زنجیره تامین | ادغام لجستیک در زنجیره تامین: دیدگاه تئوری وابستگی به منابع
زنجیره تامین | ادغام لجستیک در زنجیره تامین: دیدگاه تئوری وابستگی به منابع خلاصه
محتوای ارائه شده در خصوص زنجیره تامین و ساختار های آن بر گرفته از تحقیقات از شرکت ها و گشور های درحال توسعه میباشد
شرکت ها به طور استراتژیک از پیوندهای تعاونی برای ایجاد رقابت استفاده می کنند. در این مطالعه، ما دیدگاه تئوری وابستگی به منابع را برای ارزیابی اینکه چگونه اعتماد، رضایت و تعهد بر تصمیمگیریهای شرکتها در مورد یکپارچگی لجستیک تأثیر میگذارد، وارد کردیم. همچنین، ما پیوند بین یکپارچگی لجستیک و عملکرد زنجیره تامین را بررسی کردیم. این مطالعه دادههای 250 سازنده کره جنوبی را برای تجزیه و تحلیل جمعآوری کرد. نتایج تأثیرات مثبت اعتماد، رضایت و تعهد را بر یکپارچگی لجستیک بین شرکتهای تولیدی و ارائهدهندگان خدمات لجستیک نشان داد که قابلیتهای خدمات لجستیکی شرکتها را افزایش میدهد. علاوه بر این، مطالعه ما نشان داد که ایجاد یک رابطه استراتژیک برای خدمات لجستیک به شرکت های تولیدی کمک می کند تا عملکرد تجاری و عملیات خود را در زنجیره تامین خود بهبود بخشند.
معرفی
جهانی شدن تغییرات اساسی در محیط کسب و کار ایجاد کرده است. در پاسخ به این تغییر، تعداد فزایندهای از شرکتها به دنبال ایجاد روابط قوی با شرکای تجاری خود بودهاند، زیرا اغلب برای یک شرکت واحد بهدست آوردن تمام منابع مورد نیاز برای مقابله با محیطهای تجاری که به سرعت در حال تغییر هستند، دشوار است . بسیاری از تولیدکنندگان با اعضای زنجیره تامین خود اتحادهای استراتژیک اتخاذ کرده اند تا از صرفه جویی در مقیاس بهره ببرند . آنها شرکت کنندگان زنجیره تامین را دارند که با به اشتراک گذاری اطلاعات، دانش، منابع و شایستگی ها درگیر هستند – رویکردی برای تقویت موقعیت رقابتی کلی کل زنجیره تامین . به خصوص، مشخص شد که روابط نزدیک بین اعضای کلیدی زنجیره تامین و ارائه دهندگان خدمات لجستیک (LSPs) بر عملکرد لجستیک و توزیع در پایین دست تأثیر مثبت میگذارد، که به نوبه خود منجر به عملکرد بهتر زنجیره تأمین میشود.
هیوندای موتورز، یک شرکت خودروسازی چندملیتی، نمونه خوبی از شرکتی است که یک شراکت موفق در زنجیره تامین ایجاد کرده است. این شرکت دارای بزرگترین کارخانه یکپارچه تولید خودرو در جهان در اولسان، کره جنوبی است. این کارخانه ظرفیت تولید سالانه 1.6 میلیون دستگاه را دارد . دفتر مرکزی شرکت در سئول مسئول مدیریت زنجیره های تامین داخلی و جهانی است. یکی از چالش های مدیریت زنجیره تامین (SCM) توسعه شبکه های تامین کارآمد و موثر برای تامین کنندگان محلی است تا بتوانند از زیرساخت های پیشرفته و خدمات لجستیکی استفاده کنند. چالش دیگر به دست آوردن لجستیک رقابتی است زیرا شرکت باید مقدار قابل توجهی از قطعات و قطعات را به کارخانههای جهانی برای مونتاژ مجدد در مکانهایی که به طور گسترده در سراسر جهان پراکنده است مانند اروپا، آمریکای جنوبی و شمالی، چین و هند ارسال کند. برای غلبه بر این چالش ها، این شرکت به سمت یکپارچگی عمودی با Glovis، یکی از بزرگترین LSP ها در کره جنوبی حرکت کرده است.
