فناوری بلاک چین چیست؟
فناوری بلاک چین چیست؟
15 نوامبر 2021 · 11 دقیقه بخوانید
ما برای کمک اینجا هستیم! اول و مهمتر از همه، SoFi Learn تلاش می کند تا منبع مفیدی برای شما باشد که در سفر مالی خود پیمایش می کنید. ادامه مطلب
فناوری بلاک چین یک دفتر کل دیجیتال دائمی، شفاف و فقط ضمیمه است که میتواند برای ردیابی یا ثبت تقریباً هر نوع دارایی، از کالاها و خدمات گرفته تا پتنتها، قراردادهای هوشمند و غیره استفاده شود. فناوری بلاک چین بر رمزنگاری و سیستم تأیید همتا به همتا برای ایمن کردن تراکنش ها و در مورد ارزهای دیجیتال، استخراج سکه ها و توکن ها متکی است.
اگرچه اکثر مردم وقتی به بلاک چین فکر می کنند به رمز ارزها فکر می کنند، در واقع نحوه عملکرد فناوری بلاک چین به بسیاری از برنامه ها کمک می کند. بلاک چین ها بر روی یک شبکه غیرمتمرکز از رایانه ها به نام گره ها اجرا می شوند که نوعی تأیید اجماع (همتا به همتا) را امکان پذیر می کند که می تواند تراکنش های سریع تر و ایمن تر را انجام دهد که برای همه در شبکه قابل مشاهده است – کلاهبرداری و تکرار را دشوارتر می کند.
ترکیبی از سرعت، امنیت و شفافیت، بسیاری از سازمانها را قادر میسازد تا کاربردها و کاربردهای بلاک چین را بررسی کنند . به خواندن ادامه دهید تا درباره مزایا، معایب و پتانسیل بلاک چین بیشتر بدانید.
فهرست مطالب
- بلاک چین چیست؟
- ویژگی های بلاک چین
- چگونه بلاک چین به وجود آمد
- آیا بلاک چین ایمن است؟
- مزایا و معایب بلاک چین
- بلاک چین در مقابل بیت کوین
- کاربردهای بلاک چین
- آیا بلاک چین مخالفانی دارد؟
- آینده بلاک چین
بلاک چین چیست؟
اگرچه کلمه بلاک چین مترادف با ارز دیجیتال شده است و گاهی اوقات به عنوان “بلاک چین” توصیف می شود، هیچ بلاک چین واحدی وجود ندارد. در عوض، بسیاری از بلاک چین های مختلف وجود دارند که توسط طیف گسترده ای از سازمان ها توسعه یافته اند. بنابراین “بلاک چین بیت کوین” یا ” بلاک چین اتریوم ” در واقع موجودیت های جداگانه ای هستند.
چرا به آن بلاک چین می گویند؟
راه دیگری برای بیان این سوال این است: فناوری بلاک چین با چه چیزی ساخته شده است؟ بلاک چین نام خود را از دو جزء کلیدی خود گرفته است: بلوک های داده ای که به ترتیب زمانی به هم ضمیمه می شوند تا زنجیره ای از تراکنش ها را ایجاد کنند که برای همه در شبکه قابل مشاهده است.
به همین دلیل، بلاک چین نوعی فناوری دفتر کل توزیع شده (یا DLT) در نظر گرفته می شود. هنگامی که یک بلوک به روز می شود، داده های جدید به طور همزمان برای همه افراد در بلاک چین قابل مشاهده است.
گره ها چیست؟
فناوری دفتر کل توزیع شده معمولاً بر هزاران رایانه قدرتمند به نام گره ها متکی است. همانطور که داده های جدید اضافه می شوند، بخشی از یک بلوک از تراکنش ها می شود که سپس توسط گره ها تأیید می شوند، که از محاسبات پیچیده ریاضی معروف به رمزنگاری برای ایجاد یک هش یا یک رکورد رمزنگاری از هر تراکنش استفاده می کنند که قابل برگشت یا حذف نیست.
