﺷﮑﻞ 5 ﻧﺪاﺷﺘﻨﺪ )ﺷﮑﻞ از ﻧﻈــﺮ درﺻـﺪ ﻧﯿﺘــﺮوژن و T5 و T4، ﺗﻔـﺎوت ﺗﯿﻤﺎرﻫـﺎي 6 ﺑﺮﮔـﯽ در 10 ﺑﺮﮔـﯽ و 7 ﻣﻘﺪارﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ ﺑﺮگ ﻧﯿﺰ در ﻣﺮاﺣﻞ . درﺻﺪ ﻣﻌﻨﯽدار ﻧﺒﻮد 5ﺳﻄﺢ ﻧﺸﺎن ﻣﯽدﻫﺪ ﺑﺎﻻﺗﺮﯾﻦ ﻗﺮاﺋﺖ ﮐﻠﺮوﻓﯿـﻞ و 6ﺷﮑﻞ ، ﻗﺒـﻞ از T5 و T4ﻣﻘﺪار ﻧﯿﺘـﺮوژن ﺑـﺮگ در ﻫـﺮ دو ﺗﯿﻤـﺎر ﺑﺮﮔﯽ اﺗﻔﺎق اﻓﺘﺎده اﺳﺖ .اﻓﺰاﯾﺶ ﺗﻌﺪاد و اﻧﺪازه 10ﻣﺮﺣﻠﻪ ﺑﺮﮔـﯽ 7 ﺑﺮﮔـﯽ ﻧﺴـﺒﺖ ﺑـﻪ ﻣﺮﺣﻠـﻪ 10 ﺑﺮگﻫﺎ در ﻣﺮﺣﻠﻪ ﻣﻨﺠﺮﺑﻪ اﻓﺰاﯾﺶ ﻋﻤﻠﮑﺮد ﺑـﺮگ در اﯾـﻦ ﻣﺮﺣﻠـﻪ ﺷـﺪه، اﻣـﺎ ﻏﻠﻈﺖ ﻧﯿﺘﺮوژن و ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ ﺑﺮگ ﺑﻪ دﻟﯿﻞ اﺛﺮ رﻗﺖ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻣﻘﺎﯾﺴـﻪ ﺑـﯿﻦ 7 ﺑﺮﮔﯽ ﮐﺎﻫﺶ ﯾﺎﻓﺘﻪ اﺳـﺖ .ﺷـﮑﻞ 7ﻣﺮﺣﻠﻪ ﻋﻤﻠﮑــﺮد داﻧــﻪ در ﺗﯿﻤﺎرﻫــﺎي ﻣﺨﺘﻠــﻒ ﻧﯿﺘــﺮوژن را ﻧﺸــﺎن ﺑﺮﮔﯽ ﮐﻪ 7 ﻣﯽدﻫﺪ .ﭼﻨﺎﻧﭽﻪ ﻗﺮاﺋﺖ ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ ﻣﺘﺮ در ﻣﺮﺣﻠﻪ را ﻧﺸﺎن 72 ﻫﻤﺰﻣﺎن ﺑﺎ رﺷﺪ ﺳﺮﯾﻊ ﮔﯿﺎه ذرت ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ، ﻋﺪد درﺻﺪ ﺑﺎﺷﺪ، در ﻧﻬﺎﯾـﺖ 3/99دﻫﺪ و ﻏﻠﻈﺖ ﻧﯿﺘﺮوژن ﺑﺮگ ﺗﻦ 12/87 و ﻋﻤﻠﮑﺮد داﻧﻪ 24/85دﺳﺘﺮﺳﯽ ﺑﻪ ﻋﻤﻠﮑﺮد ﮐﻞ (ﻗﺎﺑﻞ ﭘﯿﺶﺑﯿﻨﯽ ﺧﻮاﻫﺪ ﺑﻮد. ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ 7 در ﻫﮑﺘﺎر )ﺷﮑﻞ T5 و T4 ﻋﺪم ﺗﻔﺎوت ﻣﻌﻨـﯽ دار ﻋﻤﻠﮑـﺮد داﻧـﻪ ﺗﯿﻤﺎرﻫـﺎي ﻧﯿﺰ ﻣـﯽ ﺗـﻮان اﻧﺠـﺎم داد .