مطالعات قبلی اهمیت فعالیتهای لجستیکی هماهنگ را در میان اعضای زنجیره تامین برجسته کرد. لای و همکاران به درک سه عامل کلیدی (اعتماد، رضایت و تعهد) برای حمایت از یکپارچگی مؤثر لجستیک کمک کرد. آنها بررسی کردند که چگونه هر عامل با یکپارچگی لجستیک و همچنین عملکرد مالی شرکت مرتبط است. این مطالعه سعی دارد با بررسی تاثیر سه عامل بر یکپارچگی لجستیک و عملکرد زنجیره تامین در زمینه برون سپاری لجستیک، نتایج مطالعه خود را گسترش دهد.
این مقاله به شرح زیر تنظیم شده است. بخش بعدی پیشینه نظری تحقیق را ارائه میکند و فرضیههایی را توسعه میدهد. سپس روشهای تحقیق شامل جمعآوری دادهها و سپس گزارش نتایج تجزیه و تحلیل و بحث شرح داده میشود. در نهایت، ما مقاله را با بحث در مورد پیامدهای نتایج مطالعه، از جمله محدودیتهای مطالعه و نیازهای تحقیقاتی آتی، به پایان میرسانیم.
بررسی ادبیات و توسعه فرضیه ها ادغام لجستیک
در زمینه لجستیک و SCM، اصطلاح یکپارچه سازی لجستیک را می توان به عنوان درجه ای تعریف کرد که یک شرکت مشتری به طور استراتژیک با LSP خود برای مدیریت فرآیندهای درون سازمانی و بین سازمانی خود همکاری می کند . در یک محیط کسب و کار مبتنی بر شبکه، شرکت ها سطح بالایی از اهمیت استراتژیک را برای یکپارچگی لجستیک قائل هستند . چانگ و کو اشاره کردند که ادغام لجستیک در حال حاضر یک اصطلاح چتر است که طیف گسترده ای از فعالیت های بین عملکردی بین بخش تدارکات و بازاریابی، بخش فناوری اطلاعات و غیره را در بر می گیرد. فرآیندهای لجستیکی بسیار یکپارچه شامل فرآیندهای تجاری هماهنگ پویا در داخل و خارج از مرزهای سازمانی است .
نقش توابع لجستیک در شرکت به طور قابل توجهی در طول سال ها تغییر کرده است. ادغام لجستیک قبلاً مفهومی مبهم بود. تا دهه 1970، عملیات لجستیک عمدتاً در داخل انجام می شد و اغلب به عنوان یک مرکز هزینه با ظرفیت کمی برای تمایز در نظر گرفته می شد. این دیدگاه سنتی در دهه 1980 تغییر کرد زیرا شرکت ها شروع به برون سپاری فعالیت های لجستیکی خود به LSP ها کردند که از عملیات زنجیره تامین شرکت مشتری مانند تدارکات، کنترل موجودی، انبارداری و حمل و نقل پشتیبانی می کنند . این رویه جدید برون سپاری عمدتاً نتیجه برخورد با LSPها به عنوان شرکای استراتژیک در بهبود عملکرد زنجیره تأمین است . چنین دیدگاهی تاکید کرده است که یکپارچگی لجستیک فراتر از اشتراک گذاری ساده اطلاعات بین شرکت کنندگان درگیر در رابطه زنجیره تامین است. برون سپاری لجستیک اکنون رایج شده است زیرا شرکت های بیشتری از مزایایی که LSP ها ارائه می دهند آگاه شده اند. LSP های امروزی می توانند به شرکت های مشتری کمک کنند تا فراتر از کاهش هزینه صرف حرکت کنند و به فعالیت های استراتژیک تر و ارزش آفرین در طول زنجیره تامین بروند .
