هدف از استفاده از کود های شیمیایی برای گیاهان آپارتمانی چیست ؟
شرح اهداف استفاده از کود های شیمیایی برای گل ها و گیاهان آپارتمانی .
_تغذیه و کود دادن به گیاهان خانگی :
برگ های گیاه تان رنگ پریده به نظر می رسند یا رشد کندی دارند؟ نگران نباشید هنوز می توان آن را نجات داد.
گیاهان نیاز به تغذیه دارند، چون تغذیه لازمه سلامت آن ها است. گیاه بدون تغذیه هم میتواند سالها زندگی کند، اما کم کم ضعیف شده و مستعد بیماری میشود. بسیاری از گیاهانی که به آنها توجهی نمیشود چون بیارزش به نظر میرسند، ظاهر بدتری یافته و یک قدم به سطل آشغال نزدیکتر میشوند. ظرف یک ماه میتوانید گیاه خود را از مرگ نجات داده و به زندگی باز گردانید.
_غذای گیاه حاوی چه موادی است؟
غذای گیاه دارای 3 ترکیب اصلی است: نیتروژن (N) برای رشد برگها و سبز کردن گیاهان در حال زرد شدن، فسفات (P2O5) برای رشد برگها و پتاس (K2O) برای رشد گلها. سایر عناصر موجود غذای گیاه، عناصر Trace (به آنها ریز مغزی هم میگویند) هستند، این عناصر عموماً در بیشتر کودهای مرکب موجود هستند و به یاد داشته باشید که ترکیبات آن باید مجوز قانونی داشته باشند.
چه موقع باید به گیاهانتان غذا بدهید؟
اگر گیاه شرایط خیلی بدی دارد، همین حالا لازم است این کار را بکنید. در غیر این صورت تغذیه فقط به طور کلی در فصل رشد انجام میشود که دفعات بیشتری به گیاه آب میدهیم. اگر تازه گلدان گیاهتان را عوض کردهاید، چند ماه تا تمام شدن غذای درون کمپوست فرصت دارید.
اکثر گیاهان هر 2 تا 4 هفته یکبار به غذا نیاز دارند. توجه کنید که نباید گیاه خود را فراموش کرده و سپس کلی غذا به آن بدهید، زیرا این مساله باعث بروز مشکلات بیشتری می شود، از قبیل پژمرده شدن برگها و بدشکل شدن برگهای جدید. فقط به اندازهای به آنها غذا بدهید که روی برچسب غذای گیاه ذکر شده است. اغلب دادن غذای کمتر در دفعات کمتر بهتر از دادن غذای زیاد در فواصل زمانی نامنظم است. برای برخی از گیاهان از قبیل سرخسها باید غذا را رقیق کنید، برخی دیگر از گیاهان (مانند آزالیا و بگونیا)، آهک موجود در بعضی از کودهای گرانوله را تحمل نمیکنند.
_نحوه تغذیه گیاه:
1. کود با انتشار کند
این کود که به طور کلی برای گیاهان بیرون از خانه استفاده میشود، مواد مغذی را به کندی و در دورهای طولانی منتشر میکند. این نوع کود را میتوانید هنگام تعویض گلدان با کمپوست مخلوط کنید. هرچند راه بسیار سادهای برای کود دهی است، اما هیچ گونه کنترلی بر روش تغذیه نخواهید داشت و هنگام زمستان که گیاه باید به خواب برود، به مشکل بر میخورید.
2. قرصها و چوبها
اگر زمان کوددهی را فراموش میکنید، این راحتترین راه تغذیه گیاه است. این قرصها یا چوبها را در خاک فرو میکنند و مواد مغذی آنها طی یک یا بیش از یک ماه منتشر میشود. مشکل این شیوه این است که غذا به صورت یکنواخت در سرتاسر سیستم ریشه منتشر نشده و گاهی اوقات بعد از مدتها به کار بردن آن، فراموش میکنید که دوباره این قرص ها را قرار دهید و در نتیجه ذخایر غذایی خاک تمام میشود.