در T4 اﯾﻦ ﭘﯿﺶﺑﯿﻨﯽ را در ﺗﯿﻤﺎر 7 اﯾﻦ ﺗﯿﻤﺎر ﻧﯿﺰ ﭼﻨﺎﻧﭽـﻪ ﻗﺮاﺋـﺖ ﮐﻠﺮوﻓﯿـﻞ ﻣﺘـﺮ در ﻣﺮﺣﻠـﻪ را ﻧﺸﺎن دﻫـﺪ و ﻏﻠﻈـﺖ ﻧﯿﺘـﺮوژن ﺑـﺮگ 67/2ﺑﺮﮔﯽ، ﻋﺪد ﺗﻦ در 11/46 درﺻﺪ ﺑﺎﺷﺪ، دﺳﺘﺮﺳﯽ ﺑﻪ ﻋﻤﻠﮑﺮد داﻧﻪ 3/61 – (ﻗﺎﺑﻞ ﭘﯿﺶﺑﯿﻨﯽ ﺧﻮاﻫﺪ ﺑﻮد .اﻣﺎ اﮔﺮ ﻗﺮاﺋﺖ 7 ﻫﮑﺘﺎر )ﺷﮑﻞ ﻫﺎ در ﻣﺮاﺣﻞ ذﮐﺮ ﺷﺪه ﮐﻤﺘﺮ از اﯾﻦ ﻣﻘﺎدﯾﺮ ﺑﺎﺷﺪ، ﯾﻌﻨﯽ ﮔﯿﺎه دﭼﺎر ﮐﻤﺒﻮد ﻧﯿﺘﺮوژن ﺑﻮده و در ﺻﻮرت ﻋﺪم ﻣﺼﺮف ﺳﺮك ﻧﯿﺘﺮوژن، دﭼﺎر اﻓـﺖ ﻋﻤﻠﮑـﺮد ﺧﻮاﻫـﺪ ﺷـﺪ .ﻫﻤﭽﻨـﯿﻦ ﺑـﻪ درﺻـﺪ 75 ﻣﻨﻈﻮر ﭘﯿﺶﺑﯿﻨﯽ ﺳﺮﯾﻌﺘﺮ، اﮔﺮ در ﺗﯿﻤﺎر ﻣﺼـﺮف  (، ﻋـﺪد ﮐﻠﺮوﻓﯿـﻞ ﻣﺘـﺮ در ﻣﺮﺣﻠـﻪ T4)ﻧﯿﺘﺮوژن ﻣﻮرد ﻧﯿﺎز ﺑﺎﺷـﺪ، 40 ﺑﺮﮔﯽ ﮐﻤﺘﺮ از 5 و در ﻣﺮﺣﻠﻪ 17ﺑﺮﮔﯽ ﮐﻤﺘﺮ از ﺑﯿﺎﻧﮕﺮ ﮐﻤﺒﻮد ﺑﻮده و ﺑﺮاي ﭘﯿﺸـﮕﯿﺮي از ﮐـﺎﻫﺶ ﻋﻤﻠﮑـﺮد، ﻧﯿﺎز ﺑﻪ ﻣﺼﺮف ﺳﺮﯾﻊ ﮐﻮد ﺳﺮك ﻧﯿﺘﺮوژن وﺟﻮد دارد .ﺑﺪﯾﻦ ﺗﺮﺗﯿﺐ ﺑﺎ ﺗﺸﺨﯿﺺ زودﻫﻨﮕﺎم ﮐﻤﺒﻮد، ﻗﺎدر ﺑﻪ ﭘﯿﺸﮕﯿﺮي ﺑـﻪ ﻣﻮﻗﻊ ﺧﻮاﻫﯿﻢ ﺑﻮد. ﻧﺘﯿﺠﻪﮔﯿﺮيﻧﻬﺎﯾﯽ و ﭘﯿﺸﻨﻬﺎدات ﻧﺘﺎﯾﺞ ﺣﺎﺻﻞ از اﺟﺮاي آزﻣﺎﯾﺶ ﻧﺸﺎن داد ﺑﺎﻻﺗﺮﯾﻦ ﻗﺮاﺋﺖ ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞﻣﺘﺮ، درﺻﺪ ﻧﯿﺘﺮوژن و ﻋﻤﻠﮑـﺮد ﻣﺮﺑـﻮط ﺑـﻪ درﺻـﺪ ﻣﺼـﺮف ﻧﯿﺘـﺮوژن 100 و 75) T5 و T4ﺗﯿﻤﺎرﻫﺎي ﻣﻮرد ﻧﯿﺎز ﮔﯿﺎه (ﻣﯽﺑﺎﺷـﺪ .