اعتماد لجستیک
این مطالعه با استفاده از نظریه وابستگی به منابع (RDT)، سه پیشینه یکپارچگی لجستیک، یعنی اعتماد، تعهد و رضایت را شناسایی میکند. RDT به طور گسترده ای برای توضیح اینکه چرا شرکت های بیشتر و بیشتری وارد ترتیبات بین سازمانی می شوند استفاده شده است . در محیط های تجاری معاصر، اغلب برای یک شرکت واحد، داشتن تمام منابع مورد نیاز برای دستیابی به مزیت رقابتی پایدار دشوار است . با تشکیل اتحادها و سرمایه گذاری های مشترک، یک شرکت ممکن است دسترسی موثری به دانش و منابع شرکای تجاری کسب کند . به عبارت دیگر، شرکت هایی که فاقد منابع خاص هستند ممکن است بتوانند این منابع را با ایجاد روابط خارجی به دست آورند. RDT پیشنهاد می کند که شرکت ها برای ایجاد چنین دارایی های مکمل به یکدیگر وابسته می شوند . محققان دریافتند که یک روند قوی به سمت توسعه قابلیتهای اصلی از طریق تبادل دانش، سرمایهگذاری در داراییهای خاص رابطه، و قابلیتهای مکمل وجود داشته است . با ترکیب مجدد منابع منحصر به فرد و غیرقابل تقلید، شرکت ها می توانند فرصت های خود را برای راه اندازی موفق محصولات و خدمات جدید بهبود بخشند.
به دنبال RDT، این مطالعه بیان می کند که سه عامل رابطه، از جمله اعتماد، رضایت و تعهد، به طور مثبت با یکپارچگی لجستیک مرتبط هستند. اولاً، اعتماد عموماً به تمایل به وابستگی به یک طرف در زمانی که فرد به اقدامات آن طرف اطمینان دارد، اشاره دارد . اعتماد زمانی وجود دارد که یک طرف به قابلیت اطمینان و یکپارچگی طرف دیگر اطمینان داشته باشد . اعتماد باعث ایجاد احساس امنیت، کاهش عدم اطمینان و ایجاد یک محیط حمایتی می شود. اعتماد عبارت است از اعتقاد یک شرکت مبنی بر اینکه شرکای تجاری آن اطمینان حاصل می کنند که تمام اقدامات منجر به دستاوردهای مثبت برای شرکت می شود . اعتماد یکی از رایج ترین عواملی است که در روابط بین سازمانی مورد توجه قرار می گیرد . در زمینه برون سپاری لجستیک، اعتماد به تمایل یک شرکت مشتری برای وابستگی به LSP خود اشاره دارد که در آن به اعتبار، شایستگی و خیرخواهی اعتماد دارد . این مطالعه استدلال می کند که یک شرکت مشتری با سطح اعتماد بالا در رابطه LSP به احتمال زیاد خدمات ارائه شده LSP را در فرآیندهای لجستیک خود ادغام می کند. این مشاهدات ما را به ارائه فرضیه زیر هدایت می کند:
H1 . اعتماد یک شرکت مشتری به LSP خود به طور مثبت با یکپارچگی لجستیک مرتبط است.
رضایت لجستیک
رضایت عامل دیگری است که به طور گسترده در زمینه های مختلف کسب و کار در دو دهه گذشته مورد بررسی قرار گرفته است . رضایت در یک رابطه بین سازمانی به طور کلی به نگرش خریدار اشاره دارد که بر اساس تجربه با تامین کننده شکل گرفته است . حالات عاطفی مثبت (به عنوان مثال، رضایت بیشتر) احتمالاً احساس امنیت، امنیت، راحتی و اطمینان را تقویت می کند . در زمینه برون سپاری لجستیک، رضایت به میزان رضایت یک شرکت مشتری از LSP خود اشاره دارد . هر چه شرکت مشتری از خدمات LSP قبلی رضایت بیشتری داشته باشد، ادغام بین دو شرکت قویتر میشود. ویلسون و جانترانیا رضایت را به عنوان یک عنصر کلیدی در ایجاد روابط بین شرکت ها شناسایی کرد. علاوه بر این، استوربکا و همکاران. رضایت و ارتباط را به عنوان عواملی برای ایجاد یک رابطه با کیفیت بالا در نظر گرفت. این مطالعه استدلال میکند که یک شرکت مشتری که از رابطه LSP بسیار راضی است، احتمالاً پیشنهادات خدمات LSP را در فرآیندهای لجستیک خود ادغام میکند. این مشاهدات ما را به ارائه فرضیه زیر هدایت می کند:
H2 . رضایت یک شرکت مشتری از LSP های خود به طور مثبت با یکپارچه سازی لجستیک مرتبط است.
