اثر مقدار کود نیتروژن و تراکم کاشت بر رشد و عملکرد اسانس گیاه زوفا را شرح دهید .

1.92Kعناصر مورد نیاز گیاهان ( کود ) پاسخ به سوالات عمومی در زمینه تغذیه گیاهان

پرسش و پاسخ عمومی در خصوص عناصر مورد نیاز گیاهان در زیر این مقاله قابل نمایش عموم میباشد و طرح سوال به صورت رایگان است

تقریباً 20 عنصر مغذی و ریز مغذی از مواد مغذی ضروری برای تأمین کلیه نیازهای بیوشیمیایی گیاهان به حساب می آیند.

اهداف یادگیری

  • تشخیص عناصر مورد نیاز گیاهان به صورت تخصصی
[caption id="attachment_53342" align="aligncenter" width="378"]عناصر مورد نیاز گیاهان کود پرسش و پاسخ عناصر مورد نیاز گیاهان[/caption]

امتیاز کلیدی مطالب

  • اگر گیاه نتواند چرخه حیات خود را بدون آن کامل کند ، اگر هیچ عنصر دیگری نتواند عملکرد مشابه را انجام دهد و مستقیماً در تغذیه نقش داشته باشد ، یک عنصر ضروری است.
  • یک ماده مغذی ضروری مورد نیاز گیاه در مقادیر زیاد ، عنصر درشت مغذی ماکرو نامیده می شود ، در حالی که ماده مغذی مورد نیاز در مقدار بسیار کم ، عنصر ریز مغذی میکرو نامیده می شود.
  • منابع کمبود یا ناکافی مواد مغذی بر رشد گیاه تأثیر منفی می گذارد ، که منجر به توقف رشد ، رشد کند ، کلروز یا مرگ سلول می شود.
  • حدود نیمی از مواد مغذی ضروری ریز مغذی هایی مانند بور ، کلر ، منگنز ، آهن ، روی ، مس ، مولیبدن ، نیکل ، سیلیسیم و سدیم است.

شرایط کلیدی برای تغذیه گیاهان

  • ریز مغذی : ماده معدنی ، ویتامین یا ماده دیگری که حتی در مقادیر بسیار کمی برای رشد یا متابولیسم ضروری است.
  • کلروز : زردی بافت گیاه به دلیل از دست دادن یا عدم وجود کلروفیل
  • درشت مغذی : هر یک از عناصر مورد نیاز مقدار زیادی از موجودات زنده است

مواد مغذی ضروری

گیاهان برای تأمین تمام نیازهای بیوشیمیایی خود فقط به نور ، آب و حدود 20 عنصر نیاز دارند. به این 20 عنصر عناصر مغذی ضروری گفته می شود . برای اینکه یک عنصر ضروری تلقی شود ، سه معیار لازم است:
  1. یک گیاه نمی تواند چرخه حیات خود را بدون عنصر کامل کند
  2. هیچ عنصر دیگری نمی تواند عملکرد عنصر را انجام دهد
  3. این عنصر مستقیماً در تغذیه گیاه نقش دارد

درشت مغذی ها ماکرو و ریز مغذی ها میکرو

عناصر اساسی را می توان به عناصر درشت مغذی ها ماکرو و ریز مغذی ها میکرو تقسیم کرد . مواد مغذی مورد نیاز گیاهان در مقادیر بیشتر را عناصر درشت مغذی می نامند. حدود نیمی از عناصر اساسی عناصر مغذی در نظر گرفته می شوند: کربن ، هیدروژن ، اکسیژن ، نیتروژن ، فسفر ، پتاسیم ، کلسیم ، منیزیم و گوگرد. اولین کربن (C) برای تشکیل کربوهیدرات ها ، پروتئین ها ، اسیدهای نوکلئیک و بسیاری از ترکیبات دیگر به کربن (C) نیاز است. بنابراین ، در همه ماکرومولکول ها وجود دارد. به طور متوسط ​​، وزن خشک (به استثنای آب) سلول 50 درصد کربن است ، و آن را به یک قسمت اصلی از مولکول های زیستی گیاه تبدیل می کند. [caption id="attachment_53343" align="aligncenter" width="401"]عناصر مورد نیاز گیاهان کود ماکرو و میکرو پرسش و پاسخ کود میکرو و ماکرو[/caption]
عناصر اساسی مورد نیاز گیاهان : برای اینکه یک عنصر به عنوان یک ماده اساسی در نظر گرفته شود ، گیاه نمی تواند چرخه حیات خود را بدون عنصر کامل کند ، هیچ عنصر دیگری نمی تواند عملکرد عنصر را انجام دهد و این عنصر مستقیماً در تغذیه گیاه نقش دارد.

عناصر فراوان در چرخه رشد گیاهان نقش نیتروژن

عنصر فراوان بعدی در سلولهای گیاه نیتروژن (N) است. بخشی از پروتئین ها و اسیدهای نوکلئیک است. ازت در سنتز برخی ویتامین ها نیز استفاده می شود. هیدروژن و اکسیژن عناصر درشت مغذی هستند که بخشی از بسیاری از ترکیبات آلی هستند و همچنین آب را تشکیل می دهند. اکسیژن برای تنفس سلولی لازم است.