از ﻣﻘﺎﯾﺴـﻪ ﻋﻤﻠﮑﺮدﻫـﺎ و اﻋـﺪاد 100 ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ ﻣﺘﺮ ﻣﯽﺗﻮان ﻧﺘﯿﺠـﻪ ﮔﺮﻓـﺖ در ﺗﯿﻤـﺎري ﮐـﻪ (ﻣﺼـﺮف ﺷـﺪه اﺳـﺖ، T5)درﺻﺪ ﻧﯿﺘﺮوژن ﻣﻮرد ﻧﯿﺎز ﮔﯿﺎه ﺑﺮﮔـﯽ 10 ﺑﺮﮔﯽ و 7ﻫﺮﮔﺎه ﻗﺮاﺋﺖ ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ ﻣﺘﺮ در ﻣﺮاﺣﻞ را ﻧﺸــﺎن دﻫــﺪ و ﻏﻠﻈــﺖ 58/18 و 72ﺑــﻪ ﺗﺮﺗﯿــﺐ اﻋــﺪاد درﺻﺪ ﺑﺎﺷﺪ، ﺑﯿـﺎﻧﮕﺮ 3/71 و 3/99ﻧﯿﺘﺮوژن ﺑﺮگ ﺑﻪ ﺗﺮﺗﯿﺐ ﮐﺎﻓﯽ ﺑﻮدن ﻣﻘﺪار ﻧﯿﺘﺮوژن ﻣﺼﺮﻓﯽ ﮔﯿﺎه ﺑـﻮده و در ﻧﻬﺎﯾـﺖ ﺗﻦ 12/87 و ﻋﻤﻠﮑﺮد داﻧﻪ 24/85دﺳﺘﺮﺳﯽ ﺑﻪ ﻋﻤﻠﮑﺮد ﮐﻞ در ﻫﮑﺘﺎر را ﻗﺎﺑﻞ ﭘﯿﺶﺑﯿﻨﯽ ﺧﻮاﻫﺪ ﺳﺎﺧﺖ . از ﻃﺮﻓﯽ در راﺳﺘﺎي ﺗﻮﺟﯿﻪ اﻗﺘﺼﺎدي و ﺟﻠﻮﮔﯿﺮي و T4 از ﻣﺼﺮف ﺑﯽروﯾﻪ ﮐﻮد، ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ اﯾﻨﮑﻪ ﺗﯿﻤﺎرﻫـﺎي از ﻧﻈﺮ ﻣﯿـﺰان ﮐﻠﺮوﻓﯿـﻞ و ﻋﻤﻠﮑـﺮد ﺑـﺮگ در ﻣﺮاﺣـﻞ T5 ﻣﺨﺘﻠﻒ رﺷﺪ و ﻧﯿﺰ ﻋﻤﻠﮑﺮد داﻧﻪ ﻫﻨﮕﺎم ﺑﺮداﺷـﺖ، ﺗﻔـﺎوت آﻣﺎري ﻣﻌﻨﯽداري ﺑـﺎ ﯾﮑـﺪ ﯾﮕﺮ ﻧﺪاﺷـﺘﻨﺪ، ﻣـﯽ ﺗـﻮان ﺗﯿﻤـﺎر (را ﻣﺒﻨـﺎ ﻗـﺮار T4) درﺻﺪ ﻧﯿﺘﺮوژن ﻣـﻮرد ﻧﯿـﺎز 75ﻣﺼﺮف داده و ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﺗﯿﻤﺎر ﻣﺼﺮف ﺑﻬﯿﻨﻪ ﮐـﻮد ﻧﯿﺘـﺮوژن ﻣﻌﺮﻓـﯽ ﻧﺸـﺎن داد T5 و T4 ﻧﻤﻮد .ﻋﺪم ﺗﻔﺎوت ﻣﻌﻨﯽدار ﺗﯿﻤﺎرﻫـﺎي از ﻧﻈﺮ ﻣﺼﺮف ﮐـﻮد ﻧﯿﺘـﺮوژن ﮐـﺎﻓﯽ ﺑـﻮده و T4ﮐﻪ ﺗﯿﻤﺎر ﻧﻤﯽﺑﺎﺷﺪ .ﺑﺪﯾﻦ ﺗﺮﺗﯿﺐ ﮔﺎﻣﯽ ﻧﯿﺰ T5ﻧﯿﺎزي ﺑﻪ اﻋﻤﺎل ﺗﯿﻤﺎر در ﺣﻬﺖ ﮐﺎﻫﺶ ﻣﺼﺮف ﺑﯽروﯾﻪ ﮐﻮد ﺑﺮداﺷﺘﻪ ﺧﻮاﻫﺪ ﺷﺪ . ﻧﯿﺰ ﻫﺮﮔـﺎه ﻗﺮاﺋـﺖ ﮐﻠﺮوﻓﯿـﻞ ﻣﺘـﺮ در T4در ﺗﯿﻤﺎر و 67/20 ﺑﺮﮔـﯽ ﺑـﻪ ﺗﺮﺗﯿـﺐ اﻋـﺪاد 10 ﺑﺮﮔـﯽ و 