تعهد لجستیک
تعهد عموماً به این باور اشاره دارد که یک رابطه مهم است که حداکثر تلاش برای حفظ آن را تضمین می کند . تعهد یک عنصر اساسی در ایجاد روابط کاری طولانی مدت موفق است . تعهد به طور معناداری و مثبت با نگرش شرکای تجاری نسبت به توسعه یک رابطه زنجیره تامین پایدار مرتبط است . در زمینه برون سپاری لجستیک، تعهد عامل مهمی در تعیین اثربخشی روابط LSP است . هنگامی که یک LSP سطح بالاتری از تعهد را نشان می دهد، شرکت مشتری آن احتمالاً قصد قوی تری برای ادامه رابطه با آن LSP دارد . یک LSP متعهد به درک نیازهای منحصر به فرد هر مشتری، توانایی دستیابی به یکپارچگی سطح بالا در بین چندین شرکای زنجیره تامین را دارد . این مطالعه استدلال میکند که شرکت مشتری که تعهد قوی به رابطه LSP را درک میکند، احتمالاً پیشنهادات خدمات LSP را در فرآیندهای لجستیک خود ادغام میکند. این مشاهدات ما را به ارائه فرضیه زیر هدایت می کند:
H3 . درک شرکت مشتری در مورد تعهد LSP خود به طور مثبت با یکپارچه سازی لجستیک مرتبط است.
عملکرد زنجیره تامین
ادغام لجستیک به LSP فرصتی را برای خدمت به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از زنجیره تامین به جای یک موجودیت مجزا فراهم می کند . از طریق یکپارچه سازی لجستیک، یک شرکت مشتری می تواند دیدگاه هر یک از اعضای زنجیره تامین را بهتر درک کند، اطلاعات ارزشمندی را به اشتراک بگذارد و به اهداف جمعی دست یابد. یک شرکت مشتری می تواند به طور موثر به تمام الزامات، انتظارات و ترجیحات مختلف در تمام مراحل زنجیره تامین پاسخ دهد . ادغام فعالیت های لجستیک در سراسر مرزهای سازمانی به شرکت مشتری کمک می کند تا عدم قطعیت های زنجیره تامین ناشی از کمبود اطلاعات و دانش را کاهش دهد . یک شرکت مشتری که با LSP کار می کند می تواند قابلیت های پردازش اطلاعات را با بهره گیری از حجم عظیمی از داده های تولید شده در طول زنجیره تامین بهبود بخشد . به عبارت دیگر، ادغام فعالیت های لجستیک در سراسر مرزهای سازمانی به شرکت مشتری کمک می کند تا ناکارآمدی های مربوط به برنامه ریزی، تولید و فعالیت های توزیع را کاهش دهد . یکپارچهسازی لجستیک مؤثر این پتانسیل را دارد که بر خطرات زنجیره تأمین غلبه کند (به عنوان مثال، موجودیهای اضافی، تحویل سریع و زمانهای طولانی مدت) . به این ترتیب، یکپارچگی لجستیک منجر به یک زنجیره تامین هماهنگ شده، و ارتقای منافع متقابل (به عنوان مثال، سهم بازار بزرگ، کارایی عملیاتی، حکمرانی موثر، و مقدار رضایتبخش سود) میشود . بنابراین، یکپارچگی لجستیک را می توان یک عامل کلیدی برای افزایش عملکرد زنجیره تامین در نظر گرفت. این مشاهدات ما را به ارائه فرضیه زیر هدایت می کند:
H4 . ادغام لجستیک به طور مثبت با عملکرد زنجیره تامین مرتبط است. شکل 1 مدل تحقیق ما را شامل چهار فرضیه نشان می دهد.
مدل تحقیق
روش تحقیق توسعه پرسشنامه زنجیره تامین
لای و همکاران وابستگی را در روابط برون سپاری لجستیک آزمایش کرد. سازه های اصلی مورد استفاده در تحقیق عبارت بودند از «اعتماد»، «تعهد»، «رضایت» و «ادغام تدارکات». این مقاله آیتم های اندازه گیری سه بعد اول را اتخاذ کرد و همچنین مواردی از چانگ و کو را با تغییراتی اضافه کرد. آیتمهای اندازهگیری برای «ادغام لجستیک» از Chang و Ku ، Prajogo و Olhager و Lai و همکاران اتخاذ شدهاند . این مطالعه از موارد اضافی استفاده کرد که در مطالعات دیگر یافت شده است . برای آیتم های اندازه گیری از مقیاس پنج درجه ای لیکرت (1: کاملاً مخالف تا 5: کاملاً موافقم) استفاده شد.