اکثر گره ها باید در مورد هر تراکنش قبل از اضافه شدن به بلاک چین توافق کنند. بنابراین، هیچ شخص یا رایانه ای نمی تواند سیستم را بدون خرید از شبکه بزرگتر به روز کند. این شکل از تأیید اجماع دلیل بزرگی است که چرا فناوری بلاک چین از اکثر سیستمهای استاندارد نگهداری سوابق امنتر در نظر گرفته میشود.
توصیه می شود: گره ها چیست؟ 7 نوع گره بلاک چین
ماینینگ چیست و ماینرها چیست؟
اصطلاح ماینرها ممکن است شخصی واقعی را به ذهن متبادر کند که ماینینگ را انجام می دهد (مثلاً برای ارزهای دیجیتال). و در حالی که افراد در صورت داشتن سخت افزار به اندازه کافی قدرتمند می توانند ماینر باشند، ماینر اساساً مختصر هر نهادی است که بلوک های تراکنش ها را در شبکه بلاک چین تأیید می کند. هنگامی که یک ماینر موفق می شود اولین کسی باشد که یک بلوک تراکنش را تأیید می کند، معمولاً در کریپتو بومی آن بلاک چین پاداش دریافت می کند.
به همین دلیل، استخراج کریپتو به فضایی بسیار رقابتی تبدیل شده است.
3 ویژگی اصلی بلاک چین
بلاک چین دارای سه ویژگی اصلی است که آن را از سایر انواع ثبت سوابق دیجیتال متمایز می کند.
غیرمتمرکز است
وقتی به اشکال دیجیتالی سنتی حسابداری و نگهداری سوابق فکر می کنید، آنچه ممکن است به ذهنتان خطور کند، یک مرجع مرکزی است، مانند یک ساختار شرکتی سنتی، که منبع اصلی نگهداری سوابق را نظارت و مدیریت می کند.
در مقابل، زنجیره بلوکی به شبکهای از رایانهها یا گرهها، همانطور که در بالا توضیح داده شد، برای تأیید دادهها و بلوکهای تراکنشها متکی است – سیستمی که قبل از اضافه شدن بلوکهای جدید به زنجیره، نیازمند توافق بین اکثر گرهها است. به لطف این تأیید همتا به همتا، امکان اجتناب از اتکا به خدمات شخص ثالث وجود دارد و نیازی به یک مرجع مرکزی برای نظارت بر معاملات و جابجایی دارایی ها نیست.
شفاف است
شفافیت یکی از ویژگی های بارز فناوری بلاک چین است، زیرا با تأیید هر بلوک تراکنش، برای همه افراد در شبکه قابل مشاهده است. به این ترتیب، هر گره یک رکورد زمانی از داده های ذخیره شده در بلاک چین دارد و هیچ گره واحدی نمی تواند این اطلاعات را تغییر دهد. اگر یک بلاک چین به نحوی نقض شود یا در داده های یک گره خطایی وجود داشته باشد، گره های دیگر می توانند آن را شناسایی و تصحیح کنند.
این شفافیت، علاوه بر ویژگی های دیگر، به توسعه فناوری مورد نیاز قراردادهای هوشمند برای عملکرد در شبکه بلاک چین کمک کرده است.
این فوق العاده سریع است
عملیات تجاری مدرن به طور فزاینده ای به به روز رسانی و پاسخگویی در زمان واقعی نیاز دارد که برای عملکرد به شبکه های دیجیتال بسیار پیچیده (مانند اینترنت اشیا یا IoT) یا هوش مصنوعی نیاز دارد. بلاک چین سرعت و دقت بیشتری را امکان پذیر می کند که می تواند بسیاری از عملیات تجاری را پشتیبانی کند.