7ﻣﺮاﺣﻞ را ﻧﺸﺎن دﻫﺪ و ﻏﻠﻈﺖ ﻧﯿﺘـﺮوژن ﺑـﺮگ ﺑـﻪ ﺗﺮﺗﯿـﺐ 56/55 درﺻﺪ ﺑﺎﺷﺪ، ﺑﯿـﺎﻧﮕﺮ اﯾـﻦ اﺳـﺖ ﮐـﻪ ﻣﻘـﺪار 3/49 و 3/69 ﻧﯿﺘﺮوژن ﻣﺼﺮﻓﯽ ﮔﯿﺎه ﮐﺎﻓﯽ ﺑﻮده و دﺳﺘﺮﺳـﯽ ﺑـﻪ ﻋﻤﻠﮑـﺮد ﺗﻦ در ﻫﮑﺘﺎر ﻗﺎﺑﻞ ﭘﯿﺶﺑﯿﻨﯽ ﺧﻮاﻫـﺪ ﺑـﻮد، اﻣـﺎ 11/46داﻧﻪ اﮔﺮ ﻗﺮاﺋﺖﻫﺎ در ﻣﺮاﺣﻞ ذﮐﺮ ﺷﺪه ﮐﻤﺘﺮ از اﯾﻦ ﻣﻘﺎدﯾﺮ ﺑﺎﺷﺪ، ﯾﻌﻨﯽ ﮔﯿﺎه دﭼﺎر ﮐﻤﺒﻮد ﻧﯿﺘﺮوژن ﺑـﻮده و در ﺻـﻮرت ﻋـﺪم
ﻣﺼﺮف ﺳﺮك ﻧﯿﺘﺮوژن، دﭼﺎر اﻓﺖ ﻋﻤﻠﮑﺮد ﺧﻮاﻫﺪ ﺷﺪ .ﺑـﺮ اﯾﻦ اﺳﺎس، ﺑﺮرﺳﯽ ﻗﺮاﺋﺖﻫﺎي ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ ﺑـﺮگ در ﻣﺮاﺣـﻞ ﺑﺮﮔﯽ (ﻧﯿﺰ ﻣﯽﺗﻮاﻧﺪ ﻣﺎ را در دﺳﺘﯿﺎﺑﯽ ﺳﺮﯾﻌﺘﺮ 5 و 3) ﻗﺒﻞﺗﺮ ﺑﻪ ﻧﺘﯿﺠﻪ ﯾﺎري ﻧﻤﺎﯾﺪ .ﺑﺪﯾﻦ ﺗﺮﺗﯿﺐ ﮐﻪ اﮔﺮ در ﺗﯿﻤﺎر ﻣﺼﺮف (، ﻋـﺪد ﮐﻠﺮوﻓﯿـﻞ ﻣﺘـﺮ در T4) درﺻﺪ ﻧﯿﺘﺮوژن ﻣﻮرد ﻧﯿﺎز 75 ﺑﺮﮔـﯽ ﮐﻤﺘـﺮ از 5 و در ﻣﺮﺣﻠﻪ 17 ﺑﺮﮔﯽ ﮐﻤﺘﺮ از 3ﻣﺮﺣﻠﻪ ﺑﺎﺷﺪ، ﺑﯿﺎﻧﮕﺮ ﮐﻤﺒﻮد ﺑﻮده و ﺑﺮاي ﭘﯿﺸـﮕﯿﺮي از ﮐـﺎﻫﺶ 40 ﻋﻤﻠﮑﺮد، ﻧﯿﺎز ﺑﻪ ﻣﺼﺮف ﺳﺮﯾﻊ ﮐﻮد ﺳﺮك ﻧﯿﺘـﺮوژن وﺟـﻮد ﭘﯿﺸﮕﯿﺮي ، دارد .ﺑﺪﯾﻦ ﺗﺮﺗﯿﺐ ﺑﺎ ﺗﺸﺨﯿﺺ زودﻫﻨﮕﺎم ﮐﻤﺒﻮد ﺑﻪ ﻣﻮﻗﻊ اﻣﮑﺎن ﭘﺬﯾﺮﺧﻮاﻫﺪ ﺑﻮد. در ﺗﻮﺿﯿﺢ اﯾﻦ ﻣﻄﻠﺐ ﻣﯽﺗـﻮان اﺷـﺎره داﺷـﺖ در ،T5 و T4 ﮐﻪ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺗﯿﻤﺎرﻫﺎي T3 و T2 ،T1ﺗﯿﻤﺎرﻫﺎي ﮐﺎﻫﺶ ﻣﻌﻨﯽدار ﻋﻤﻠﮑﺮد داﻧﻪ دﯾﺪه ﺷﺪ )ﻋﻤﻠﮑـﺮد داﻧـﻪ ﺑـﻪ ﺗـﻦ در ﻫﮑﺘـﺎر (، ﻣﯿـﺰان ﮐﻠﺮوﻓﯿـﻞ 8/9 و 6/5 ،3/8ﺗﺮﺗﯿﺐ ﺑﺮگ در ﻣﺮاﺣﻞ ﻣﺨﺘﻠﻒ رﺷﺪ ﺑﻪ ﻃﻮر ﻣﻌﻨـﯽ داري ﮐﻤﺘـﺮ از T5 و T4اﻋﺪاد ﻗﺮاﺋﺖ ﺷﺪه ﮐﻠﺮوﻓﯿـﻞ ﺑـﺮگ در ﺗﯿﻤﺎرﻫـﺎي ﮐﻪ اﻋﺪاد ﮐﻠﺮوﻓﯿﻞ ﻣﺘـﺮ در T2 ﺑﻮد .ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻣﺜﺎل در ﺗﯿﻤﺎر ،31/35 ،13/1 ﺑﺮﮔﯽ ﺑﻪ ﺗﺮﺗﯿﺐ ﺑﺮاﺑـﺮ 10 و 7 ،5 ،3ﻣﺮاﺣﻞ ﺗـﻦ در ﻫﮑﺘـﺎر ﻋﻤﻠﮑـﺮد 5-6/5 ﺑﻮد، ﮐـﺎﻫﺶ 45 و 64/80 . ﻣﺸﺎﻫﺪه ﮔﺮدﯾﺪ T5 و T4داﻧﻪ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺗﯿﻤﺎرﻫﺎي ﺑﻨﺎﺑﺮ ﻧﺘﺎﯾﺞ ذﮐـﺮ ﺷـﺪه ﻣـﯽ ﺗـﻮان ﭼﻨـﯿﻦ اﻇﻬـﺎر داﺷﺖ ﮐﻪ ﺑﺎ ﭘـﯿﺶ ﺑﯿﻨـﯽ ﻣﻘـﺪار ﻧﯿـﺎز ﻧﯿﺘﺮوژﻧـﻪ ﮔﯿـﺎه در ﻣﺮاﺣﻞ ﻣﻬﻢ رﺷﺪ ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﮐﻠﺮوﻓﯿـﻞ ﻣﺘـﺮ، ﻣـﯽ ﺗـﻮان زﻣﺎن ﻣﺼﺮف ﮐﻮدﻫـﺎي ﻧﯿﺘﺮوژﻧـﻪ را ﺑـﻪ ﺑﻬﺘـﺮﯾﻦ ﺷـﮑﻞ ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﻧﻤﻮد، ﺗﻌﺪاد ﺗﻘﺴﯿﻂ ﻧﯿﺘﺮوژن را ﻣﺘﻨﺎﺳﺐ ﺑﺎ ﻧﯿﺎز ﮔﯿﺎه اﻧﺠﺎم داد و ﻧﯿﺘﺮوژن ﻣﻮرد ﻧﯿﺎز ﺟﻬـﺖ رﺳـ ﯿﺪن ﺑـﻪ ﻋﻤﻠﮑﺮد ﻣﻄﻠﻮب را ﺑﺮآورد ﮐﺮد . ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ اﯾﻨﮑﻪ اﺳﺘﻔﺎده از اﯾﻦ وﺳﯿﻠﻪ راﻫﮑـﺎري ﺑﺮاي ﺟﻠﻮﮔﯿﺮي از ﻣﺼـﺮف ﺑـﯽ روﯾـﻪ ﮐﻮدﻫـﺎي ﻧﯿﺘﺮوژﻧـﻪ، ﺟﻠﻮﮔﯿﺮي از ﺗﺠﻤﻊ ﻧﯿﺘﺮات در ﻋﻠﻮﻓﻪ و ﻣﻤﺎﻧﻌـﺖ از آﻟـﻮده ﻧﻤﻮدن ﻣﺤﯿﻂزﯾﺴﺖ و ﻧﯿـﺰ رﻓـﻊ ﺑﻬﻨﮕـﺎم ﮐﻤﺒـﻮد ﻧﯿﺘﺮوژﻧـﻪ ﮔﯿﺎه در ﻫـﺮ ﯾـﮏ از ﻣﺮاﺣـﻞ رﺷـﺪ ﻣـﯽ ﺑﺎﺷـﺪ، ﮐـﺎرﺑﺮد آن درﮐﺸﺖ ﻣﺤﺼﻮل ذرت در ﺳﻄﺢ ﻣﺰارع ﭘﯿﺸﻨﻬﺎد ﻣﯽﺷﻮد .