در تهیه پرسشنامه از پروتکل ترجمه مضاعف استفاده شده است. پرسشنامه ابتدا به زبان انگلیسی تهیه شد و سپس به کره ای ترجمه شد. پس از ترجمه، پرسشنامه به پانلی از متخصصان دانشگاه و متخصصین SCM ارائه شد تا بازخورد آنها را در مورد موارد نظرسنجی جلب کنند. برای اطمینان از هم ارزی ترجمه، پرسشنامه ترجمه شده به کره ای مجدداً به انگلیسی ترجمه شد. دو نسخه انگلیسی تفاوت عمده ای با هم نداشتند. مقیاسهای مورد استفاده برای اندازهگیری سازههای این مطالعه بر اساس مرور ادبیات عمیق توسعه داده شد و مقیاسهای موجود در هر جایی که امکان داشت استفاده شد. تغییرات جزئی عبارت به منظور تطبیق مقیاس با زمینه مدیریت زنجیره تامین خاص انجام شد.
نمونه گیری و جمع آوری داده ها زنجیره تامین
داده های این مطالعه از شرکت های تولیدی کره ای جمع آوری شده است. یک لیست پستی از بخشهای لجستیک یا SCM از فهرست شرکتهای شریک آژانس ترویج تجارت و سرمایهگذاری کره (KOTRA) تهیه شد و این نظرسنجی با همکاری یک شرکت تحقیقاتی-مشاوره انجام شد. حدود 1000 شرکت به صورت تصادفی از فهرست انتخاب شدند. مدیران ارشد یا میانی با مسئولیت مستقیم لجستیک یا SCM به عنوان پاسخ دهندگان هدف ما در نظر گرفته شدند. تیم نظرسنجی شرکت مشاور ابتدا بخش لجستیک یا SCM شرکت های منتخب را برای همکاری فراخواند و سپس پرسشنامه برای 350 شرکتی که مایل به شرکت در نظرسنجی بودند ارسال شد . در مجموع 250 پاسخ دریافت شد. در صورت مشاهده هرگونه سوال حذف شده، تیم نظرسنجی با مدیر تماس می گیرد تا پرسشنامه را تکمیل کند.
تحلیل سوگیری بدون پاسخ زنجیره تامین
آزمونی برای سوگیری عدم پاسخ با مقایسه پاسخ دهندگان اولیه و دیررس انجام شد. پاسخهایی که قبل از ایمیل یادآوری دریافت میشوند به عنوان پاسخهای اولیه و پاسخهایی که بعد از آن دیر دریافت میشوند در نظر گرفته میشوند. آزمون T برای بررسی تفاوت بین دو گروه از پاسخ دهندگان در معیارهای مهم انجام شد. هیچ تفاوت میانگینی بین این دو مجموعه در ویژگیهای کلیدی مانند اندازه شرکت وجود نداشت.
زنجیره تامین و نتایج مشخصات پاسخگو
شرکت های پاسخ دهنده عمدتاً 5 صنعت شامل الکترونیک (83)، محصولات پلاستیکی (51)، مبلمان (47)، قطعات فولادی (40) و سایرین (29) را نمایندگی می کردند. شرکتهای شرکتکننده عمدتاً شرکتهای کوچک و متوسط (SMEs) بودند و اندازه متوسط شرکت (از نظر تعداد کارکنان) 400 نفر بود. عناوین شغلی پاسخدهندگان از کارمند مسئول SCM تا مدیر ارشد متغیر بود. مدیران میانی و ارشد و مدیران ارشد بیش از 80 درصد نمونه را تشکیل می دادند و اکثر عناوین شغلی مدیران مسئول SCM بودند. این نتیجه نشان می دهد که SCM تولیدکنندگان کوچک و متوسط کره ای تحت نظارت مدیران سطح بالاتر با حداقل 7 سال تجربه در صنعت است.
