آیا فاصله کانونی روی پرسپکتیو تاثیرگذار است؟
آیا فاصله کانونی روی پرسپکتیو تاثیرگذار است؟
احتمالا این جمله را خیلی شنیدهاید که میگوید پرسپکتیو و فاصله کانونی با هم مرتبط هستند و فاصله کانونی انتخابی شما تاثیر خیلی زیادی روی ثبت پرسپکتیو درست در عکسهای شما دارد. این جمله هم درست است و هم غلط. با اینکه فاصله کانونی فی نفسه پرسپکتیو را تغییر نمیدهد اما نحوهی نمایش سوژه را تغییر خواهد داد.
ممکن است در مورد رابطهی پرسپکتیو و فاصله کانونی این جمله را هم شنیده باشید که برخی صحنهها به فاصله کانونی خاصی نیاز دارند. معنی این جمله این است که فاصله کانونی مناسب برای ثبت یک صحنهی خاص به روش درست (نه لزوما به صورت منحصر به فرد) ضروری است.
برای این صحنهها استفاده از فاصله کانونی اشتباه میتواند فاجعهآمیز باشد. برای مثال در صورتی که به عکاسی پرتره مشغول هستید استفاده از هر فاصله کانونی عریضتر از ۷۰ میلیمتر میتواند مصیبتبار باشد.
لنزهای واید محدوده پوشش خیلی بزرگتری دارند. برای پر کردن تمام کادر در یک عکس پرتره با لنز واید شما باید به سوژه نزدیک شوید. علاوه بر این لنزهای واید ابعاد عناصری که نزدیک به لنز هستند را بزرگتر از چیزی که هست نمایش میدهند. نتیجه این موارد این خواهد بود که بینی سوژه (که از تمامی عناصر بیشتر به لنز نزدیک است) بزرگتر دیده میشود در صورتی که بقیه اجزای صورت خیلی باریک و بلند به نظر میرسند؛ چیزی که هیچ مشتریای نمیخواهد.
در عین حال باید به یاد داشته باشید که نمیتوانید یک چشمانداز وسیع را با استفاده از یک لنز تله فوتو ۳۰۰ میلیمتر به تصویر بکشید و مطمئنا به یک لنز الترا واید برای این کار نیاز خواهید داشت.
لنزهای عمومی مثل 18-55mm یا لنز محبوب 50 میلیمتر پرایم برای عکاسی روزمره فوقالعاده هستند. اما برای عکاسی از کمر به بالا و پر کردن فریم بهترین انتخابی که در اختیار دارید معمولا چیزی بین 100 میلیمتر تا 135 میلیمتر است.