3b346c7a5b5a288985dfbd98c71746c5be509b64 335 - تخمین نیاز کود نیتروژن و عملکرد دانه ذرت با استفاده از کلروفیل متر طی مراحل مختلف رشد را شرح دهید .3d8d2b48287a0f979d5faa694ad952a25de84466 335 - تخمین نیاز کود نیتروژن و عملکرد دانه ذرت با استفاده از کلروفیل متر طی مراحل مختلف رشد را شرح دهید .be21bdf2c9d32e33201f7fdc7de9814c1d61fd90 335 - تخمین نیاز کود نیتروژن و عملکرد دانه ذرت با استفاده از کلروفیل متر طی مراحل مختلف رشد را شرح دهید .d65b6c6f084c0c46f346d9abf53045c78597a36a 335 - تخمین نیاز کود نیتروژن و عملکرد دانه ذرت با استفاده از کلروفیل متر طی مراحل مختلف رشد را شرح دهید .

منبع : مجله پژوهش های خاک

کود مناسب رشد و عناصر ریز مغذی ( میکرو )
مشخصات کود های میکرو
یکی از صدها خدمات مجموعه ی بزرگ پارادایس تهیه و بسته بندی بهترین نوع کودهای میکرو می باشد ، که تهیه نمودن آن برای شما دوستان عزیز به علت سنگین بودن وزن بسته های آن (25 کیلوگرم ) هزینه بر و گاهی اوقات غیرممکن است .
میکرو المنت ها یا عناصر یا عناصر کم مصرف ( ریز مغذی ها ) مانند :
آهن ، روی ، منگنز ، مس ، بور ، مولیبدن و کلر گیاهان مختلف برحسب نیاز و با توجه به نتایج آزمایشات خاک و برگ به کود های فوق نیازمند خواهند بود . ادامه مطالب کلیک کنید .
جایگاه میکروالمنت در تولیدات کشاورزی :
با وجود این که گیاهان به شکل واضحی به کود های ماکروالمنت ها نیازمندند ، اما کودهای میکروالمنت یا ریز مغذی ها علی رغم نیاز کم گیاهان جایگاه ویژه ای در تولیدات کشاورزی دارند لذا از آنها به عناصر خرد با تاثیرات مکان یاد میشود.