زنجیره تامین و تحلیل پایایی و روایی
مقبولیت مدل اندازه گیری با تحلیل روایی همگرایی، روایی تمایز و پایایی همه سازه ها مورد بررسی قرار گرفت. اعتبار همگرا نشان می دهد که مجموعه ای از آیتم های اندازه گیری یک ساختار اساسی را نشان می دهد. به دو صورت مورد بررسی قرار گرفت. ما ابتدا امتیازات قابلیت اطمینان ترکیبی (CR) را برای همه سازهها ارزیابی کردیم، و سپس، دوم، میانگین واریانس استخراجشده (AVE) را محاسبه کردیم. تمام سازه ها از 0.7، آستانه پایایی ترکیبی فراتر رفتند، و تمام تخمین های AVE از پنج سازه بیشتر از نقطه برش، 0.5 بود . در نتیجه، مقادیر CR و AVE پشتیبانی قوی برای اعتبار همگرا ارائه کردند.
ضرایب همبستگی مجذور بین دو سازه پنهان با تخمین AVE آنها نیز مقایسه شد . بر اساس این آزمون، روایی تمایز زمانی وجود دارد که اقلام دارای واریانس مشترک بیشتری با سازه مربوطه خود باشند تا هر واریسی که سازه با سازه های دیگر به اشتراک می گذارد. بنابراین، ضریب همبستگی مجذور بین هر جفت سازه باید کمتر از تخمین AVE برای هر سازه جداگانه باشد. با مقایسه ضرایب همبستگی با تخمین های AVE ، همه همبستگی های مجذور کوچکتر از AVE برای هر سازه جداگانه بودند. بنابراین، این نتایج در مجموع شواهدی از اعتبار تمایز بین سازههای نظری ارائه کردند.
تخمین پایایی برای آخر باقی ماند زیرا در غیاب سازه معتبر، پایایی معنادار نخواهد بود. نتایج تجزیه و تحلیل همبستگی کل آیتم ارائه شده تناسب معقول عوامل پنهان با داده های جمع آوری شده است. مقادیر α کرونباخ برای همه عوامل بیشتر از 0.8 بود، سازگاری درونی و اعتبار ساختارها را نشان می دهد زیرا آنها بسیار بالاتر از حد پایین پیشنهادی 0.7 بودند . این نتیجه از درجه بالایی از قابلیت اطمینان سازه پشتیبانی می کند.
آزمون فرضیه ها زنجیره تامین
نتایج مدل ساختاری در جدول 6 نشان داده شده است . همه شاخصهای برازش نشاندهنده یک مدل برازش مناسب بودند.(فرضیه های 1، 2 و 3): اعتماد (0.229؛ p <0.01)، رضایت (0.281؛ p <0.01)، و تعهد (0.163؛ p <0.05). نتایج آزمون بیشتر از فرضیه های 4 و 5 با ضرایب همبستگی مثبت قابل توجه پشتیبانی می کند: ادغام لجستیک بر کیفیت خدمات لجستیک (0.612؛ p <0.01) و ادغام لجستیک بر عملکرد زنجیره تامین (0.293؛ p .< 0.01). همچنین مشخص شد که کیفیت خدمات لجستیک بر عملکرد زنجیره تامین همبستگی بالایی دارد (0.405؛ p <0.01).
جدول 6 نتایج آزمون فرضیه ها شکل 2
نتایج مدل تحقیق فرضی
بحث در خصوص زنجیره تامین
بر اساس نظریه وابستگی به منابع (RDT)، ما به طور تجربی نقش مکانیسمهای رابطهای را در توضیح عملکرد زنجیره تامین شرکتها در روابط برونسپاری لجستیک بررسی میکنیم. مطابق با مدل نظری ما، نتایج نشان میدهد که سه عامل رابطهای، از جمله اعتماد، رضایت، و تعهد، با یکپارچگی لجستیک بین شرکتهای مشتری و LSPهای آنها همبستگی مثبت دارند. یافتههای ما همچنین نشان داد که اعتماد مشتریان افزایش یافته توسط توانایی شرکتهای لجستیکی که خدمات مورد انتظار را انجام میدهند و حفظ میکنند، توسعه اهداف مشترک و برنامهریزی مشترک برای یکپارچگی لجستیک را تقویت میکند.
