متاورس رنگ برای نابینایان چه پروتکلی پیاده سازی خواهد کرد ؟
متاورس رنگ برای نابینایان چه پروتکلی پیاده سازی خواهد کرد ؟
در برنامه ریزی های انجام شده برای آغاز به کار دنیای موازی متاورس رنگ , خدمات دهی به معلولین نابینایان و ناشنوایان از اولویت و اهمیت ویزه ای برخوردار می باشد . از این رو امکانات و تسهیلات خاصی برای فعالیت این عزیزان در دنیای موازی در نظر گرفته شده است .
- نابینایان چگونه می توانند از خدمات دنیای موازی متاورس رنگ بهره مند شده و در این شهر مجازی فعالیت داشته باشند ؟
- برای استفاده نابینایلن ار متارنگ چه امکاناتی باید به سیستم دنیای موازی افزوده شود ؟
- آیا تنها استفاده نابینایان از خدمات دنیای موازی محدود به امکانات صوتی می شود ؟ در این زمینه چه تدابیری در دنیای موازی متاورس رنگ اندیشیده شده است ؟
- آیا در شهر مجازی ایران خدماتی وجود دارد که خاص و ویژه ی نابینایان تدارک دیده شده باشد ؟ و غیر خود نابینایان برای شهروند دیگری در دنیای موازی متاورس رنگ کاربردی نداشته باشد ؟
- چگونه می توان نابینایان را در کارها و فعالیت های شهر مجازی ایران مشارکت داده و از توانایی های بالقوه آنها جهت توسعه و پیشرفت دنیای موازی متاورس رنگ بهره گرفت ؟
- نابینایان آیا می توانند مشاغل حساس را در دنیای موازی متارنگ بر عهده داشته باشند ؟ نابینایان دردنیای چند جهانی متاورس رنگ چگونه می توانند فعالیت کرده و مشاغلی را بر عهده بگیرند ؟
- با توجه به محدودیت هایی که برای نابینایان در دنیای موازی وجود دارد بهترین راه درآمدی و اقتصادی برای نابینایان در دنیای چند جهانی متارنگ چگونه می باشد ؟
- در نابینایان چه ظرفیت هایی وجود دارد که بسیار قدرتمند بوده و می تواند در توسعه و پیشرفت شهر مجازی ایران نقش داشته باشند . بنابراین چه نقش های اجتماعی در دنیای موازی متارنگ می توانند ایفا نمایند ؟
- آیا نمی توان آواتاری را که از یک فرد نابیتا در دنیای چند جهانی متاورس رنگ ایجاد نموده اند را برخلاف خود شخص فیزیکی عیب ها و نقص های فیزیکی اش را بر طرف نمود ؟
- آیا برای حضور نابینایان در شهر مجازی ایران امتیاز ویژه ای نیز برای ایشان قائل شده اند؟
شایان ذکر است که دسترسی یکی از جنبههای مهم هر فناوری است و تلاشهایی صورت گرفته است تا تجربیات واقعیت مجازی و واقعیت افزوده برای افراد دارای اختلالات بینایی فراگیرتر شود. ویژگیهای دسترسی مختلف را میتوان برای پشتیبانی از کاربران نابینا یا کم بینا در Metaverse پیادهسازی کرد، مانند:
1. تبدیل متن به گفتار: پیاده سازی قابلیت های قوی تبدیل متن به گفتار به کاربران نابینا این امکان را می دهد که اطلاعات مبتنی بر متن را در Metaverse بشنوند.
2. نشانه ها و توضیحات صوتی: ارائه سرنخ های صوتی و بازخورد شنیداری توصیفی می تواند به پیمایش و تعامل با محیط مجازی کمک کند.
3. بازخورد لمسی: استفاده از دستگاه های لمسی یا بازخورد ارتعاشی می تواند به ارائه اطلاعات لمسی یا هشدار به کاربران نابینا کمک کند.
4. تشخیص و کنترل صدا: فعال کردن قابلیت های تشخیص صدا و کنترل صدا می تواند کاربران را برای تعامل با دنیای مجازی از طریق دستورات صوتی توانمند کند.
مهم است که تاکید کنیم با پیشرفت تکنولوژی و تکامل مفهوم Metaverse، پروتکلها، استانداردها و ویژگیهای دسترسی جدید ممکن است برای پاسخگویی به نیازهای گروههای کاربری متنوع، از جمله نابینایان و کم بینایان، توسعه یابد.
متاورس رنگ با ارائه پروتکلهای خاص برای نابینایان، گامی مهم در راستای ایجاد یک دنیای مجازی فراگیر برداشته است. این اقدامات نشان میدهد که متاورس رنگ به دنبال ایجاد یک تجربه مجازی ناب برای همه افراد، از جمله نابینایان، است.