انتساب چند گانه چگونه انجام می شود ؟
انتساب چند گانه چگونه انجام می شود ؟
همانطور که دریافتهاید، در پایتون بیش از یک انتساب بـه یـک متغیـر، عملـی قـانونی اسـت. انتساب جدید، متغیر موجود را به مقدار جدید ارجاع مـیدهـد (و ارجـاع بـه متغیـر قـدیمی را متوقـف میکند).
bruce = 5
print bruce,
bruce = 7
print bruce
خروجی این برنامه 7 5 است، زیرا اولین بار که bruce چـاپ مـیشـود مقـدار آن 5 اسـت و دفعۀ دوم 7 . علامت کامایی که در آخر اولین دستور print آمده است، مانع رفتن به خط جدید پس از چاپ خروجی میشود و علت اینکه خروجیها هر دو در یک سطر نمایش داده شـدهانـد نیـز همـین است. در مبحث انتساب چندگانه این مطلب بسیار مهم است که یک عملیات انتسـاب و یـک دسـتور تساوي را از هم تمیز دهیم، زیرا پایتون از علامت مساوي (=) براي انتساب اسـتفاده مـیکنـد و بسـیار فریبنده است که دستوري شبیه به b = a به عنوان یک دستور تساوي مطرح شود که اینطور نیست. اول این که تساوي جابجاییپذیر است ولی انتساب نـه. بـراي مثـال در ریاضـیات اگـر a7=aa آنگاه a = 7 است، اما در پایتون دستور 7 = a قانونی و a = 7 غیرمجاز است. همچنین در ریاضی دستور تساوي همیشه درست اسـت. اگـر در حـال حاضـر ab=aa باشـد، همیشه a با b برابر خواهد بود. در پایتون یک دستور انتساب میتواند دو متغیر را با هم برابر سـازد امـا آنها مجبور نیستند همیشه به همین حالت بمانند:
a = 5
b = a # a and b are now equal
a = 3 # a and b are no longer equal
خط سوم مقدار a را تغییر میدهد اما تغییري در مقدار b بهوجود نمیآورد، بنابراین آنها دیگـر با هم برابر نیستند. (در بعضی از زبانهاي برنامهنویسی، براي جلوگیري از اشتباه الگوي متفاوتی جهـت انتساب استفاده میشود از قبیل -> یا =: .) اگرچه انتساب چندگانه اغلب مفید است، اما باید با احتیـاط از آن اسـتفاده کنـیم. اگـر مقـادیر متغیرها مکرراً تغییر یابند، کد برنامه را از لحاظ خوانایی و رفع اشکال دشوار میسازند.
برای اموزش های ویدیویی زبان پایتون به بستر ویدیو های اموزشی بروید