خواص استفاده از گیاه گل عسلی رنگین را شرح دهید ؟
خواص استفاده از گیاه گل عسلی رنگین را شرح دهید ؟
کاربرد کود گیاه گل عسلی رنگین را در صنایع کشاورزی و دارویی توضیح دهید ؟
شمایل ظاهری گیاه گل عسلی رنگین :
گیاه چند ساله با ساقه زیر زمینی ضخیم قاعده ساقه پوشیده از بقایای برگهای مرده سالهای قبل سراسر گیاه پوشیده از کرکهای مویی در قاعده کم و بیش غده دار سخت شکننده یا تقریبا نرم گسترده یا تقریبا فشرده ساقه ها ایستاده یا بالارونده به ارتفاع 12_25 سانتیمتر ساده با برگهای قاعده ای قاشقی _سرنیزه ای یا قاشقی_خطی به طول تا 15 سانتیمتر به عرض 2 _10 میلیمتر نوک تیز یا نوک کند برگها ساقه ای و سرنیزه ای به طور مشخص از قاعده های کوتاهتر به طول تا 8 سانتیمتر به عرض تا 1/5 سانتیمتر گل اذین دم عقربی نزدیک بهم سرسان سرانجام به دشواری طویل شونده برگ دار کاسه گلدار به طول کم وبیش 15 میلیمتر تا قاعده با بریدگیهای سرنیزه ای بعد از گلدهی اندکی رشدکننده یا با بریدگیهای پهن شده گلها ناجور خامهجام گل ارغوانی _بنفش از نظر طول متنوع قیفی شکل با پهنک کوچک تا بزرگ به طور مشخص پهن شده به قطر تا 15 میلیمتر لوله جام یا تقریبا مساوی کاسه گل یا خیلی بلندتر از ان خامه کوتاه دودندانه ای دوپاره حامل دو کلاله فندقه ها به طول 3_4 میلیمتر چروکیده غده دار در سطح پشتی کانال دار.
پراکندگی جهانی :
ایران تا هیمالیا ( افغانستان . پاکستان )
پراکندگی جغرافیایی در ایران :
لرستان : اشترکوه
فارس :کوه دنا
کرمان : کوه نصر
مصارف و کاربردها :
ریشه گیاه ضد تب سرطان و ضد بارداری نرم کننده و التیام بخش است
از ان برای درمان سرخک یبوست خفیف سوختگی سرمازدگی اگزما و التهاب پوستی استفاده می شود
به طور تجربی عمل ضد حاملگی را روی موش نشان داده است از جنون انی جلوگیری می کند نسبت باروری را با ازاد کردن خورمون محرک نیروی جنسی از غده هیپوفیز و کوریون گونادوتروپین chorion grnadotropin یا هرمونی که در ادرار زن حامله یافت میشود وبرای درمان غدد جنسی رشد نکرده بکار میرود را افزایش میدهد از رشد سلولهای سرطانی جلوگیری میکند ریشه ان حاوی شیکونین shikonin و ضد تومور و ترکیبات باکتری کش است از رشد باکتری dysenteriae pseudomonas bacillus typhi e coli واستافیلوکوکوس زرد جلوگیری می کند
شیکونین سبب تسکین و شفای زخمها در استعمال خارجی می شود در مصارف محلی از ریشه حاوی مواد رنگی گیاهان جنس arnebia forssk با 6 گونه یکساله در ایران با نام فارسی گل عسلی ویک گونه چند ساله با نام علمی arnebia euchroma ونام محلی و کاربردی احتمالی هوئه چوهئه و گونه های مختلف جنس شنگار alkanna tausch با 5 گونه گیاه چند ساله برای رتگ کردن نخ و پارچه استفاده میشود در طب سنتی ایران برای هوئه چوئه یا هواشکن میگویند که این خود نیازمند تحقیق و و پژوهشی دقیق می باشد همانطوریکه ملاحظه می کنید در منابع گیاهان دارویی در اختیار به خواص و کاربردهای هیچ ی از گونه های مربوط به این دو جنس در ایران اشاره ای نشده است .
