روش نگهداری آرالیا ژاپنی چگونه است ؟
آرالیا با نام علمی “FATSIA JAPONICA” گیاهی سرسبز است که زیستگاه آن آسیای شرقی و جنوب کشور ژاپن می باشد. گل آرالیای برگ پهن در سرزمین خود به صورت درختچه هایی همیشه سرسبز است و رشد بسیار خوبی در حدود ۳ تا ۶ متر دارد.برگهای گل آرالیا مینیاتوری از نظر شکل ظاهری شبیه پاپیتال می باشند و دارای برگهایی سبز و براق و شبیه پاپیتال به قطر ۲۰ تا ۴۰ سانتیمتر است.
این برگها پنجهای شکل و از ۵ یا ۷ یا ۹ لب تشکیل شده است. برخی از انواع آرالیا برگهایی طلایی و یا برگهایی ابلق دارند که در مقایسه با نمونههایی که برگهای سبز رنگی دارند رشدی آهسته تر دارند و البته پرورش آنان نیز کمی مشکل تر است.
آبیاری: بستر کاشت گیاه در فصل رشد (بهار تابستان و پاییز) باید همواره مرطوب باقی بماند اما با کاهش دمای هوا (زمستان) میبایست حجم آب را کاهش داد و بعد از آنکه سطح بستر خاک خشک شد گیاه را آبیاری کرد.
نور: این گیاه به مکانی پر نور اما بدور از نور مستقیم آفتاب نیاز دارد.نور بیش از اندازه محیط موجب سوختگی نوک و حاشیه برگها و یا ظهور لکه های قهوه ای رنگ سوخته بر پهنه برگ می شود. از طرفی نور کم محیط نیز منجر به کوچک ماندن برگها و پریدگی رنگ آنها خواهد شد.
رطوبت: گل آرالیا درختی به رطوبت هوا محتاج است و در روزهای گرم گیاه را به شکل روزانه و در روزهای سرد هر ۳-۲ بار در هفته نیاز به غبارپاشی دارد. غبارپاشی را در زیر نور آفتاب انجام ندهید زیرا ممکن است لکههای سوخته بر روی برگها شکل گیرد.
دما: آرالیا بیشتر هوای سرد را ترجیح میدهد و کاهش دما را تحمل میکند تا هوای گرم. برخی منابع علمی به شکل کلی دمای مناسب رشد این گیاه را ۱۸-۴ درجه سانتیگراد معرفی کردهاند. برخی دیگر دمای ۲۳-۱۸ را در طی روز و حدود ۱۵ درجه سانتیگراد را در طی شب مناسب میدانند. در صورت افزایش دما باید هوا را نیز مرطوب نگهداشت تا گیاه آسیب کمتری ببیند. در دمای ۱۲-۱۰ درجه سانتیگراد دوران استراحت شروع میشود که در چنین شرایطی باید از میزان آبیاری گیاه کم کرد.
خاک: آرالیا به خاکی سبک، غنی و با زهکشی مناسب و سریع نیاز دارد البته خاکهای لومی را نیز تحمل میکند. در صورت کمبود مواد غذایی برگها رنگ پریده میشوند و رشد گیاه کاهش مییابد.
کوددهی: برای کوددهی میتوان از کودهای محلول گیاهان آپارتمانی هر دو هفته یکبار البته با نصف غلظت معمول استفاده کرد.