کود مناسب رشد و عناصر درشت مغذیماکرو)
مشخصات کود های ماکرو
در این قسمت از بانک اطلاعاتی مجموعه ی پارادایس نظر شما را به توضیحاتی هر چند مختصر توسط متخصصان این مجموعه در رشته ی کشاورزی و کود شناسی در رابطه با کود های ماکرو بستته بندی شده توسط این مجموعه جلب می نماییم .
معرفی عناصر کود ماکرو :
کودهای ماکرو موضوع بحث ما را تشکیل می دهند این کودها از مجموع سه عنصر : ازت ، فسفر و پتاسیم به نسبت های مختلف و متناسب با زمانبندی رشد و باروری گیاه تشکیل میشود .

حال برای درک هرچه بیشتر تاثیر این کودها نظر شما را به تاثیر هر یک از این عناصر به تنهایی بر روی گیاهان و درختان جلب می نماییم : جهت مطالعه ادامه مطالب کلیک کنید .

کود مناسب تقویت محصول و گلدهیپتاس بالا )

تغذیه گیاهان شامل چندین مرحله می باشد، مرحله رویشی ، نمو و گلدهی، گیاهان برای رشد به ازت برای ریشه دهی و شروع سوخت و ساز و پتاسیم مسئول خیلی از وقایع فیزیولوژیک گیاه می باشد. گیاهی که وارد فاز گلدهی نمی شود، به خاطر رشد رویشی ناشی از مصرف کود ازته یا ضعف عمومی گیاه می باشد. فاز رویشی ناشی از استفاده از ازت باعث آبدار شدن بافت گیاه شده و نسبت C/N را کمتر یا به زبان ساده پوست به گوشت را بیشتر میکند، و همین عامل باعث می شود گیاه شما بزرگ و قوی شده ولی به شما گل نمی دهد ! با دادن کودهای گلدهی میزان گوشت را بیشتر کرده و از شیره گیاهی کاسته می شود. همین امر موجب افزایش گلدهی در همه گیاهان می شود. برای افزایش کیفیت گلها باید هنگام اتمام عمر گل ، غنچه های خشک شده رو از ته بچینید ، تا انرژی گل روی تولید بذر متمرکز نشود ! همینطور برای افزایش کیفیت گلدهی باید از مکمل های غذایی استفاده نمود ، از آنجایی که جذب مواد غذایی و کودهای شیمیایی تابع اسیدیته ی خاک می باشد و درصورت بالاتر رفتن اسیدیته خاک از 7 ، برخی از مواد غذایی قابلیت جذب خود را از دست می دهند  جهت کسب اطلاعات بیشتر و طرح سوال کلیک کنید .

جهت خرید انواع محصولات کشاورزی اعم از کود ، سم و اقلام کلیک کنید .

جهت بازدید از ویدئو های آموزش کشاورزی رایگان کلیک کنید .

حسین برخورداری سوال پاسخ داده شده نوامبر 7, 2020
گذاشتن نظر
پاسخ خود را بنویسید .
  • فعال
  • بازدیدها1683 times
  • پاسخ ها1 پاسخ
ورود به متاورس | متاورس ایرانی
ورود به متاورس ایران یا همان متاورس ملی

علامت ذره بین Tutorials سمت راست به رنگ قرمز به شما کمک خواهد کرد .

جدید ترین سوالات پرسیده شده

منقضی شدن سم بتانال 1 پاسخ | 0 آرا
ایا ایدز گزفتم؟ 0 پاسخ ها | 0 آرا
انتخاب ورزش رزمی 0 پاسخ ها | 1 رای
وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی نماد اعتماد الکترونیک اسناد و املاک کشور مرکز آموزش ویدیویی انجمن حم فروشگاه ملی تولید کنندگان مدیریت بر مدیران حم سامانه حیوانات رسانه ملی اخبار متا دانشگاه متاورس استخدام | دانش فروشگاه حم تبلیغات ملی بازار NFT متاورس رنگ نقشه ملی سه بعدی متا املاک و مستغلات