نقش موثر اکسیژن در گیاهان

گیاهان از اکسیژن برای ذخیره انرژی به شکل ATP استفاده می کنند. فسفر (P) ، ماکرومولکول دیگر ، برای سنتز اسیدهای نوکلئیک و فسفولیپیدها لازم است. به عنوان بخشی از ATP ، فسفر امکان تبدیل انرژی غذایی را از طریق فسفوریلاسیون اکسیداتیو به انرژی شیمیایی فراهم می کند. انرژی نور در حین فتوسفریلاسیون در فتوسنتز به انرژی شیمیایی تبدیل می شود. و به انرژی شیمیایی تبدیل می شود تا هنگام تنفس استخراج شود.

نقش گوگرد در تغذیه گیاهان

گوگرد بخشی از آمینو اسیدهای خاص مانند سیستئین و متیونین است و در چندین کوآنزیم وجود دارد. گوگرد همچنین به عنوان بخشی از زنجیره انتقال الکترون که شیب های هیدروژن در تبدیل انرژی نور به ATP نقش اساسی دارند ، در فتوسنتز نقش دارد.

نقش پتاسیم در تغذیه گیاهان

پتاسیم (K) به دلیل نقش آن در تنظیم باز و بسته شدن روزنه مهم است. روزنه ها به عنوان روزنه هایی برای تبادل گاز به حفظ تعادل آب سالم کمک می کنند. پمپ یون پتاسیم از این فرآیند پشتیبانی می کند.

نقش منیزیم در بهبود عملکرد گیاه

منیزیم (منیزیم) و کلسیم (کلسیم) نیز از عناصر مغذی مهم هستند. نقش کلسیم دو برابر است: برای تنظیم انتقال مواد مغذی و پشتیبانی از بسیاری از عملکردهای آنزیم. منیزیم برای فرآیند فتوسنتز مهم است. این مواد معدنی همراه با ریز مغذی ها به تعادل یونی گیاه نیز کمک می کنند.

عناصر مورد نیاز ارگانیسم های خاک به شرح زیر است

ارگانیسم ها علاوه بر عناصر مغذی زیاد ، به عناصر مختلفی به مقدار کم نیاز دارند. این ریز مغذی ها یا عناصر کمیاب در مقادیر بسیار کمی وجود دارند. هفت ریز مغذی اصلی شامل بور ، کلر ، منگنز ، آهن ، روی ، مس و مولیبدن است.

عناصر ریز مغذی میکرو

معرفی عناصر ریز مغذی و نقش آنها در تغذیه گیاهان

نقش بور در تغذیه گیاهان

اعتقاد بر این است که بور (B) در انتقال کربوهیدرات در گیاهان نقش دارد. همچنین در تنظیم سوخت و ساز بدن کمک می کند. کمبود بور غالباً باعث بازگرداندن جوانه ها خواهد شد.

نقش کلر در تغذیه گیاهان

کلر (Cl) برای اسمز و تعادل یونی لازم است. همچنین در فتوسنتز نقش دارد.

نقش مس در بهبود عملکرد گیاهان

مس (مس) جز component برخی از آنزیم ها است. علائم کمبود مس شامل قهوه ای شدن نوک برگها و کلروز (زردی برگ ها) است.

نقش آهن در بهبود عملکرد گل و گیاه

آهن (Fe) برای سنتز کلروفیل ضروری است ، به همین دلیل کمبود آهن منجر به کلروز می شود.

نقش منگنز در بهبود عملکرد گیاهان

منگنز (Mn) برخی از آنزیم های مهم دخیل در تشکیل کلروفیل را فعال می کند. گیاهان کمبود منگنز در رگهای برگ های آن کلروز ایجاد می کنند. در دسترس بودن منگنز تا حدودی به pH خاک بستگی دارد.

نقش مولیبدن در تغذیه گیاهان جوان

مولیبدن (Mo) برای سلامت گیاه بسیار ضروری است ، زیرا گیاهان از آن برای کاهش نیترات به شکل های قابل استفاده استفاده می کنند. بعضی از گیاهان از آن برای تثبیت نیتروژن استفاده می کنند. بنابراین ممکن است لازم باشد قبل از کاشت حبوبات به برخی خاکها اضافه شود.

نقش روی در بهبود عملکرد و تغذیه گیاهان

روی (Zn) در تشکیل کلروفیل نقش دارد و بسیاری از آنزیم ها را نیز فعال می کند. علائم کمبود روی شامل کلروز و توقف رشد است. ممکن است لازم باشد قبل از کاشت حبوبات به برخی خاکها اضافه شود. روی (Zn) در تشکیل کلروفیل نقش دارد و بسیاری از آنزیم ها را نیز فعال می کند. علائم کمبود روی شامل کلروز و توقف رشد است. ممکن است لازم باشد قبل از کاشت حبوبات به برخی خاکها اضافه شود. روی (Zn) در تشکیل کلروفیل نقش دارد و بسیاری از آنزیم ها را نیز فعال می کند. علائم کمبود روی شامل کلروز و توقف رشد است.