چگونه بلاک چین به وجود آمد
استفاده از رمزنگاری به عنوان بخشی از یک سیستم دیجیتال توزیع شده برای پرداخت ها و سایر تراکنش ها در اوایل دهه 1980 به لطف کار رمزنگار دیوید چاوم پدیدار شد.
در اوایل دهه 90، محققان دیگر، از جمله استوارت هابر و دبلیو اسکات استورنتا به دنبال بهبود فرآیند تأیید با افزودن مُهرهای زمانی به بلوکهای تراکنشهایی بودند که نمیتوان آنها را تغییر داد، و همچنین ساختار درختی مرکل برای رمزگذاری دادهها. در اواخر دهه 90، دانشمند داده، نیک سابو، روی ارزی مبتنی بر فناوری بلاک چین کار می کرد.
اما تا سال 2008 بود که توسعهدهندگانی که با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو کار میکردند، کاغذ سفیدی را منتشر کردند که در آن یک مورد واضحتر برای استفاده از بلاک چین در رابطه با ارزهای دیجیتال ارائه میکرد – راه را برای بیتکوین هموار کرد و خیلی زود پس از بسیاری از اشکال دیگر. از کریپتو
در میان پیشرفتهای فراوان، تحقیقات ناکاموتو بر یک مانع همیشگی در امور مالی دیجیتال غلبه کرد: به اصطلاح مشکل دوگانه خرج کردن. اگرچه نمی توانید یک اسکناس 10 دلاری را دو بار خرج کنید، اما می توان رمزگذاری ارزهای دیجیتال را تکرار کرد و آن وجوه را بیش از یک بار «خرج» کرد. اما به لطف روشی که بلاک چین ساخته میشود، با مهرهای زمانی و سایر کدهایی که اعتبار پرداخت را ایجاد میکنند، و همچنین مکانیسم توافقی که بر همه تراکنشها حاکم است، انجام یک تراکنش مالی دو بار عملاً غیرممکن است.
امروزه نه تنها بسیاری از ارزهای دیجیتال بر روی پلتفرمهای بلاک چین ساخته میشوند، بلکه تعداد فزایندهای از آنها از فناوری بلاک چین برای ایجاد قراردادهای هوشمند، توکنهای غیرقابل تعویض و بسیاری از برنامههای کاربردی دیگر استفاده میکنند.
رمز ارز را در چند دقیقه بخرید!
با خیال راحت BTC، ETH، DOGE، ADA، +24 سکه بیشتر معامله کنید.
تجارت را شروع کنید
آیا بلاک چین ایمن است؟
یکی از جذابیتهای اصلی بلاک چین، توانایی آن در ایمن نگهداشتن تراکنشها ، بدون استفاده از واسطهها یا اشخاص ثالث برای تأیید هویت یا تأیید مبادله دارایی است. فناوری بلاک چین اغلب «بی اعتماد» نامیده میشود، زیرا نیازی به تأیید اعتبار موجودیت دیگر توسط یک نهاد وجود ندارد – خود زنجیره بلوکی از آن مراقبت میکند.
همانطور که هر بلوک جدید داده به بلاک چین اضافه می شود، به ترتیب زمانی و با آخرین بلوک در انتهای زنجیره اضافه می شود. به عنوان مثال، در پلتفرم بیت کوین، هر 10 دقیقه یک بلاک جدید اضافه می شود و به “ارتفاع” آن اضافه می شود. ارتفاع یک بلاک می تواند به محل تراکنش در بلاک چین یا طول فعلی بلاک چین اشاره داشته باشد. تا آوریل 2021، ارتفاع بلاک چین بیت کوین بیش از 677350 بلاک بود.