منبع : شبکه ملی پژوهش و فناوری گیاهان دارویی
کود مناسب رشد و عناصر ریز مغذی ( میکرو ) گیاه گل عسلی رنگین :
مشخصات کود های میکرو یکی از صدها خدمات مجموعه ی بزرگ پارادایس تهیه و بسته بندی بهترین نوع کودهای میکرو می باشد ، که تهیه نمودن آن برای شما دوستان عزیز به علت سنگین بودن وزن بسته های آن (25 کیلوگرم ) هزینه بر و گاهی اوقات غیرممکن است . میکرو المنت ها یا عناصر یا عناصر کم مصرف ( ریز مغذی ها ) مانند : آهن ، روی ، منگنز ، مس ، بور ، مولیبدن و کلر گیاهان مختلف برحسب نیاز و با توجه به نتایج آزمایشات خاک و برگ به کود های فوق نیازمند خواهند بود . ادامه مطالب کلیک کنید .
جایگاه میکروالمنت در تولیدات کشاورزی :
با وجود این که گیاهان به شکل واضحی به کود های ماکروالمنت ها نیازمندند ، اما کودهای میکروالمنت یا ریز مغذی ها علی رغم نیاز کم گیاهان جایگاه ویژه ای در تولیدات کشاورزی دارند لذا از آنها به عناصر خرد با تاثیرات مکان یاد میشود.
کود مناسب رشد و عناصر درشت مغذی ( ماکرو) گیاه گل عسلی رنگین :
مشخصات کود های ماکرو در این قسمت از بانک اطلاعاتی مجموعه ی پارادایس نظر شما را به توضیحاتی هر چند مختصر توسط متخصصان این مجموعه در رشته ی کشاورزی و کود شناسی در رابطه با کود های ماکرو بستته بندی شده توسط این مجموعه جلب می نماییم .
معرفی عناصر کود ماکرو : کودهای ماکرو موضوع بحث ما را تشکیل می دهند این کودها از مجموع سه عنصر : ازت ، فسفر و پتاسیم به نسبت های مختلف و متناسب با زمانبندی رشد و باروری گیاه تشکیل میشود . جهت مطالعه ادامه مطالب کلیک کنید .
کود مناسب تقویت محصول و گلدهی ( پتاس بالا ) گیاه گل عسلی رنگین :
تغذیه گیاهان شامل چندین مرحله می باشد، مرحله رویشی ، نمو و گلدهی، گیاهان برای رشد به ازت برای ریشه دهی و شروع سوخت و ساز و پتاسیم مسئول خیلی از وقایع فیزیولوژیک گیاه می باشد. گیاهی که وارد فاز گلدهی نمی شود، به خاطر رشد رویشی ناشی از مصرف کود ازته یا ضعف عمومی گیاه می باشد. فاز رویشی ناشی از استفاده از ازت باعث آبدار شدن بافت گیاه شده و نسبت C/N را کمتر یا به زبان ساده پوست به گوشت را بیشتر میکند، و همین عامل باعث می شود گیاه شما بزرگ و قوی شده ولی به شما گل نمی دهد !
با دادن کودهای گلدهی میزان گوشت را بیشتر کرده و از شیره گیاهی کاسته می شود. همین امر موجب افزایش گلدهی در همه گیاهان می شود. برای افزایش کیفیت گلها باید هنگام اتمام عمر گل ، غنچه های خشک شده رو از ته بچینید ، تا انرژی گل روی تولید بذر متمرکز نشود !
همینطور برای افزایش کیفیت گلدهی باید از مکمل های غذایی استفاده نمود ، از آنجایی که جذب مواد غذایی و کودهای شیمیایی تابع اسیدیته ی خاک می باشد و درصورت بالاتر رفتن اسیدیته خاک از 7 ، برخی از مواد غذایی قابلیت جذب خود را از دست می دهند جهت کسب اطلاعات بیشتر و طرح سوال کلیک کنید .
جهت خرید انواع محصولات کشاورزی اعم از کود ، سم و اقلام کلیک کنید .