کمبود عناصر غذایی در گیاهان چه مواردی را ایجاد خواهد کرد

کمبود هر یک از این مواد مغذی ، به ویژه عناصر مغذی درشت ، می تواند روی رشد گیاه تأثیر منفی بگذارد. بسته به ماده مغذی خاص ، کمبود آن می تواند باعث توقف رشد ، رشد کند یا کلروز شود. کمبود شدید ممکن است منجر به علائم مرگ سلول در برگها شود. [caption id="attachment_53344" align="aligncenter" width="405"]کمبود عناصر در گیاهان و تغذیه نا مناسب کمبود عناصر در گیاهان[/caption]

عناصر مورد نیاز گیاهان ( کود ) هدف ما پاسخ به سوالات شما عزیزان در راستای تکمل علوم کشاورزی ایران

سازمان زنجیره تامین بهشت با ایجاد بستری در جهت پاسخگویی به سوالات راهکاری برای کمک به کشاورزان را نهادینه کرده است .

با بارگذاری سوال و جواب در فروش محصولات سهیم باشید و خود را بازنشسته کنید .

جهت مطالعه روند سهم دهی به شما عزیزان میتوانید وارد بستر تکمیل علم شوید .

بهترین تغذیه برای گیاهان چیست ؟

هدف ما پاسخ به سوالات شما میباشد و در این راستا بیش از هزاران سوال و جواب در اختیار شما قرار میدهیم .

سوالاتی که در خصوص عناصر مورد نیاز گیاهان ( کود ) بارگذاری شده است به صورت دسته بندی در بخش های مختلف تقسیم شده است .

دسته بندی ها در تمامی زمینه های گیاهی به تفکیک میباشد .

تعدادی از دسته هایی که بارگذاری شده است و در آنها مطالبی تخصصی به صورت سوال و جواب ذخیره شده است به شرح زیر است .

دسته های تخصصی ایجاد شده در زمینه عناصر مورد نیاز گیاهان چیست ؟

کود مناسب گیاهان دارویی که به تفکیک تمامی گیاهان با مشخصات و نیاز های عناصر گیاهی بارگذاری محتوا گردیده است .

کود مناسب گیاهان زینتی فضای باز که به تفکیک تمامی گیاهان با مشخصات و نیاز های عناصر گیاهی بارگذاری محتوا گردیده است .

کود مناسب گیاهان زینتی آپارتمان که به تفکیک تمامی گیاهان با مشخصات و نیاز های عناصر گیاهی بارگذاری محتوا گردیده است .

کود مناسب درختان میوه که به تفکیک تمامی درختان با مشخصات و نیاز های عناصر گیاهی بارگذاری محتوا گردیده است .

کود مناسب سبزیجات که به تفکیک تمامی سبزیجات با مشخصات و نیاز های عناصر گیاهی بارگذاری محتوا گردیده است .

کود مناسب کاکتوس ها که به تفکیک تمامی کاکتوس ها با مشخصات و نیاز های عناصر گیاهی بارگذاری محتوا گردیده است .

کود مناسب نشاء که به تفکیک تمامی نشاء ها با مشخصات و نیاز های عناصر گیاهی بارگذاری محتوا گردیده است .

کود مناسب غلات که به تفکیک تمامی غلات با مشخصات و نیاز های عناصر گیاهی بارگذاری محتوا گردیده است .

هدف پاسخگویی و ساختار سازی سازمان چیست ؟

پاسخ به تمامی سوالات صنایع کشاورزی و زیر دسته اصلی عناصر مورد نیاز گیاهان ( کود ) میتواند راهکاری برای بهبود تولیدات محصولات زراعی ، باغی و گلخانه ای باشد .

هدف این سازمان از ایجاد بستری در راستای تکمیل علوم در تمامی زمینه ها کمک به ایران و ایرانی میباشد و میکوشد تا بتاند راندمان پاسخگویی به سوالات شما عزیزان را فراهم آورد .

فراموش نکنید پلن های درآمدی سازمان در راستای عرضه محصولات به کشاورزان به صورت سهم بندی صورت گرفته است و اعضای فعال در زمینه پاسخ گویی به سوالات و نیز طراحان سوال های تخصصی میتوانند در فروش محصولات کشاورزی سهیم باشند .

محتوای بارگذاری شده از مقالات خارجی جمع آوری و ترجمه شده است - مطالعه و انتشار با ذکر منبع بلامانع است bio.libretexts.org

مرکز آموزش ویدئویی بستری برای آموزش های رایگان کشاورزی .

">عناصر مورد نیاز گیاهان ( کود )
کود پتاسیم کود پتاسیم مایع کود سلفات کود نیترات
0

0cef74f701a244ff840c4a0e238cec6ac94c923e 14 - اثر مقدار کود نیتروژن و تراکم کاشت بر رشد و عملکرد اسانس گیاه زوفا را شرح دهید .اثر مقدار کود نیتروژن و تراکم کاشت بر رشد و عملکرد اسانس گیاه زوفا را شرح دهید .

مصطفی قدیری سوال ویرایش شده دسامبر 29, 2020
گذاشتن نظر
0

اثر مقدار کود نیتروژن و تراکم کاشت بر رشد و عملکرد اسانس گیاه زوفا را شرح دهید .

هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر سطوح کود نیتروژن و تراکم بوته بر رشد و عملکرد اسانس زوفا بود. این تحقیق به صورت کرت هاي خرد شده درقالب طرح بلوك هاي کامل تصادفی و با 4 تکرار اجرا شد. تیمارهاي آزمایش شامل نیتروژن در 4 سطح صفر ، 75،150 و 225 کیلوگرم در هکتار و تراکم کشت در 3 سطح 10، 8 ،6 بوته در متر مربع بودند. نتایج نشان داد بالاترین عملکرد ماده خشک و اندام دارویی در تراکم 10 بوته در متر مربع به دست آمد. میزان مصرف 225 کیلوگرم در هکتار نیترو ژن و عدم مصرف نیتروژن در مرحله حداکثر گلدهی به ترتیب موجب تولید بیشترین و کمترین تعداد برگ در ساقه اصلی بوته شدند. همچنین بالاترین عملکرد اندام دارویی با مصرف 225 کیلوگرم نیتروژن در هکتار توصیه می گردد. تراکم 10 بوته در متر مربع و میزان 75 کیلوگرم نیتروژن در هکتار بهترین تیمار می باشد مقدمه گیاهی است داروئی و چند ساله متعلق به تیره نعنا ع که زوفا با نام Hyssopus officinalis علمی بخش هاي قابل استفاده آن سرشاخه هاي گلدار، برگ وبذر می باشد. ازدم کرده پیکره رویشی این گیاه به عنوان یک داروي شفا بخش براي درمان بیماري هاي دستگاه تنفس فوقانی مانند سرفه ، سیاه سرفه، برونشیت وآسم مورد استفاده قرار می گیرد. اسانس زوفا خاصیت ضد باکتریایی وضد قارچی داشته و در صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی کاربرد فراوان دارد. منشاء این گیاه آسیاي صغیر گزارش شده و از دریاي خزر تا دریاي سیاه و همچنین در مناطق شنی مدیترانه می روید. این گیاه داراي ریشه مستقیم با انشعاب هاي فراوان می باشد، ساقه در این گیاه چهار گوش و مستقیم و ارتفاع آن بین 50 الی 70 سانتی متر است. برگهاي زوفا به طول ال2 ی 4 سانتی متر و به عرض 5/ ال0 ی 1س انتی متر که در طول ساقه به صورت متقابل به شکل صلیب قرار می گیرند. هر دو طرف پهنک پوشیده از حفره هاي محتوي اسانس است. گل هاي زوفا در رنگ سفید ، صورتی ،آب ی و مخلوط که در قسمت فوقانی ساقه هایی به طول 40 الی 45 سانتی متر به صورت چرخه هایی مجتمع که هر چرخه مرکب از هفت الی نه گل می باشد تشکیل می شوند. میوه زوفا فندقه چهار قسمتی و رنگ آن سیاه یا قهوه اي تیره است. رشد اولیه در گیاه زوفا کند بوده و در سال اول رویش، گل ها در اواخر خرداد و اوایل تیر ماه ظاهر می شوند. اثر قابل توجه نیتروژن در افزایش محصولات ازیک طرف و کاهش میزان آن درخاك از طرف دیگر سبب شده است که محققان به طور فزاینده اي به مطالعه اثرات کودهاي نیتروژنی روي آورده وآن ها جهت افزایش تولید استفاده نمایند. ازسوي دیگر نیتروژن به عنوان محرك رشد رویشی مدت اهسا ت که توسط پژوهشگران مطرح شده است. در داخل کشور تحقیقات متعددي در رابطه با گیاهان دارویی صورت گرفته است. نتایج تحقیقات نادري بروجردي و همکاران ( 1385 ) نشان داد بیشترین عملکرد اندام هوایی 30 به دست آمد . × زوفا در دور آبیاري 5 روزه و تاریخ کاشت 25 فروردین با آرایش کاشت 30 طغرائی( 1383 ) در بررسی اثر سطوح مختلف تراکم بوته و میزان نیتروژن بر برخی ازصفات زراعی نعناع فلفلی نتیجه گیري نمود، استفاده از 10 بوته در متر مربع به همراه کاربرد 168 کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار بهترین تیمار براي تولید نعناع فلفلی بود. در بررسی دیگري که توسط راباسی و همکاران  2004 روي گیاه ریحان انجام شد، بیشترین مقدار عملکرد تر، عملکرد خشک، عملکرد برگ خشک شده، درصد مواد موثره و عملکرد مواد موثره در تراکم 20 بوته در متر مربع و در شرایط مصرف کود نیتروژن به دست آمد. عباس زاده و همکاران ( 1383 ) در بررسی تاثیر روش مصرف کود نیتروژن بر ویژگی هاي کمی و کیفی گیاه دارویی بادرنجبویه مشاهده نمودند اثرسطوح مختلف کود نیتروژن  ر عملکرد بیولوژیک، درصد اسانس، عملکرد اسانس، ارتفاع گیاه، تعداد پنجه، قطر ساقه، دور تاج پوشش بوته، طول ریشه، وزن ریشه اما اختلاف معنی دار از لحاظ طول برگ، تعداد ساقه هاي جانبی و طول میانگره ها در بین تیمارهاي مختلف مشاهده نگردید. اکبري نیا و همکاران( 1384 ) اثر کود نیتروژن و تراکم بر عملکرد بذر، اسانس و روغن گیاه گشنیز را بررسی و نشان دادند از لحاظ عملکرد بذر و عملکرد اسانس کاربرد 60 کیلوگرم نیتروژن در هکتار و از لحاظ درصد اسانس تیمار 90 کیوگرم نیتروژن با تراکم 30 بوته در متر مربع بالاترین مقدار را دارا بودند. فاکر باهر و نجف پور( 1376 ) در بررسی اثر کود شیمیایی نیتروژن، فسفر و روي در میزان تولید دانه و رشد اندام هاي گیاه دارویی آویشن، مصرف کود نیتروژن را در ازدیاد بذر این گیاهان دارویی با اهمیت دانسته اند. بالاك و همکاران ( 1999 ) نشان دادند بالاترین شاخص هاي رشدي و عملکرد بابونه با کاربرد 120 کیلوگرم نیتروژن خالص 50 کیلوگرم فسفر خالص و 50 کیلوگرم پتاسیم خالص در هکتار به دست آمد. کاسول ( 1999 ) مقادیر بالاتر از 100 کیلوگرم نیتروژن در هکتار را جهت افزایش اسانس و عمکرد در نعناع فلفلیتوصیه نمود. آزمایش هاي لچامو ( 1993 ) روي بابونه نشان داده است با افزایش سطح کاربرد کود نیتروژن، ارتفاع گیاه، عملکرد ساقه، تعداد پنجه هاي گل دهنده، وزن خشک و تر علوفه، عملکرد دانه و ماده خشک گیاه، شاخه هاي فرعی گل دهنده، شاخه هاي فرعی اولیه و تعداد گل ها به طور قابل ملاحظه اي افزایش می یابد، ولی هیچ گونه تغییري در ترکیبات ماده موثره حاصل نمی شود. برهمین اساس پور و هیت 2004 بیان داشت نیتروژن به افزایش اندازه وعملکرد گل هاي بابونه کمک می کند، ولی کاربرد کود  نیتروژن در مقدار زیاد درصد کامازولن گیاه بابونه را کاهش می دهد. با توجه به اهمیت گیاه دارویی زوفا و مصرف گسترده آن درصنایع مختلف، این تحقیق با هدف بررسی اثر سطوح مختلف نیتروژن و تراکم مختلف بوته بر ارتفاع بوته، ارتفاع سرشاخه گلدار، عملکرد خشک اندام دارویی، عملکرد اسانس در شرایط اکولوژیکی منطقه قره چاي کرکان به اجرا درآمد .