3. کود مایع
به احتمال زیاد بهترین شیوه تغدیه گیاه است، زیرا به اندازه کافی غذا به تمام سیستم ریشه گیاه میرسد. همچنین میتوانید آن را با توجه به دوره رشد یا خواب گیاه تنظیم کنید. برای توزیع بهتر این کود بهتر است قبل از دادن آن به گیاه، مطابق معمول گیاهتان را آب بدهید. از پودرهای قابل حل نیز میتوانید به همین شیوه استفاده کنید. اگر گیاهتان خیلی ناراحت به نظر میرسد، غذای قابل حل بهترین راه سرحال کردن سریع آن است.
همچنین شما علاقه مندان به گیاهان آپارتمانی می توانید به این نکته توجه کنید که کود های مایع بسیار خواص جذب بالا و همچنین بهترین گزینه برای تغذیه گیاهان و گل های آپارتمانی محسوب می شود ، در این جا این نوع از کود های شیمیایی را به شما معرفی کرده و مزایای آن را در اختیار شما قرار می دهیم :
_کود مایع چیست؟
کود مایع (Liquid Fertilizer) نوعی ترکیب شیمیایی متشکل از مهمترین عناصر غذایی پرمصرف و کم مصرف مورد نیاز گیاه است که به صورت کمپلکس قابل جذب از راه ریشه و برگ و همراه با مواد آلی نیاز تغذیهای گیاه را تامین میکند. محلول پاشی گیاهان، با کودهای مایع باعث شادابی گیاه و افزایش کمی و کیفی محصول میگردد و به افزایش حاصلخیزی خاک کمک میکند.
_مزایای استفاده از کود مایع:
به طور کلی میتوان گفت یکی از بهترین شیوههای تغذیه گیاه استفاده از کودهای مایع است، زیرا این نوع کود به اندازه کافی عناصر غذایی را به سیستم ریشه گیاه و یا برگ میرساند. برخی از مزایای کاربرد کودهای مایع در کشاوررزی، باغداری و گلکاری به طور خلاصه به شرح زیر است:
1-کودهای مایع از هر دو طریق برگ و خاک قابل جذب هستند و میتوانید آنها را برای همه گیاهان باغی و زراعی مصرف نمائید.
2-جذب کودهای مایع بسیار سریعتر از انواع کودهای شیمیایی، حیوانی و کود سبز است و به ویژه کاربرد آن به صورت محلول پاشی بر روی برگها، قابلیت جذب سریعتر با بازدهی بالاتری خواهد داشت.
3-در صورت استفاده از کود مایع، نسبت عناصر غذایی به طور دقیقتری در اختیار گیاه قرار میگیرد و امکان محاسبه دقیق میزان و زمان مصرف کود مورد نظر برای هر گیاه وجود دارد. بنابراین تغذیه گیاه با اطمینان و کنترل بیشتر با نسبتهای صحیح انجام خواهد و از کمبود یا سمیت پیشگیری میشود.
4-صرفه جویی در هزینههای تولید و تغذیه گیاه، از دیگر مزایای کودهای مایع است.
5-در صورت بکارگیری کودهای مایع، کاهش آلودگی محیط زیست (منابع خاک و آب) در قیاس با کودهای جامد بیشتر خواهد بود.
6-مصرف کود را میتوانید با توجه به دوره رشد یا خواب گیاه تنظیم کرده و گیاه را در برابر تغییرات پیشبینی نشده آب و هوا حمایت کنید.
7-کودهای مایع غالبا همراه با مواد آلی هستند که برای رشد گیاه بسیار مفید است.
مصرف این نوع کود از طریق هر سیستم کشاورزی و گلخانهای امکان پذیر است و به علت پاستوریزاسیون بیولوژیکی، فاقد بذر علف هرز و هر گونه آلودگی میکروبی و انگلی میباشد.
8-کود مایع علاوه بر دارا بودن عناصر غذایی پر مصرف حاوی ریز مغذیهای ضروری مورد نیاز گیاه نظیر آهن، روی و منگنز است و به لحاظ دارا بودن اسیدهای آمینه باعث افزایش عملکرد و راندمان بالای محصول و افزایش مقاومت در مقابل استرسهای کم آبی و حرارتی می شود. این کود قابلیت اختلاط با بیشتر سموم را دارد.
از این کود به عنوان بستر کشت مناسب برای مصارف مختلف از قبیل کشتهای گلخانهای، فضای سبز، زراعت، باغبانی، صیفی کاری، چمنکاری، گلکاری و جنگلکاری میتوان استفاده نمود.