ضرورت حفظ سلامت روان در بحران برای ارائه ‌دهندگان خدمات درمانی شنبه 98/12/17

1

thum 54a31591dce97bb8fdec 50 305504 - ضرورت حفظ سلامت روان در بحران برای ارائه ‌دهندگان خدمات درمانی شنبه 98/12/17

ضرورت حفظ سلامت روان در بحران برای ارائه ‌دهندگان خدمات درمانی

کارکردن در شرایط بحران برای گروهی همزمان چالش ‌برانگیز و رضایت ‌بخش است. مسائل زیادی در زمان بحران برای اکثر ارائه ‌دهندگان خدمت تنش ‌زا است از جمله، خطر ابتلا به بیماری، نگرانی از آسیب اطرافیان، بارکاری سنگین، مشاهده رنج و درد بیماران و خانواده‌هایشان، جدایی از خانواده، تصمیم‌ گیری ‌های دشوار در شرایط مرگ و زندگی، و در دسترس نبودن منابع و امکانات. با توجه به این شرایط، پیشگیری و مدیریت استرس برای ارائه ‌دهندگان خدمات درمانی ضروری است.

به گزارش وبدا، دکتر احمد حاجبی، مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، در گفت و گو با وبدا، ضمن بیان توصیه هایی برای سلامت روان و سازگاری بهتر کادر درمانی در مواقع بحران، اظهار کرد: در این مواقع، نشانه‌ های استرس را در خود بشناسید. هر یک از ما به شکل متفاوتی به استرس و حوادث‌ ناگوار واکنش نشان می‌ دهیم. آگاهی به نشانه ‌های جسمی‌ و ذهنی اضطراب اولین قدم در مدیریت آن است. برای مثال تحریک‌ پذیری، عصبانیت و از کوره در رفتن، بی‌ خوابی و کابوس، ترس، خستگی، سردرد، عدم تمرک، اسپاسم عضلانی، تپش قلب، و حالت تهوع و سایر مشکلات گوارشی از علایم اضطراب است.

وی افزود: در شرایط بحرانی افراد واکنش‌ های متفاوتی مانند، اضطراب، اشتغال ذهنی مکرر با مساله، سردرگمی‌ و دوگانگی، یا احساس کرختی دارند، به خاطر داشته باشید که در بحران‌ ها معمولا اتفاق‌ ها غیرطبیعی هستند، اما اکثرا واکنش‌ های افراد طبیعی است. به خودتان یا دیگران برچسب ضعیف بودن، یا غیرطبیعی بودن نزنید. کاری که شما انجام می ‌دهید شجاعانه، ایثارگرانه و بسیار ارزشمند است.

دکتر حاجبی خاطرنشان کرد: در محل کار، از روش‌ های ساده و قابل اجرا برای کاهش تنش و استرس استفاده کنید، حرکات کششی و نرمش، چند دقیقه قدم زدن در فضای باز، تمرین تنفس عمیق، چند دقیقه گوش کردن به موسیقی آرام‌ بخش، یا نیایش کردن می ‌تواند به کاهش تنش شما کمک کند. سعی کنید لحظاتی هر چند کوتاه ذهنتان را از کار و یا نگرانی‌ها دور کنید.

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت ادامه داد: وقتی کار نمی ‌کنید و در خانه هستید، تا حد امکان برنامه معمول و روزمره قبلی خود را حفظ کنید. نقش خود را به عنوان عضوی از خانواده ایفا کنید، به سرگرمی‌ ها و علایق خود بپردازید، ورزش کنید و کارهایی را که برای شما آرامش ‌بخش است، در برنامه تان بگنجانید.

وی افزود: فرهنگ حمایت و کار تیمی ‌را در محل کار تقویت کنید، افرادی که با آنها کار می ‌کنید را بشناسید. از آنها در مورد نگرانی‌ هایشان سؤال کنید و اگر راحت بودید در مورد نگرانی‌ های خود نیز به آنها بگویید. صحبت ‌های خود را به موضوع بحران و کار محدود نکنید و در مورد موضوع‌ های دیگر نیز صحبت کنید. از یکدیگر حمایت کنید و حال هم را بپرسید. افراد معمولا هنگام استرس زیاد با خطا‌های کوچک دیگران برخورد‌های بیش از اندازه می‌ کنند، به یکدیگر بازخورد مثبت بدهید و تلاش و جدیت افراد را تشویق کنید.

