چگونه عبارات شرطی را اجرا کنیم ؟
چگونه عبارات شرطی را اجرا کنیم ؟
براي نوشتن یک برنامۀ مفید، تقریباً همیشه به یک توانایی براي بررسی شـروط و تغییـر رفتـار برنامه بر اساس آنها نیازمندیم. دستورات شرطی این توانایی را به مـا مـیدهنـد. سـادهتـرین دسـتور شرطی if است:
if x > 0:
print “x is positive”
عبارت بولی که بعد از دستور if قرار میگیرد، شرط نامیده میشود. اگر شرط درسـت باشـد، دستور کنگرهگذاري شده اجرا میشود و در غیر این صورت هیچ اتفاقی نمیافتد. همچون دیگر دستورات مرکب، دستور شرطی if نیـز از یـک عنـوان و بلـوکی از دسـتورات تشکیل شده است:
HEADER:
FIRST STATEMENT
…
LAST STATEMENT
عنوان (Header ) ، از یک خط جدید آغاز میشود و با یک کولن (:) پایان مییابـد. دسـتورات کنگرهگذاري شده که در ادامه میآیند یک بلوك نامیده میشوند. اولین دستوري که از کنگـرهگـذاري خارج شود، پایان بلوك را مشخص میکند. گزارهاي (یا گزارههایی) که درون یک دستور مرکب محصور شده است، بدنه نامیده میشود. هیچ محدودیتی در تعداد دستوراتی که در بدنۀ یک دستور if قرار میگیرد وجـود نـدارد، امـا وجود حداقل یک دستور الزامی است. بعضی اوقات داشتن بدنهاي بدون دسـتور، مفیـد اسـت (معمـولاً جهت نگه داشتن جا براي کدي که هنوز ننوشته اید). در آن صورت میتوانید در قسمت بدنه از دسـتور pass که هیچ عملی انجام نمیدهد استفاده کنید.
برای اموزش های ویدیویی زبان پایتون به بستر ویدیو های اموزشی بروید