علاوه بر این، یافته های ما نشان داد که رضایت مشتریان به طور مثبت بر عملکرد خدمات لجستیک از نظر برآورده کردن انتظارات مشتری یا انجام عملیات لجستیک انعطاف پذیر تأثیر می گذارد. این نتیجه نشان میدهد که سطح بالایی از رضایت از خدمات لجستیک، یکپارچگی لجستیک را برای حفظ عملیات پاسخگو و مسئولانه برای مقابله بهتر با عدم اطمینان در زنجیره تامین تسهیل میکند.
به طور مشابه، افزایش عدم اطمینان محیطی چالشهای مهمی را برای شرکتهایی ایجاد میکند که به دنبال شرکای تجاری هستند که میتوانند به واکنش مؤثرتر به بازارهای با سرعت در حال تغییر کمک کنند. یافتههای ما نشان میدهد که تعهد یک شرکت لجستیک برای حل مسائل مربوط به لجستیک یک شرکت، تمایل مشتری را برای تدوین یک ادغام استراتژیک با شرکت لجستیک افزایش میدهد.
در نهایت، مطالعه ما نشان داد که عملکرد زنجیره تامین به طور قابل توجهی با یکپارچگی لجستیک مرتبط است که به عنوان یک شایستگی غالب در مورد سفارشی کردن فرآیندهای سفارش، بهبود جریان مواد، بهبود کارایی هزینه و پالایش جریان ارزش کلی ظاهر شده است. این یافته با مطالعات قبلی مطابقت دارد که کلید ایجاد یک زنجیره تامین بسیار رقابتی را با اجرای راهحلهای لجستیکی سرتاسر بیان میکردند . چنین یکپارچگی استراتژیک همچنین به تطابق مداوم قابلیتهای خدمات لجستیک با افزایش انتظارات مشتری کمک میکند و در نتیجه به شرکتهای مشتری کمک میکند تا کیفیت محصول و همچنین سهم بازار را بهبود بخشند.
مفاهیم و تحقیقات آتی زنجیره تامین
مطالعه ما در چندین جنبه مهم به ادبیات کمک می کند. اول، اگرچه مکانیسم مبتنی بر RDT در ادبیات بررسی شده است، ما عوامل بین سازمانی از جمله اعتماد، رضایت و تعهد را شناسایی میکنیم که میتوانند تمایل شرکتهای مشتری را برای ادغام زنجیرههای تدارکات و تامین خود تقویت کنند. این یکی از معدود مطالعاتی است که چارچوب نظری یکپارچهای را که هر سه عامل را در بر میگیرد ساخته و بهطور تجربی تأیید میکند. این بررسی ما را به گسترش ادبیات یکپارچهسازی لجستیک و کیفیت خدمات لجستیک با ارائه دیدگاه جامعتری در مورد ارزش تلاشهای شرکتها برای دستیابی به یکپارچگی لجستیک در سراسر زنجیرههای تامین جهانی هدایت میکند.
دوم، در راستای RDT، همکاری شرکا برای شرکت برای حل مشکلات عملیاتی کلیدی است. زمانی منطقی است که شرکت ها بتوانند روابط استراتژیک همزیستی را با یکدیگر احساس کنند یا نقش مکمل عملیات و منابع خود را متصور شوند. علاوه بر این، همکاری شرکا خطرات ناشی از اختلالات غیرمنتظره زنجیره تامین را همانطور که در همه گیری اخیر COVID-19 نشان داده است، کاهش می دهد. اکثر کسب و کارها تحت سطح بالایی از عدم اطمینان محیطی کار می کنند. در چنین محیط های نامطمئنی، شرکت ها نیاز به حذف عوامل غیرقابل پیش بینی دارند که ممکن است پیامدهای منفی مختلفی را برای آنها به همراه داشته باشد.