این بدان معنا نیست که مجرمان سایبری نمی توانند به یک پلتفرم بلاک چین حمله کنند – نمونه های متعددی از هک شدن بلاک چین وجود دارد – اما ماهیت غیرمتمرکز پلت فرم های بلاک چین نوعی محافظت را ارائه می دهد. برای تغییر یک بلوک در زنجیره، یک هکر یا مجرم نیاز به کنترل بیش از نیمی از تمام رایانههای موجود در شبکه دارد – شاهکاری که تقریباً غیرممکن است. و از آنجایی که بیشتر بلاکچینها عمومی هستند، هر کسی با تجهیزات مناسب میتواند به اطلاعات ذخیرهشده در هر بلوک روی بلاک چین دسترسی پیدا کند و شفافیت را افزایش دهد.
برخی از بزرگترین و شناخته شده ترین شبکه های بلاک چین، مانند بیت کوین، لایت کوین، دش، XT و اتریوم، عمومی یا بدون مجوز هستند و معمولاً به هر کسی که رایانه و اتصال به اینترنت دارد اجازه می دهد در آن شرکت کند. به جای ایجاد یک بحران امنیتی، وجود افراد بیشتر در شبکه بلاک چین باعث افزایش امنیت می شود. گره های مشارکت بیشتر به این معنی است که افراد بیشتری کار یکدیگر را بررسی می کنند و بازیگران بد را صدا می کنند.
این یکی از دلایلی است که بهطور متناقض، شبکههای بلاک چین خصوصی یا مجاز که به دعوتنامه برای مشارکت نیاز دارند، ممکن است در برابر حمله و دستکاری آسیبپذیرتر باشند. بلاک چین های خصوصی ممکن است از امنیت یکسانی برخوردار نباشند زیرا فاقد تایید همتا به همتا هستند.
مزایا و معایب بلاک چین
پتانسیل بلاک چین تقریبا نامحدود به نظر می رسد، و تعداد فزاینده ای از صنایع در حال بررسی موارد استفاده جدید برای بلاک چین هستند. بسیاری بر این باورند که فناوری بلاک چین می تواند تجارت و اقتصاد را متحول کند. در اینجا برخی از مزایا و معایب فناوری بلاک چین آورده شده است.
مزایای بلاک چین
مزایای استفاده از بلاک چین شامل افزایش حریم خصوصی کاربر، امنیت تراکنش ها، هزینه های کمتر و موارد دیگر است.
شفافیت
یک بلاک چین عمومی از کد منبع باز استفاده می کند که تقریباً برای هر کسی که تجهیزات لازم را دارد قابل دسترسی است. فناوری خود بلوکها، که بهطور دائم در زنجیرهای به یکدیگر متصل هستند، امکان دید بیشتر را برای همه افراد درگیر فراهم میکند، که میتواند به تأیید همتا به همتا کمک کند و به جلوگیری از تقلب کمک کند.
کارایی هزینه
در تراکنشهای سنتی مانند استفاده از کارتهای اعتباری برای پرداخت، کاربران معمولاً هزینهای را پرداخت میکنند. حذف تأیید شخص ثالث به معنای کاهش هزینه در هر تراکنش است. استفاده از قراردادهای هوشمند به طور بالقوه باعث کاهش هزینه های زمانی و همچنین هزینه های واقعی می شود.
دقت
با استفاده از هزاران رایانه در شبکه بلاک چین برای تأیید و تأیید تراکنش ها، احتمال خطای انسانی کاملاً از بین می رود. این امر منجر به دقت بیشتر در ثبت داده ها می شود.
به جلوگیری از هک کمک می کند
غیرمتمرکز کردن، دستکاری هر بلوک خاصی از داده ها را سخت تر می کند، زیرا همه داده ها با استفاده از تأیید همتا به همتا، به جای یک مرجع مرکزی، ایمن می شوند. این خود پلیسی، به اصطلاح، به امنیت بلاک چین کمک می کند.
جایگزین مالی
بلاک چین به طور بالقوه یک جایگزین بانکی برای کسانی که بانک ندارند (یک مشکل رایج در بسیاری از کشورهای در حال توسعه) و راهی برای ایمن سازی اطلاعات شخصی شهروندان کشورهای دارای دولت های ناپایدار است.