مواد وروش ها

این تحقیق در سال زراعی 1389 درا ستان مرکزي، شهرستان اراك منطقه قره چاي روستاي کرکان واقع در کیلومتر 50 جاده اراك خنداب با مختصات جغرافیایی 39 درجه و 03 / دقیقه عرض شمالی و 37 درجه و 92 دقیقه طول شرقی و ارتفاع 1771 متر از سطح دریا انجام گرفت. درجه حرارت حداقل 39 درجه سانتی گراد در طول دوره آزمایش بود. / 6/ د3 رجه سانتی گراد و حداکثر درجه حرارت محل 8 225 ،150 ، تیمارهاي مورد بررسی درا ین آزمایش شامل مصرف کود نیتروژن در 4 سطح صفر، 75 1 بوته در متر مربع بود، که به کیلوگرم در هکتار از منبع کود اوره 46 % و تراکم در 3 سطح 6 و 8 و 0 50 درنظر گرفته شدند. نیتروژن در کرت هاي اصلی و ×33 ،50×25 ،50× ترتیب با آرایش کاشت تراکم کشت در کرت هاي فرعی قرار گرفت. آزمایش به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوك هاي متر بود که بین هر کرت اصلی یک و نیم × کامل تصادفی در 4 تکرار انجام شد. ابعاد هرکرت فرعی 4 متر براي جلوگیري از اختلاط کودي، سهولت تردد، نمونه برداري، آبیاري، کنترل علف هاي هرز و بین هر تکرار 4 متر براي احداث مسیر تردد، آبیاري وخروج زهآب در نظر گرفته شد. کشت درت اریخ 30 فروردین 1389 با استفاده زن ا شا ء گیاهان ده برگی که در خزانه رشد یافته بودند انجام شد. بعد از کشت نشاء ها در مزرعه به سرعت آبیاري گردیدند. مصرف نیتروژن در 3 نوبت به صورت یک سوم همزمان با انتقال نشاء به مزرعه اصلی، یک سوم هنگام رشد ساقه یو ک سوم قبل از گلدهی انجام گرفت. عملیاتوجین نیز به طور منظم و به صورت مکانیکی هر 20 روز یکبار صورت پذیرفت. در طول اجراي آزمایش زمان هریک از مراحل فنولوژیک گیاه یادداشت گردید. اب شروع گلدهی مساحت هر کرت به وسیله  تقسیم و زا صفات ذیل در زمان حداکثر گلدهی ×1/ کوادرات ثابت (طناب) به ق 3 سمت مساوي 33 مصادف با بیست و پنجم مرداد ماه اندازه گیري به عمل آمد. برداشت در تاریخ 23 مرداد ماه در مرحله 2 متر مربع از هر کرت که معادل یک سوم سطح کشت هر کرت بود، / حداکثر گلدهی از مساحت 66 صورت گرفت. براي به دست آوردن ارتفاع گیاه، ارتفاع ساقه گلدار بوته و عملکرد خشک اندام داروئی، 4 بوته به طور تصادفی و با حذف اثر حاشیه از 2ردیف وسط هر کرت انتخاب و از طول گیاه، طول سرشاخه گلدار، اندازه گیري انجام گرفت. جهت محاسبه وزن خشک برگ کل بوته، وزن خشک سرشاخه گلدار بوته و وزن خشک اندام هوایی بوته نیز پس از جداسازي اجزاء هربوته، این اجزاء به تفکیک درون پاکت هاي کاغذي قرار داده شده و به مدت 48 ساعت در دماي 70 درجه سانتیگراد درون آون قرار داده شدند و سپس توزین گردید. تعداد روز تا حداکثر گلدهی نیز از زمان کاشت تا باز شدناولین سنبله در هر بوته و زمانی که حداکثر درصد بوته ها به گل رفته بودند، در هر کرت مشخص گردید. مقدار 100 گرم سر شاخههاي گلدار زوفا در مرحله حداکثر گلدهی از هرتیمار را پس از خشک کردن در مجاورت جریان هواي آزاد و سایه انتخاب نموده و پس از خرد کردن نمونهها با استفاده از روش تقطیر با آب و توسط دستگاه کلونجر اقدام به استخراج اسانس گیاه گردید. مدت زمان استخراج اسانس براي تمامی نمونهها به طور یکسان 2 ساعت بود. پس از پایان تقطیر، اسانس را در شیشه هاي دودي جمع آوري نموده و جهت رطوبت گیري از آن از پودر سولفات سدیم استفاده شد. پس ازآن اسانس که هرنب گ زرد شفاف بود به دقت وزن شد و راندمان اسانس نسبت به وزن گیاه خشک محاسبه شد. سپس از طریق ضرب کردن درصدهاي به دست آمده در مقدار عملکرد اقتصادي درهر هکتار، میزان  اسانس تولید شده در هر هکتار به دست آمد. مقایسه میانگین ها براساس آزمون دانکن در سطح 5 انجام شد .