دکتر حاجبی تصریح کرد: ضمن اینکه لازم است در جریان اطلاعات و اخبار ‌روز باشید، مواجهه با اخبار به ویژه از منابع غیرموثق و در فضای مجازی را محدود کنید. چک کردن مکرر شبکه‌ های مجازی می ‌تواند استرس شما را بیشتر کرده و زمان استراحت شما را که برای بازیابی توان و انرژی نیاز دارید محدود کند.

وی با بیان اینکه مراقب باشید که در شرایط بحرانی هم، اصول برخورد حرفه ‌ای را در برخورد با بیماران و مسائل آن‌ها حفظ کنید، ادامه داد: بخشی از فرآیند بهبود بیماران مربوط به مشاهده‌ی حالت کاملا حرفه‌ ای‌ کادر درمان است.

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت اظهار کرد: در بحران ‌ها موارد زیادی پیش می‌ آید که خارج از کنترل ماست. سعی کنید فقط بر مواردی‌ که در کنترل شماست، تمرکز کنید و بیش از حد به بخش‌ هایی از بحران که کنترلی بر آن ندارید فکر نکنید.

وی درخصوص کنترل استرس در خانواده بیان کرد: دغدغه ‌ها و نگرانی ‌های خانوادگی را مدیریت کنید. با نزدیکان خود در مورد برنامه‌ های کاری خود، زمان و روشی که می ‌توانند با شما در تماس باشند و همچنین نگرانی‌ هایشان صحبت کنید. سعی کنید برنامه منظمی ‌برای تماس و صحبت با خانواده و دوستان داشته باشید.

وی تاکید کرد: از خودتان مراقبت کنید. تا جایی که امکان دارد خواب و استراحت کافی داشته باشید. تغذیه سالم داشته باشید. مصرف کافئین را محدود کنید و مایعات کافی بنوشید.

دکتر حاجبی در پایان عنوان کرد: در صورتی که احساس کردید به دلیل استرس یا افسردگی برای چند روز متوالی نمی ‌توانید کارهای روزمره را انجام دهید یا تحت فشار زیادی هستید، از روانپزشک کمک بگیرید./207
منبع : وزارت بهداشت ایران

انجمن مقابله با کرونا ویروس

لیست تولید کنندگان ایران

حسین قدیری ارسال نظر جدید جولای 16, 2020

سلام خدمت شما دوست عزیز و عرض خسته نباشید ماسک های موجود در بازار متاسفانه اولین که به سختی به دست میاد و اینکه با قیمتهای بسیار نامناسب و خیلی از مردم وضعشون نمی رسید و با قیمت بالا بخرند بند متوجه شدم که شما ماسک با قیمت نازل آوردین فقط متاسفانه قیمت ها رو توی سایت ندیدم کی لطف میکنید این قیمت‌ها را مشخص کنید که من سفارش داشته باشم من از یزد سفارش دارم

گذاشتن نظر
پاسخ خود را بنویسید .
  • فعال
  • بازدیدها1634 times
  • پاسخ ها0 پاسخ ها
ورود به متاورس | متاورس ایرانی
ورود به متاورس ایران یا همان متاورس ملی

علامت ذره بین Tutorials سمت راست به رنگ قرمز به شما کمک خواهد کرد .

جدید ترین سوالات پرسیده شده

ایا ایدز گزفتم؟ 0 پاسخ ها | 0 آرا
انتخاب ورزش رزمی 0 پاسخ ها | 1 رای
وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی نماد اعتماد الکترونیک اسناد و املاک کشور مرکز آموزش ویدیویی انجمن حم فروشگاه ملی تولید کنندگان مدیریت بر مدیران حم سامانه حیوانات رسانه ملی اخبار متا دانشگاه متاورس استخدام | دانش فروشگاه حم تبلیغات ملی بازار NFT متاورس رنگ نقشه ملی سه بعدی متا املاک و مستغلات