معایب بلاک چین
موانع پیش روی رشد و پذیرش بلاک چین نه تنها فنی – به ویژه برای مشاغلی که عملیات موجود خود را تطبیق می دهند – بلکه در بسیاری موارد نظارتی هستند.
مسائل پایداری
از آنجایی که بلاک چین تقریباً برای هر کارکردی (مثلاً استخراج ارزهای دیجیتال) به شبکههای گسترده رایانههای بسیار قدرتمند متکی است، این فناوری معمولاً از مقادیر قابل توجهی انرژی استفاده میکند که بسیاری معتقدند میتواند برای محیط زیست مضر باشد. به طور خاص، استخراج کریپتو که بر سیستم «اثبات کار» متکی است، با استفاده از مقادیر انرژی قابل مقایسه با برخی کشورها، ناکارآمد است.
با فرض هزینه های برق 0.03 تا 0.05 دلار در هر کیلووات ساعت، هزینه های استخراج (بدون احتساب هزینه سخت افزار) می تواند به 7000 دلار در هر سکه برسد. ماینرهایی که برای تلاشهای خود با سکه جبران میشوند، ممکن است این هزینهها را جبران کنند، اما این یک عامل برای بسیاری دیگر است.
سرعت گیرها
اگرچه بلاک چین می تواند تراکنش ها را سرعت بخشد، اما ممکن است به سرعت سیستم های قدیمی (مانند کارت های اعتباری)، که می توانند هزاران تراکنش را در ثانیه پردازش کنند، نباشند.
فعالیت غیرقانونی
امنیت و حریم خصوصی که از ویژگیهای بارز فناوری بلاک چین هستند، در واقع هر دو طرف را کاهش میدهند، زیرا هم فعالیتهای قانونی و هم غیرقانونی میتوانند از این ویژگیها استفاده کنند. در واقع، بلاک چین سابقه استفاده به عنوان بخشی از شبکه های غیرقانونی مانند جاده ابریشم را دارد که بخشی از وب تاریک محسوب می شود.
تغییر مقررات
فناوری بلاک چین و کاربردهای فراوان آن – به ویژه ارزهای دیجیتال – هنوز در منطقه خاکستری وجود دارد، زیرا دولتها و کسبوکارها به دنبال ایجاد قوانین و سیاستهای جدید و همچنین بهترین شیوهها هستند. با این حال، این در حال تغییر است، زیرا موسسات مالی و سایر سازمانها شروع به پذیرش خود ارزهای دیجیتال به عنوان یک شکل قانونی پرداخت کرده و راههای جدیدی را برای استفاده از فناوری بلاک چین کشف میکنند.
تفاوت بین بلاک چین و بیت کوین چیست؟
دلیل سخت بودن جدا کردن فناوری بلاک چین از بیت کوین این است که رمزارز بیت کوین (BTC) ، مانند بسیاری از انواع ارزهای دیجیتال، بدون فناوری بلاک چین وجود نخواهد داشت. اما در مورد بیت کوین، ظهور بلاک چین برای راه اندازی این ارز جدید تقریباً 13 سال پیش حیاتی بود. بنابراین اگرچه بیت کوین بر روی یک بلاک چین ساخته شده و بر فناوری بلاک چین متکی است، این دو موجودیت کاملاً متمایز هستند.
بلاک چین یا فناوری بلاک چین، نوعی دفتر کل دیجیتال است که توسط هر شرکتی قابل استفاده است. اگرچه بیت کوین اولین ارز دیجیتالی بود که با موفقیت از فناوری بلاک چین استفاده کرد، از آن زمان هزاران ارز دیجیتال دیگر از پلتفرم های بلاک چین استفاده کرده اند.