نتایج و بحث

نتایج به دست آمده نشان داد اثر میزان سطوح مختلف نیتروژن بر ارتفاع ساقه گلدار معنی دار و اثر تراکم بوته واثر متقابل آنها بر ارتفاع ساقه گلدار معنی دار نبود (جدول 1). مقایسه میانگین ها نشان داد (جدول 2 ) میزان کاربرد 150 کیلوگرم در هکتار نیتروژن موجب ایجاد بیشترین طول ساقه گلدار با سانتیمتر کمترین طول ساقه گلدار / سانتی متر گردید و عدم کاربرد نیتروژن با میانگین 47 / میانگین 31 را سبب شد که ازنظر آماري تفاوت معنی داري با میزان 225 کیلوگرم در هکتار نیتروژن نشان نداد . تعداد برگ در بوته از جمله شاخص هاي مهم میزان توسعه و وضعیت رشدي در گیاه است. افزایش یا کاهش تعداد برگ به طور مستقیم بر میزان فتوسنتز تاثیر می گذارد. اثر نیتروژن بر تعداد برگ در ساقه اصلی در مرحله حداکثر گلدهی در سطح یک درصد معنی داري شد . میزان مصرف 225 کیلوگرم در 330 /و 2084 عدد برگ در / هکتار نیتروژن و عدم مصرف نیتروژن در مرحله حداکثر گلدهی با میانگین 8 ساقه اصلی به ترتیب بیشترین و کمترین تعداد برگ در ساقه اصلی بوته را داشتند. اما تراکم بوته و اثر متقابل فاقد اثر معنی دار بر این صفت بود. نتایج تحقیق حاضر نشان داد تراکم بوته و میزان نیتروژن مصرفی وزن خشک سرشاخه گلدار بوته را تحت تاثیر معنی دار قرار داد (جدول 1 ) .مقایسه میانگین ها (جدول 2 ) مشخص نمود مصرف 225 31 گرم در متر مربع بیشترین وزن خشک سرشاخه گلدار بوته / کیلوگرم در هکتار نیتروژن با میانگین 37 18 گرم در متر مربع وزن خشک / تارولی د نمود و مصرف 75 کیلوگرم در هکتار نیتروژن با میانگین 17 سرشاخه گلدار در گروه بعدي قرارگرفت، که اختلاف معنی داري با مصرف 150 کیلوگرم در هکتار 13 گرم در متر مربع کمترین وزن خشک / نیتروژن نشان نداد. همچنین عدم مصرف نیتروژن با میانگین 13 سرشاخه گلدار بوته را به خود اختصاص داد . 26 گرم در متر مربع / مقایسه میانگین ها (جدول  ) نشان داد تراکم 10 بوته در متر مربع با میانگین 10 14/ بیشترین وزن خشک سر شاخه گلدار بوته را تولید نمود و تراکم 6 بوته در متر مربع با میانگین 32 گرم در متر مربع وزن خشک سرشاخه گلدار بوته کمترین میزان تولید را به خود اختصاص داد. نتایج حاصل از این تحقیق با نتایج جمشیدي ( 1387 ) مبنی بر این که در تراکم هاي بالا، اگر چه تعداد ساقه هاي فرعی بوته ها کاهش می یابد، اما به دلیل بیشتر بودن تعداد بوته در واحد سطح عملکرد گل بالاتر می رود، منطبق است. پا پ و همکاران ( 2007 ) نیز نشان دادند، در گیاه همیشه بهار مصرف نیتروژن موجب افزایش عملکرد گل خشک گردید نتایج بهدست آمده از ارزیابی صفات تجزیه واریانس(جدول 1) نشان داد تراکم بوته در سطح 1% وزن خشک برگ کل بوته را تحت تاثیر معنی دار قرار داد، اما میزان نیتروژن و اثر متقابل آنها این صفت را تحت تاثیر قرار نداد  . مقایسه میانگین ها (جدول 2) نشان داد تراکم 10 بوته در متر مربع با 90 گرم در متر مربع / 139 گرم در متر مربع بیشترین و تراکم ب 6و ته در متر مربع با میانگین 08 / میانگین 1 کمترین وزن خشک برگ در بوته را داشتند جدول 2 وزن خشک کل اندام هوایی به عنوان یکی