روش تکثیر و قلمه زدن پتوس ( حصیری و برجسته ) چگونه است ؟
گیاه پتوس از جمله گیاهانی است که علاوه بر نگهداری آسان و مقاومت بالا، آسانترین روش های تکثیر را دارد و تکثیر آن در اغلب مواقع موفقیت آمیز است. نحوه قلمه زدن پتوس در آب و یا خاک کاملا مانند یکدیگر است و تنها با داشتن یک چاقو یا قیچی و یک پتوس سرحال، میتوانید قلمه های زیادی از آن داشته باشید. تکثیر پوتوس به سه روش مختلف انجام میشود : قلمه زدن پوتوس، تکثیر پوتوس با تقسیم بوته و تکثیر پتوس در آب . در این مقاله با ما همراه باشید تا با این روش های آسان تکثیر پتوس آشنا شوید.
گیاه پتوس از جمله گیاهان قوی در تصفیه هواست و بودن آن در خانه در این روزهای آلوده کمک شایانی به تنفس ما میکند. پتوس با وجود سمی بودن برای کودکان و حیوانات ( در صورت جویده شدن برگ توسط آنها ) یکی از بهترین گزینه ها برای نگهداری در خانه به خصوص برای افراد مبتدی است. این گیاه زیبا در نظریه فنگ شویی نیز اهمیت بالایی دارد و با قرارگیری درست در منزل یا محل کار میتواند شانس را به خانه شما بیاورد.
-با چگونگی تکثیر پتوس آشنا شوید:
همانطور که گفته شد تکثیر پتوس بسیار آسان است و میتوانید به راحتی در منزل گیاه پتوس خود را به چند گلدان تبدیل کنید و به دوستانتان هدیه دهید. تنها نکته در مورد تکثیر پتوس در آب و یا خاک، این است که توجه داشته باشید که ریشه های تولید شده در آب به مانند ریشه های خاکی قوی نیستند و ممکن است بعد از وارد کردن قلمه ریشه دار شده در آب به گلدان خاکی، گیاه کمی ضعیف شود و در مواردی از بین برود. پس باید به گیاه اجازه دهید تا ریشه های قوی تولید کند و بعد از اطمینان از بودن آنها، این جابه جایی را انجام دهید و فراموش نکنید که پتوس، از جمله گیاهانیست که در آب نیز سالم میماند و رشد میکند پس حتما نیازی به تعویض مکان آن وجود ندارد.
روش اول : نحوه قلمه زدن پوتوس
یکی از موثرترین روش های تکثیر پتوس، قلمه گیری است. این کار بهتر است در اواخر بهار تا اواسط تابستان در دمای 21 – 24 درجه سانتیگراد انجام شود.
از قسمت انتهایی ساقه قلمه هایی به طول 8 – 10 سانتی متر توسط قیچی یا یک چاقوی تیز جدا کنید.
در صورت برگدار بودن قلمه، برگ های نیمه ی پایینی را حذف کنید به صورتی که فقط 2 – 3 برگ باقی بماند. این کار به این منظور انجام میشود که گیاه بیشتر انرژی خود را به جای برگ، صرف ریشه زایی کند.
بهتر است قلمه دارای 3 – 4 بند ( قسمت اتصال برگ به ساقه ) باشد.
برای ریشه زایی سریع تر و بهتر میتوانید انتهای مورب قلمه را در هورمون ریشه زایی فرو کنید.
برای کاشت باید حداقل یک سوم طول قلمه ها را در خاک قرار دهید.
قلمه ها را با هم در یک گلدان با سایز مناسب حاوی خاک به صورت ترکیبی از ماسه و پرلیت یا کمپوست قلمه قرار دهید.
خاک را آبیاری کنید به صورتی که آب روی برگ ها نریزد و توجه کنید که خاک باید مرطوب بماند.
سپس روی قلمه ها را با پلاستیک شفاف کاور کنید و در محلی خنک و نورانی قرار دهید و حتما روی پلاستیک چند سوراخ جهت تهویه ایجاد کنید. این کار را تا زمان ریشه زایی کامل انجام دهید.
جهت خرید انواع واریته های پتوس کلیک کنید .