چگونه بلاک چین و بیت کوین با هم کار می کنند
در سال 2008، یک فرد یا گروهی از افراد با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو، مقاله ای به نام «بیت کوین: یک سیستم نقدی الکترونیکی همتا به همتا» منتشر کردند. اگرچه در دهههای گذشته ارزهای دیجیتال مختلفی تلاش شده بود، همانطور که قبلاً بحث شد، این شاید اولین باری بود که «سیستمی برای تراکنشهای الکترونیکی بدون تکیه بر اعتماد» را پیشنهاد کرد و در عوض به یک سیستم همتا به همتای تأیید از طریق بلاک چین وابسته بود. .
در ژانویه 2009، اولین بیت کوین ها با استفاده از یک پلت فرم بلاک چین ایجاد شد و سیستم استخراج بیت کوین تأسیس شد.
استخراج کریپتو با بلاک چین چگونه کار می کند؟
برخلاف ارزهای فیات مانند دلار یا یورو، ارزهای رمزنگاری شده معمولاً توسط یک مقام مرکزی مانند بانک صادر یا تنظیم نمی شوند. در عوض، ماینرها از سختافزار رایانهای ویژه برای انجام رمزنگاری پیچیده ریاضی مورد نیاز برای تأیید هر آیتم در بلاک چین استفاده میکنند – فرآیندی به نام «اثبات کار» که به معنای واقعی کلمه شامل میلیاردها محاسبه است. هنگامی که یک ماینر با موفقیت بلوکی از تراکنش ها را در یک پلتفرم خاص تأیید می کند، معمولاً با سکه ها یا توکن های بومی آن پلتفرم پاداش دریافت می کند.
فناوری بلاک چین برای چه مواردی استفاده می شود؟
بلاک چین از ریشه هایش به عنوان یک پلتفرم برای ارزهای دیجیتال، اکنون به عنوان یک نیروی قدرتمند برای بسیاری از انواع مختلف کسب و کار در حال ظهور است. موارد زیر تنها تعدادی از موارد استفاده فعلی است که با کشف پتانسیل های بلاک چین توسط سازمان ها در حال ظهور است.
قراردادهای هوشمند
قراردادهای هوشمند بخشی از چیزی است که بسیاری از پلتفرم های بلاک چین دیگر را ممکن می کند. قراردادهایی که بر روی بلاک چین وجود دارد را می توان بدون واسطه اجرا کرد، تنها زمانی رخ می دهد که شرایط خاصی برآورده شود، و نمی توان آنها را تغییر داد. ( کاردانو (ADA) نمونه ای از یک پلت فرم قرارداد هوشمند است.)
توسعه قراردادهای هوشمند باعث افزایش کاربردهای مختلف بلاک چین شده است. شرکت های بیمه، شرکت های مراقبت های بهداشتی، دولت ها و غیره در حال بررسی راه هایی برای استفاده از این فناوری به نفع خود هستند.
دارایی، مالیه، سرمایه گذاری
در سال گذشته یا بیشتر، یکی از مخرب ترین برنامه های کاربردی جدید بلاک چین ممکن است ظهور امور مالی غیرمتمرکز یا DeFi باشد. در بسیاری از موارد، DeFi نیاز به موسسات مالی سنتی را با کنترل بیشتر کاربران بر تراکنشهایشان برطرف میکند.
وام دهی همتا به همتا یک برنامه محبوب DeFi است. افراد می توانند به جای دریافت وام از بانک، به یکدیگر وام در قالب ارز دیجیتال و سایر دارایی های دیجیتال بدهند. شرایط وام توسط برنامههایی که در قراردادهای هوشمند نوشته شده است، اجرا میشود و هر دو طرف را مسئول میداند.
زنجیره تامین
به طور فزاینده ای، بلاک چین برای ردیابی کالاها در حین حرکت از یک سر زنجیره تامین به سر دیگر استفاده می شود و در برخی موارد کیفیت، منشأ و حتی ایمنی مواد غذایی را تأیید می کند.