از نشانگرهاي مهم وضعیت رشدي گیاه، مد نظر بود. افزایش وزن خشک بوته نشان دهنده موفقیت بیشتر گیاه در فتوسنتز به دلیل فراهم بودن شرایط رشدي مناسب تر بود. اثر تراکم بوته بر وزن خشک کل اندام هوایی (عملکرد بیوماس) درسطح 1% معنی دار بود(جدول 1) ولی میزان نیتروژن و اثر متقابل آنها تاثیرمعنی داري بر وزن خشک اندام هوایی نداشت. بر اساس مقایسه میانگین ها (جدول 2)، بالاترین عملکرد وزن خشک اندام هوایی (عملکرد بیوماس) مربوط به تراکم 10 276 گرم در متر مربع بیشترین و تراکم ب 6وت ه در متر مربع با / بوته در متر مربع با میانگین تولید 69 184 گرم در متر مربع کمترین وزن خشک کل اندام هوایی (بیوماس) را سبب شد. در / میانگین تولید 97 تراکم هاي 6 و ب 8و ته در متر مربع بوته ها از رشد و توسعه کمتري نسبت به تراکم 10 بوته در متر مربع برخوردار بودند به طوري حداکثر عملکرد بیوماس تک گیاه از تراکم 10 بوته در متر مربع حاصل گردید . نتایج تحقیق حاضر(جدول 1) نشان داد تراکم بوته و میزان کاربرد نیتروژن در سطح 1% عملکرد اندام دارویی زوفا را تحت تاثیر معنی دار قرار داد. مقایسه میانگین ها (جدول 2) نشان داد مصرف 225 154 گرم در متر مربع بیشترین عملکرد اندام دارویی زوفا را / کیلوگرم در هکتار نیتروژن با میانگین 40 120 گرم در متر مربع کمترین عملکرد اندام دارویی زوفا / تولید نمود. عدم مصرف نیتروژن با میانگین 90 را به خود اختصاص داد که اختلاف معنی داري با مصرف 75 و 150  کیلوگرم در هکتار نیتروژن نشان نداد. همان گونه که در شکل م 1 شخص است مصرف 75 کیلوگرم در هکتار نیتروژن و تراکم 10 بوته در متر 37 گرم در متر مربع بیشترین عودم مصرف نیتروژن در شریط تراکم وت6هب در متر مربع / مربع با تولید 10 اتبولی د 16 / گ3 رم در متر مربع کمترین عملکرد اسانس را حاصل نمود(جدول 2). پنوا ( 1984 ) بیشترین عملکرد اسانس را در بالاترین سطح تراکم بوته یافت. نتایج نشان داد در بابونه بیشتر گزارش ها بیانگر افزایش عملکرد اسانس در اثر افزایش تراکم بوته است. افزایش میزان کود نیتروژن تا سطح 75 کیلوگرم در هکتار باعث افزایش عمکرد اسانس شد گزارش هاي چیلچر( 1987 ) نشان داد نیتروژن بیش از حد باعث تاخیر در گلدهی شده و به طور  غیرمستقیم بر تولید اسانس اثر می گذارد. نتایج حاصل از این تحقیق با نتایج رحمتی و همکاران  1386

مبنی بر افزایش عملکرد اسانس در اثر افزایش تراکم بوته است. همچنین نتایج حاصل از این تحقیق با نتایج آجنا ( 1974 ) مبنی بر این که رشد رویشی، درصد و عملکرد اسانس و درصد کامازولن بابونه با کاربرد کود نیتروژنه در ترکیب با هورمون هاي گیاهی افزایش یافت منطبق است .

8e42f95c17dc88a9aef77badd58843af2b60a001 335 - اثر مقدار کود نیتروژن و تراکم کاشت بر رشد و عملکرد اسانس گیاه زوفا را شرح دهید .f3aa8157c1e5564306e94153b56769537d150c95 335 - اثر مقدار کود نیتروژن و تراکم کاشت بر رشد و عملکرد اسانس گیاه زوفا را شرح دهید .a09dcf5b065dc81239e5c3d7aa384c6e7a56ace5 335 - اثر مقدار کود نیتروژن و تراکم کاشت بر رشد و عملکرد اسانس گیاه زوفا را شرح دهید .