سوم، مطالعه ما پشتیبانی تجربی مهمی را برای یک مدل اندازهگیری قوی فراهم میکند. این اقدامات می تواند برای آزمایش بیشتر روابط بین یکپارچه سازی لجستیک و عملکرد خدمات لجستیک مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این، تحقیقات ما مدل اندازه گیری را با در نظر گرفتن اثرات میانجی کامل در مدل تقویت می کند. تجزیه و تحلیل های آماری ما نشان می دهد که هیچ یک از سه عامل تاثیر مستقیمی بر عملکرد زنجیره تامین در سطح معنی داری 5٪ نداشتند. به عبارت دیگر، اعتماد، رضایت و تعهد با یکپارچگی لجستیک برای شرکتها واسطه میشود تا نتایج عملکرد زنجیره تامین قابل توجهی را به دست آورند. این یافته اهمیت ایجاد سطوح بالای اعتماد، رضایت و تعهد را در میان اعضای زنجیره تامین تقویت می کند. علاوه بر این، مدل اندازه گیری در ابتدا در چین توسعه و آزمایش شد . سهم این بررسی از این جهت قابل توجه است که یکی از معدود مطالعات تجربی است که از آیتمها و مقیاسهای اندازهگیری برای تخمین عوامل یکپارچهسازی لجستیک و عملکرد زنجیره تامین در بین شرکتهای کرهای استفاده کرده و سعی در اصلاح موارد اندازهگیری با اصلاح دارد.
نتایج مطالعه پیامدهای مهمی در بحران همهگیری کنونی نیز دارد. اختلال به محیط زنجیره تامین جهانی رسیده است و بسیاری از شرکتها از تاثیر همهگیری آسیب دیدهاند و برخی از فعالیتهای آنها به حداقل رسیده یا به طور کامل متوقف شدهاند. بسیاری از تولیدکنندگان به طور جدی تحت تأثیر وقفه های جهانی شدن ناشی از بحران هستند . حتی عملیاتهای حیاتی در کسبوکارها با اختلالات عمده مواجه میشوند، زیرا تامینکنندگان با مشکلاتی در تولید مواجه میشوند . شکلگیری رابطه بین LSPها و شرکتهای مشتری آنها در این زمانهای بیسابقه اهمیت بیشتری پیدا میکند. LSPها بیش از هر زمان دیگری ملزم به ادغام نزدیکتر با شرکت های مشتری خود هستند و برای انجام این کار، آنها باید دائماً شرکت های مشتری خود را راضی کنند و اعتماد ایجاد کنند.
LSP های کاملاً یکپارچه با شرکت های مشتری ممکن است راحت تر به حالت عادی بازگردند. کسبوکارها از طرق مختلف در تلاش هستند تا فعالیتهای خود را پس از بحران همهگیری از سر بگیرند. شروع مجدد عملیات به زمان، پول و تلاش زیادی نیاز دارد. برای ترتیب دادن عملیات برای شروع مجدد، آنها باید (1) ظرفیت های مورد نیاز برای شروع مجدد را تعریف کنند، نه فقط ظرفیت های موجود را. (2) ارزیابی سطح تعهد منابع. و (3) به همسویی زنجیره تامین کمک می کند . به نظر می رسد انعطاف پذیری و سهولت چنین وظایفی به ادغام لجستیک بستگی دارد. شروع مجدد عملیات در پی همهگیری یک چالش بزرگ است حتی اگر روابط خوبی با شرکای خود داشته باشید بدون اینکه نیازی به مشکوک شدن به انگیزههای یکدیگر داشته باشید .
سالهای اخیر شاهد حرکت فزایندهای به سمت دیدگاه کیفیت روابط به عنوان یک پدیده چند وجهی بودهایم . این دیدگاه به طور تجربی توسط بسیاری از بررسی های ادبیات در مورد کیفیت رابطه پشتیبانی می شود (به عنوان مثال، آتاناسوپولو و اوسوباجو و مور). این بررسیها تمایل فزایندهای به تلقی کیفیت روابط به عنوان یک ساختار استراتژیک مهم پیدا کردند. برای تحقیقات آتی، اعمال همان رویکرد به کار گرفته شده در این مطالعه برای سایر فرهنگ ها یا اقتصادها جالب خواهد بود. همچنین، یک مطالعه طولی اطلاعات بیشتری را برای اثرات بلندمدت سه عامل کلیدی که در این مطالعه بررسی کردیم، ارائه میکند.
در دسترس بودن داده ها و مواد
داده های این مطالعه از شرکت های تولیدی کره ای جمع آوری شده است.
اختصارات SCM:
مدیریت زنجیره تامین
LSP ها:
ارائه دهندگان خدمات لجستیک
سامانه مرکزی ایران : زنجیره تامین خدمات ایرانی
محتوا ترجمه شده از سایت خارجی میباشد و منبع محتوای انگلیسی : jqualityinnovation