همچنین، با استفاده از کسبوکارهای زنجیره بلوکی میتوان به شناسایی سریعتر ناکارآمدیها در زنجیرههای تامین خود کمک کرد، در حالی که میتوانستند در هر زمان معینی هر کالایی را مشخص کنند.
بیمه
روشی که صنعت بیمه امروزه کسب و کار را انجام می دهد، جایی برای اشتباه باقی می گذارد و خطر تقلب را افزایش می دهد. در واقع، ادعاهای کاذب بیمه اموال و تلفات سالانه بیش از 40 میلیارد دلار به صنعت خسارت وارد می کند. بلاک چین می تواند به شرکت های بیمه راهی برای ذخیره ایمن اطلاعات و کاهش احتمالی حوادث کلاهبرداری از طریق قراردادهای هوشمند، احراز هویت ادعاها و با ایجاد یک رکورد دائمی و تغییرناپذیر از تمام تراکنش ها ارائه دهد.
توصیه می شود: بلاک چین در بیمه: ارزیابی مزایا و معایب
معاملات سهام و ارز
ارز غیر متمرکز (DEX) یک بازار نظیر به نظیر که در آن معاملات توسط بانک ها، کارگزاران، پردازنده های پرداخت، و یا هر واسطه دیگر موفق است. به عنوان مثال، در یک DEX، معامله گران رمزارز می توانند به سادگی با یکدیگر معامله کنند.
برخی از محبوب ترین DEX ها بر روی بلاک چین اتریوم اجرا می شوند و بخشی از رشد برنامه ها و ابزارهای DeFi هستند که خدمات مالی بیشتری را از طریق کیف پول رمزنگاری در دسترس کاربران قرار می دهند . تنها در سه ماهه اول سال 2021، DEX ها حدود 217 میلیارد دلار تراکنش داشتند. این روند روزی می تواند شیوه خرید، فروش و تجارت دارایی های مختلف را متحول کند.
توصیه می شود: بلاک چین در امور مالی: چه معنایی برای فین تک دارد؟
آیا بلاک چین مخالفانی دارد؟
در حالی که هیجان پیرامون صعود بلاک چین توجه زیادی را به خود جلب می کند، البته بدبینانی نیز وجود دارند.
اگرچه بلاک چین قول می دهد که انقلابی در نحوه انجام تراکنش ها، نحوه اجرای قراردادها و بسیاری موارد دیگر ایجاد کند، برخی از تحلیلگران صنعت وضعیت بلاک چین را با اولین روزهای اینترنت مقایسه می کنند و اشاره می کنند که نزدیک به دو دهه قبل از استفاده اکثریت مردم از اینترنت بود. وارد زندگی روزمره آنها شود.
در سالهای آتی، دولتها و کسبوکارها باید عملیاتهای اساسی و همچنین نیازهای فنی خود را بازاندیشی کنند – و آماده سرمایهگذاریهای جدید در این ساختارها باشند – تا استفاده گسترده از بلاک چین قابل اجرا باشد.
مطمئناً، مزایای بالقوه بلاک چین به اندازه کافی قانع کننده است که بسیاری از افراد شرط میبندند که ممکن است چیزی شبیه به یک انقلاب بلاک چین در آینده رخ دهد، اما پیشبینی اینکه چه زمانی و چگونه خواهد بود دشوار است.
آینده بلاک چین
در حالی که آینده بلاک چین 100٪ روشن نیست، رویکردها و نوآوری های جدیدی هر روز در حال ظهور هستند. به عنوان مثال، دهها بانک مرکزی در سراسر جهان در حال بررسی راههایی برای ایجاد ارزهای دیجیتالی هستند – با پیشروی چین، سوئد و باهاما.
این سکهها احتمالاً روی بلاکچینهای متمرکزی که توسط خود بانکهای مرکزی کنترل میشوند منتشر میشوند و به آنها کنترل بیشتری بر سیاستهای پولی و سیستم مالی در کل میدهد.
منبع : sofi