منبع : جهاد کشاورزی

کود مناسب رشد و عناصر ریز مغذی ( میکرو )
مشخصات کود های میکرو
یکی از صدها خدمات مجموعه ی بزرگ پارادایس تهیه و بسته بندی بهترین نوع کودهای میکرو می باشد ، که تهیه نمودن آن برای شما دوستان عزیز به علت سنگین بودن وزن بسته های آن (25 کیلوگرم ) هزینه بر و گاهی اوقات غیرممکن است .
میکرو المنت ها یا عناصر یا عناصر کم مصرف ( ریز مغذی ها ) مانند :
آهن ، روی ، منگنز ، مس ، بور ، مولیبدن و کلر گیاهان مختلف برحسب نیاز و با توجه به نتایج آزمایشات خاک و برگ به کود های فوق نیازمند خواهند بود . ادامه مطالب کلیک کنید .
جایگاه میکروالمنت در تولیدات کشاورزی :
با وجود این که گیاهان به شکل واضحی به کود های ماکروالمنت ها نیازمندند ، اما کودهای میکروالمنت یا ریز مغذی ها علی رغم نیاز کم گیاهان جایگاه ویژه ای در تولیدات کشاورزی دارند لذا از آنها به عناصر خرد با تاثیرات مکان یاد میشود.

کود مناسب رشد و عناصر درشت مغذیماکرو)
مشخصات کود های ماکرو
در این قسمت از بانک اطلاعاتی مجموعه ی پارادایس نظر شما را به توضیحاتی هر چند مختصر توسط متخصصان این مجموعه در رشته ی کشاورزی و کود شناسی در رابطه با کود های ماکرو بستته بندی شده توسط این مجموعه جلب می نماییم .
معرفی عناصر کود ماکرو :
کودهای ماکرو موضوع بحث ما را تشکیل می دهند این کودها از مجموع سه عنصر : ازت ، فسفر و پتاسیم به نسبت های مختلف و متناسب با زمانبندی رشد و باروری گیاه تشکیل میشود .

حال برای درک هرچه بیشتر تاثیر این کودها نظر شما را به تاثیر هر یک از این عناصر به تنهایی بر روی گیاهان و درختان جلب می نماییم : جهت مطالعه ادامه مطالب کلیک کنید .

کود مناسب تقویت محصول و گلدهیپتاس بالا )

تغذیه گیاهان شامل چندین مرحله می باشد، مرحله رویشی ، نمو و گلدهی، گیاهان برای رشد به ازت برای ریشه دهی و شروع سوخت و ساز و پتاسیم مسئول خیلی از وقایع فیزیولوژیک گیاه می باشد. گیاهی که وارد فاز گلدهی نمی شود، به خاطر رشد رویشی ناشی از مصرف کود ازته یا ضعف عمومی گیاه می باشد. فاز رویشی ناشی از استفاده از ازت باعث آبدار شدن بافت گیاه شده و نسبت C/N را کمتر یا به زبان ساده پوست به گوشت را بیشتر میکند، و همین عامل باعث می شود گیاه شما بزرگ و قوی شده ولی به شما گل نمی دهد ! با دادن کودهای گلدهی میزان گوشت را بیشتر کرده و از شیره گیاهی کاسته می شود. همین امر موجب افزایش گلدهی در همه گیاهان می شود. برای افزایش کیفیت گلها باید هنگام اتمام عمر گل ، غنچه های خشک شده رو از ته بچینید ، تا انرژی گل روی تولید بذر متمرکز نشود ! همینطور برای افزایش کیفیت گلدهی باید از مکمل های غذایی استفاده نمود ، از آنجایی که جذب مواد غذایی و کودهای شیمیایی تابع اسیدیته ی خاک می باشد و درصورت بالاتر رفتن اسیدیته خاک از 7 ، برخی از مواد غذایی قابلیت جذب خود را از دست می دهند  جهت کسب اطلاعات بیشتر و طرح سوال کلیک کنید .

جهت خرید انواع محصولات کشاورزی اعم از کود ، سم و اقلام کلیک کنید .

جهت بازدید از ویدئو های آموزش کشاورزی رایگان کلیک کنید .

حسین برخورداری سوال پاسخ داده شده نوامبر 4, 2020
گذاشتن نظر
شما در حال مشاهده 1 از 1 پاسخ هستید ، برای دیدن همه پاسخها اینجا را کلیک کنید .
پاسخ خود را بنویسید .
  • فعال
  • بازدیدها1916 times
  • پاسخ ها1 پاسخ
ورود به متاورس | متاورس ایرانی
ورود به متاورس ایران یا همان متاورس ملی

علامت ذره بین Tutorials سمت راست به رنگ قرمز به شما کمک خواهد کرد .

جدید ترین سوالات پرسیده شده

منقضی شدن سم بتانال 1 پاسخ | 0 آرا
ایا ایدز گزفتم؟ 0 پاسخ ها | 0 آرا
انتخاب ورزش رزمی 0 پاسخ ها | 1 رای
وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی نماد اعتماد الکترونیک اسناد و املاک کشور مرکز آموزش ویدیویی انجمن حم فروشگاه ملی تولید کنندگان مدیریت بر مدیران حم سامانه حیوانات رسانه ملی اخبار متا دانشگاه متاورس استخدام | دانش فروشگاه حم تبلیغات ملی بازار NFT متاورس رنگ نقشه ملی سه بعدی متا املاک و مستغلات